15 Ekim 2019 Salı

Merih Demiral, yaşayan Türkiye değil mi?


Arnavutluk maçının ardından da yazdık, Fransa maçının ardından da konuşmak gerekecek. Yarın x maç sonrası da bunları yazacağız. Türk futbol tarihinin en iyi stoper ikilisini yakaladığımızı şimdiden söylüyoruz. Arnavutluk maçının 2. yarısında bu ikiliyi nihayet bir araya getirdik, Fransa karşısında ise pekiştirmiş olduk.

Şenol Hoca'nın Kaan Ayhan tercihini anlıyordum. Olay "oyunu geriden kurmak" değil, Kaan Ayhan / Merih Demiral'la devam etme nedeni biraz da istikrar bozmamak. Bu ikiliyle yola çıkılmıştı ve neredeyse gol yemeyen bir takım vardı. Yine de Çağlar Söyüncü'nün denkleme gireceğini biliyorduk. Geçen sezon pek forma bulamasa da bu sezon Premier Lig'in konuşulan ismi.

Merih Demiral da mutlaka forma istikrarını yakalayacak ve Juventus'un olmazsa olmazlarından olacak. Yaş henüz 21, önünde uzun bir zaman var. İstikrarlı şekilde, kademe kademe yükseldi ve bu yaşta ulaşılabilecek en iyi noktalardan birinde. Altın çocuk De Ligt sallanıyor mesela, Merih Demiral'ın bu performansıyla formayı hak ettiğini düşünüyorum.

Opta verilerinden Merih Demiral istatistiğini paylaşalım;

Top Uzaklaştırma: 9 
İkili Mücadele Kazanma Yüzdesi: %90 
Top Kapma: 5 (Takımın en iyisi) 
Ara Pası Kesme: 2 
Pas İsabet Yüzdesi: %82

Kingsley Coman ve Griezmann ile girdiği 6 hava topu, 7 ikili mücadelenin hepsini kazandı. Hatasız oyun bu işte. Duran toptan yenen golde dahi, Kenan Karaman'la bir anlaşmazlık yaşandı ve Giroud'u tutamadı. Yoksa orada da gol yemeyecektik, Giroud'u mutlaka bozacaktı. Şöyle diyeyim, ben henüz kötü maçını izlemedim ve Merih Demiral'ı tarif edebilecek kelimem yok.

Bunlar saha içi katkısı. Bir de işin "liderlik ve karakter" noktası var. Korkusuz, daima mücadele içinde, ateşi bir an sönmez, takımı ayağa kaldırır. Resmen yaşayan Türkiye değil mi? Geleceğin kaptanı olacak, bu da kaçınılmaz olan..

20 yorum:

  1. Guzel yazi eline emegine saglik yalniz Turk Futbol Tarihi'nin en iyi stoper ikilisinin Bulent Korkmaz, Alpay Ozalan oldugunu dusunuyorum, belki yasinizdan dolayi onlari tam anlamiyla izleyemediniz ancak boyle tarihi kapsayan yorumlar icin en azindan birkac sene daha beklemek gerekir diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 33 yaşındayım. Ben izlemediysem kimse izlememistir. Beklemeye gerek yok, mevcut durum ve potansiyelleri dahi çok daha yukarıda. İzlemedigim dönem üzerine yorum yapmam :)

      Sil
  2. merih'de biraz sakarlık var. zamanla giderir bunu ama. tecrübe şart. yoksa fransa maçında 2 penaltı yaptı yani. bülent ve alpay gibi olması için var daha..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tam aksine, yok. Hata yapmıyor.

      Sil
    2. 2 penaltı da sakarlıktan yaptı

      Sil
    3. Hangi penaltı? Kendi kendine penaltı uyduruyorsun da ortada penaltı yok :)

      Sil
    4. kayarak müdahale ve elle müdahale. elle olan kornere çıktı o korner gol oldu zaten. adalet yerini buldu bir bakıma.

      Sil
    5. Elle müdahale herkesin başına gelir, doğal süre. Kayarak müdahale penaltı değil. Hep diyorum, içimizde arayalım meseleyi, niye dışa bakıyoruz ki.

      Sil
  3. Konsantrasyonu harika gerçekten... Geride yakalandığı bütün driplinglerde rakiplerini yakalamayı ve faulsuz topu çalmayı başarıyor. Bu yaşta bu kadar girisken olması ve liderlik yapması da bir başka olumlu yönü. Tam İtalyan stoperlere benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da potansiyelini kanıtlıyor işte. Orada risk almıyor, o müdahaleyi yapan büyüyor.

      Sil
  4. alpay özalanın gördüğü en büyük kulüp aston villaydı. merihin yaşı 21, daha şimdiden juvede. başka yorumum yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi potansiyeli tartışmam bile. Ya da yeteneği diyeyim.

      Sil
    2. 20 sene önce çok farklı bir dünya vardı. Yabancı sınırından tut dünyadaki iyi futbolcu sayısına kadar. Şu anda dünyayı titreten İtalyan stoper bile yok. Bonucci falan oynuyor.
      Cannavaro evinde gülerek izliyordur herhalde

      Sil
    3. Chiellini, Bonucci falan yine büyük stoperler ama yaşlanıyorlar, devir değişiyor. Merih Demiral alttan geliyor işte..

      Sil
    4. Alpay yurtdisina 20 sene önce gitti kardes hatirlatmak istedim.

      Sil
    5. Aynı dönem Rüştü Reçber Barcelona yapabiliyordu. Ya da Okan Buruk Inter görüyordu. Dönem fark etmiyor.

      Sil
    6. 16.27 adsız,
      alpay 20 sene önce aston villa'ya gitti işte ben de onu hatırlatmak isterim. juventus'a gidemiyordun 20 sene önce.

      Sil
    7. Gitmek yetmiyor, oynamak da lazim Rustu'nun Barca'da oynadigi mac sayisi toplam 4, Okan durumu ise Uefa Kupasi etkisi bambaska bir olay. Yine donup dolasip ayni yere geliyoruz potansiyel konusuna katiliyorum daha iyi olabilirler ama bu gencler daha kac mac oynadilar ki simdiden en iyi oldular daha 1 sene olmadi.

      Sil
    8. alpay özalan 2000-01 sezonunda aston villa forması giydi. 33 maça çıktı. o sezon cannavaro nesta thuram gibi isimler lazio ve parma formaları giyiyorlardı. yani 3 büyükler diyeceğimiz juventus inter ve milan'da bile değillerdi. her yerden futbolcu fışkırıyordu.

      o zamanlar milan devdi, lazio ve parma uefa kupası favorileri takımlardı. şimdi ben bile oynarım buralarda herhalde. zamanla dünyada "iyi futbolcu" sayısı çok azaldı. ayrıca dediğim gibi yabancı sınırı olsa merih şu an buradaydı. o zaman de ligt bunların alayından iyi. juve gibi bir kulüp kaç para ödedi ona bakarsak. oysa balonun teki. merih ondan iyi.




      Sil
    9. Bülent Korkmaz bu konuda gerekli açıklamayı yaptı ve konu kapanmış oldu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir