4 Ekim 2019 Cuma

Jimmy Durmaz'la alakalı ütopyalarımdan biri de sol bek oynayabilme ihtimali


Sezon başı itibarıyla transferine çok sevindiğimiz ama gün itibarıyla da unuttuğumuz futbolcuların başında. Geçen 2 sezonda alternatifsizlikten kırılan Galatasaray için çok iyi bir transferdi. Jimmy Durmaz gibi yerli statüsünde oynayabilen bir tecrübeyi, bonservisi elinde ve yıllık ücretiyle de uygun maliyete getirdik. Joker yapısıyla da birçok pozisyon için alternatif demekti.

Türkiye'den ayrılırken sol açıktı. Avrupa günlerinde ise sağ kanat ve orta sahada oynamaya başladı. Hazırlık maçlarında da onu ağırlıklı olarak orta saha ve sağ kanat oynatmış, sezona da sağ kanatta başlatmıştık. Sonrasında unuttuk, özellikle de Şampiyonlar Ligi listesine girememesinin ardından kafa olarak da koptu gibi.

Şampiyonlar Ligi listesinde olmamasını anlarım. Kısıtlamalarla uğraşıyoruz ve Türkiye / kulüp altyapısı kontenjanları var. Emre Mor mu Jimmy Durmaz mı tercihinde de Emre Mor tercihine saygı duyarım. Birçok ismi de Şampiyonlar Ligi'nde kadroya alamadık. O isimlerden en iddiali Jimmy Durmaz olunca da doğal olarak konuşuldu.

Bu kadar kolay vazgeçmemek gerekiyor. Önemli bir joker ve kullanılması gerekecek. Hatta onunla alakalı ütopyalarımdan biri de "sol bek / kanat" oynayabilme ihtimali. 3-5-2 diyoruz, ideal sol kanat olmaz mı? Belki çok hızlı değil ama şu hali Nagatomo'dan da ağır değil. Biraz Riera havası var, tekniğiyle, geriden oyun kurabilmesi ve orta kalitesiyle ön plana çıkar.

4'lü savunmada dahi düşünebilirim. Pas yapacağım, topun bende kalacağı maçlar adına ideal tercih olabilir. Hızı ve temaslı futbolu çok sevmemesi düşündürse de oyun aklı, teknik seviyesi önemli. Çok uçuk bir düşünce değil, oynayabileceğini düşünüyorum. Tabii her koşulda sağ / sol ön ya da orta saha için düşünmeye devam etmeli.

Orta kalitemiz yerlerde ve duran top kullanamıyoruz. Jimmy Durmaz şu iş için bile değerlendirilir. Hazırlık kampını hatırlayın, duran topları müthiş kullanırdı. Kaleye şut anlamında da söylediğim geçerli, bu anlamda çok tehlikeli. Gençlerbirliği maçında bir Jimmy Durmaz sürprizi gelir mi göreceğiz. O hakkı Ömer Bayram aldı gerçi, sol kanattaki ilk ihtimal olacaktır.

12 yorum:

  1. omer bayram sol tarafta hüsran. taşdemir piyasada yok. bence sol bekte en mantıklısi jimmy. bu adam sezon öncesi gayet ışık vermişti. ama ilginçtir şu an hiç düşünülmüyor. hocanin böyle huylari vardir. bazen bi oyuncuyu tamamen unutur, hiç bakmaz bile. bakalım jimmy'i hatirlayacak mi yoksa jimmy'nin gs kariyeri sadece ztk maçlarindan mı ibaret olacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lünün solunda Ömer Bayram olur aslında, 4lü adına problem görüyorum.

      Sil
  2. jimmy ilk geldiğinde mitroğlunun bonusumu bu gibi bir imaj çizdi gözümde..ancak adamın ciddi bir kariyeri var,isveç milli takımından zlatanın oda arkadaşı..yedek bekleyen her oyuncu gibi istikrar ve devamlılık sorunu var.seneye burda olmayacak bekleri biran önce elden çıkaralımki sol beke monte edelim.mariano ve yutoyu devre arasında göndermek gerek.yerine lines gelir ve birde alanyadan papisi alırsak 2nokta transfer olur.merak eden arkadaşlara..cagne sendromu yok bu papiste,direkt uçurtma tipi bitirici,onyekurunun 10yıl ingiltere&fransa tozu yutmus hali,6haftadır alıcı gözle bakıyorum,yaşını da çok şey yapmayın..2,5 sene iş yapar bizde.2-3teklif edersek adam duyunca direkt ben gitmek istiyorum der zaten,alanya göndermiyorum da diyemez turşusunu mu kuracak.2-3milyona bize yarım sezon 10-15 gol,5-10asist katkısı vercek oyuncu bulamayız başka,forma savaşı babeli de motive eder,feghuliye de geçen sene hat-trick yaptığı maçı hatırlatır,feneri de psikolojik olarak etkiler,bir taşla 3-5kuş demek bu..abdürrahim başkan(buraları ziyaret ettigini biliyorum)bir alanya seferi yapsan diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde Falcao, Andone ve Babel var ama 34 yaşındaki Papiss Cisse'yi 2-3 milyona mı almaya çalışıyorsun. Ne diyeyim abi, bazen yorum yapmak için yorum yapmamalı :)

      Sil
  3. bir anda kesildi. çok garip. kötü bir isim değil hazırlık maçlarında da iyiydi. terim bir anda siliyor bazen gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerbirliği maçında sahada bekliyorum aslında.

      Sil
  4. katılıyorum bence de düşünülmeli en azından elimizde seçenek olurç bekler içler acısı ve alternatifleri yok malesef. sol bek diye kadroda tutulan ömer den orta saha çıkardık sol bek performansı yerlerde (hatta yok). beklee den biri sakatlansın da en azından alternatif üretmek mecburiyetinde kalalım diyorum neredeyse. daha önce sende yazdın bende yorumlarda çok yazdım şu aşamada linnes nasıl iş yapardı. ama işte takım dengesiz. şimdi düşünüyorum kimi oynatmam diye babel in böyle olacağını bilsem babel i koymazdım herhalde kadroya. seri ve nzonzi vazgeçilmez olmalı. PSG maçında tek top oyununda harikaydılar. serinin vuruşu gol olsa yılın golü seçilebilirdi. sonuçta bunlar geçmiş şeyler ileriye bakacak olursak şimdiden 1 bek transferi çalışmalarını yapmamız lazım. bir kanada da linnes. nagatomo ve mariano yolcu yerli genç bekler bulmamız lazım en azından altyapıdan bekleri takıma koymamız lazım. bu yeni formasyonda babel andone değişikliği, elimizde olan feghouli ve lemina alternatifi ile takımın çok farklı oynayacağını düşünüyorum. umarım terim israrından vazgeçmez. seninde dediğin gibi kanat beklerini o zaman alternatif olarak kullanabileceğin oyuncular yaratabilirsin. adem bile bence enerjisi ile sağ bekte denenebilir bazen. nasılsa arkada 3 tane savunmacı var sorunumuz savunma değil gol atmak olduğuna göre bir şekilde hücüm değişikliği yapmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda organizasyon oturmalı ki biz onu bulamadık henüz. 3-5-2 iyi hamleydi, bu düşünce yapısının devamı önemli.

      Sil
  5. benim bu geniş kadrodaki ütopik 11 im şudur: 3-5-2

    muslera

    luyindama-donk--marcao

    feguli--seri--nzonzi-belhanda--adem büyük

    babel falcao

    bu 11 de 4 adet safkan defans oyuncusu var.nzonzi ve 3 stoper.buda takım defansı için yeterli.

    adem büyük zaten çalışkan bir oyuncu olmuştur her zaman.ileri geri çalışır.conte nin çelsisindeki moses rolü diyebiliriz.

    feguli defansif olarak fazla katkı vermese bile geriye gelecek fizik kondüsyonu vardır.zaten 3 lü savunma +nzonzi olduğu için o açıklar kapatılır.

    bu ilk 11 ile gol atma sorunu ve kısırlığı olmaz.

    bu kadro mühendisliğinde ise nagatomo marcao nun alternatifi olur.mariano ise luyindama nın alternatifi olur.

    fegulinin alternatifi şener
    adem büyük ün alternatifi ise ömer bayram olur.

    bu arada mariano nun transfermarkt da alternatif pozisyonunun stoper olduğu unutuluyor.genelde üçlünün sağ stoperi olarak oynamışlığı vardır.
    nagatomo zaten daha çok defansif özellikleri ile ön plandadır.o da üçlünün sol stoperi olabilir alternatif olarak.

    şöyle yorumlar yapıldı.''üçlü oynuyorsunda 3 stoperin altertifi yok.yani bu sistemle devam edemezsin''.var hocam var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük'ü oraya yazdığın an ütopik olarak da kalır..

      Sil
  6. 3-5-2'de sol kanat için benim de aklımdan geçti. Riera'dan aldığımiza benzer bir katkı alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy olur, Riera gibi bir evrim yaşayabileceğine inanıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir