29 Ekim 2019 Salı

Kimler mi formayı hak ediyor?


Gençlerbirliği maçı sonrası umutluydum. Milli Takım arasına da girmişken, hocanın değişim mesajının altının dolacağına inanıyordum. Dolmadı tabii. 1-2 rotasyon hamlesi geldi, devamında ise yine aynı kadroyu izlemeye başladık. Haliyle de Beşiktaş maçı sonrası verdiği "değişim" mesajının altı dolacak mı emin değilim, güvenemiyorum. Bazı futbolculara haksızlık yaptığını söyledi ki burada haklı. O futbolcuları konuşmak gerekiyor.

Jimmy Durmaz mesela, ilk sıraya onu yazarım. Hiç şans bulamaz oldu, yüzüne dahi bakmıyoruz. Galatasaray'a transferinde çok mutlu olmuştum. Transferiyle birlikte yerli kalitemiz yükselmiş ve birçok pozisyonda oynatabileceğimiz bir jokerimiz olmuştu. Hazırlık kampını iyi geçirdi, sezona da onunla başladık. 

Bir anda kesildi, Şampiyonlar Ligi listesinde de yer almadı derken tamamen unutuldu. Teknik bir isim, sol ayağını iyi kullanır. Sağ / sol kanatlar, orta sahanın ortası, denerseniz sol bek dahi oynayabilir. Duran toplar sorun mesela, kullanabilen futbolcumuz yok. Oysa Jimmy Durmaz'la sezon başında bu konuda oldukça iyiydik. Bugün 4-4-2 diyoruz ya, her iki kanattan birinde rahatlıkla oynayabilecek bir isim.

Adem Büyük de 2. sırada yer alır. Bu adamın Galatasaray formasıyla kötü bir maçı yok. Sahaya ne zaman atılsa iyi bir şeyler yaptı. Kayserispor deplasmanını çevirdi mesela, yine Beşiktaş karşısında hareketliliği getiren isimdi. Malatyaspor deplasmanı desek mücadelenin en önemli isimlerinden biriydi. Boşu yok bence, takımın mücadele eden ender isimlerinden.

Maalesef onu da olması gerektiği kadar kullanmıyoruz. Elimizde yürüyen bir Babel var, ısrarla da her maç 11. Adem Büyük'le aralarında elbette kalite eşiği var ama performans ve fayda açısından bakacaksak şansı hak eden belli. 4-4-2 diyoruz, forveti tamamlayacak yegane isim. Falcao yoksa, Adem Büyük / Andone ikilisiyle oynarsın.

Şener Özbayraklı için de üzülüyorum. Ligde 11 çıktığı 2 maç var ve 2'sinde de iyiydi. Tempo ve hız katıyor, oyunu genişletiyor. Maalesef her fırsatta da formayı Mariano'ya kaybediyor. Haksızlık yani, Şener Özbayraklı'nın üzerinde daha fazla durmak ve formayı verdiğimizde de geri almamak lazım. En azından Ocak ayına kadar. Sonrasında Linnes'le birlikte bizi taşıyabilecek bir sağ bek rotasyonu oluşturulabilir.

Taylan Antalyalı'yı ise henüz Galatasaray formasıyla göremedik. Göremediğimiz için net yorum yapamam. Ancak mevcut kalitesi üzerine bir şeyler yazarım. Yine de haksızlık var tabii, Selçuk İnan'a ısrarla dönebilen bir rotasyon bu. Boşuna mı transfer edildi Taylan Antalyalı, neden süre alamadı. Oynayan da iyi durumda değil, haliyle ona forma verilmesi gerekmez mi. Saydığım tüm isimler yerli kalitesini de yükseltecek, elinizi rahatlatacak futbolcular.

15 yorum:

  1. Bana en saçma gelen şey Taylan'a yapılan genç oyuncu muamelesi. Kaliteleri arasında fark olsa da 2 sene önce aynı muamele Emrah Başsan'a da yapılmıştı. Bu oyuncular genç değil, koyduğunda da en azından fiziksel konuda sırıtmayıp takımı ateşlendirecek oyuncular.

    Bir yazında takımda çok general var demiştin, çok haklı bulmuştum. Taylan, Ömer, Şener, Adem, Jimmy ve Emre'ler fiziki diriliğimizi ve tempomuzu arttırıp yetenekli oyuncuların işini kolaylaştırabilecek kalitedeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk değil elbette, onca sene lig tecrübesi var. Emrah Başsan'ın yeterliliği tartışılır ama Taylan bu seviyeyi hak etti bence. Emrah Başsan adına muamele yoktu orada, gidişi doğaldı.

      Sil
  2. konya ve malatya maçlarında sadece skoru korusak şu an 4 puan ileride olacaktık. ve bu bile ne kadar önemli. kötü futbol yine moral bozardı ama puan aldığın sürece avantaj sende demektir. beceremedik. sorumlusu da hiç şüphesiz fatih terim. son dakikalarda takım çöküyor. taktiksel sorunlar dışında kondisyon sorunu da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koruyamadın işte, bu da bir kalite zafiyeti. Koruyamıyorsun, çekiliyorsun, baskın kayboluyor ve o gol geliyorum diyor.

      Sil
  3. Jimmy Durmaz sadece şut özelliği var diye bile şu takımda yer almali. sonra niye gol atamiyoruz ? atamayiz tabi, belhanda mi şut atacak ? bi takımda iki tür oyuncunun olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. bi çalım atabiken (bruma) , bide şut atabilen (sneijder) . bu iki oyuncu türü de yoksa o takımı at çöpe gitsin. çalim yok, full pas, şut yok... tabi pozisyon da yok gol de yok. işte bizim galatasaray böyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran topları da müthiş kullanır, sana büyük artı sağlar.

      Sil
  4. Pas oyunu oynanacaksa Rize kadrosu:
    Nando
    Nagatomo-donk-luyindama
    Jimmy-seri-zonzi-lemina-Şener
    Babel-andone

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleri bilerek mi ters yazdın, çok anlamadım :(

      Sil
    2. Nando
      Luyindama-Donk-Marcao
      Şener-Lemina-Nzonzi-Ömer-Jimmy
      Adem-Andone

      Sil
  5. Çözüm belli 4-4-2. Alışma süreci bile gecirmeyecegiz çünkü kadromuzun 4-4-2ye bu kadar müsait olduğu bir genişliği yıllardır hatırlamıyorum. Kangrenlerde belli Mariano Belhanda Babel bu üçünden birtek babel forvet alternatifi olabilir. İleride Falcao toparlanana kadar kesinlikle Adem, yanındaki net Andone. orta 4lunun kanatlarında kesinlikle kullanılması gereken isimler, Ömer Bayram, jimmy, form tutana kadar Feghouli ve yedek Emre Mor. Orta ikili muhakkak nzonzi-seri-lemina-taylan dörtlüsü üzerine düşünülürse şampiyonluğu alırız Avrupa'dan bu senede umudu kesebiliriz o treni kaçırdık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro bence de müsait ama bir türlü şu düzeni denemedik. Hoca umarım inadından vazgeçer.

      Sil
  6. Saydığın 4 oyuncu da formayı sonuna kadar hak ediyor. Jimmy sene başında oynuyordu en azindna hareket getirmişti ileriye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol ayağı değerli ki kullanacağı duran topların dahi önemi olacak.

      Sil
  7. Bu oyuncuların ortak noktası da formanın değerini bilmeleri olur.İlk onbir çıkan bazı futbolcular Galatasaray formasının değerini bilmiyor çünkü

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir