24 Ekim 2019 Perşembe

Mourinho'nun Dortmund'un teknik direktörü olma ihtimali bana sıcak geliyor


Bir süredir düşünüyor, arkadaş ortamında konuşuyordum. Mourinho'nun Dortmund'un teknik direktörü olma ihtimali bana sıcak geliyor. Belki de her iki tarafa duyduğum sempatiden ötürüdür. Mourinho'nun Inter'de yaptığı gibi yeniden bir uyanmaya ihtiyacı var. Dortmund'un ise kazanan karakterli bir teknik direktöre.

Dortmund'un teknik direktör tarzı biraz daha sistem adamları. İyi yönetilen bir takım ve olanaklar da her geçen yıl artıyor. Klopp'dan bu yana teknik adam tercihleri de biraz daha sistem, futbolcu parlatma, taktik üstünlük kurma üzerine. İyi futbol oynatan, potansiyel diyeceğimiz teknik adamlarla çalışsalar da Bayern Münih'i geçemiyorlar. Özellikle de geçen sezon şampiyonluğu resmen elleriyle verdiler.

Bayern Münih, Kovac'ı takımın başına getirdiği dönemden bu yana sallanıyor. Değişim de yaşıyorlar tabii, ellerindeki çekirdek yaşlanmaya başlamıştı ve doygunluk vardı. Bu sezon başında da önemli isimler kadroya katıldı ve biraz daha gençleştiler. Bu değişim devam edecektir, hala eklenecek parçalar olacak.

Tabii bu sürede onları geçmek olası. Dortmund'un kadro kalitesi olarak çok aşağıda kalır tarafı yok. Hatta bazı taraflarda daha bile üstünler. Özellikle de bu sezon başında onları favori kılacak hamleler yapıldı. Bu noktada da Favre yetersizliği ortaya çıktı. Futbol ve tempo ne kadar iyi olursa olsun, kazanmak adına yetmiyor. Yine olmadık puan kayıpları var ve şampiyonluk adına güven vermiyorlar.

Dortmund adına bir süre teknik direktör tarzının değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten işleyen bir sistem var ve hedefi de şampiyonluk olarak adlandırdılar. Kazanan bir karakterin bu takım üzerinde etkisi büyük olur. İş biraz daha oraya kaydı. Dortmund da bunu görecek olacak ki Mourinho'yu takımın başına getirmeyi düşünüyor.

Mourinho adına da iyi bir fırsat. Kendi kariyerinde, 4. büyük ligde şampiyonluk fırsatı. Bayern Münih'i geçmek onun adına iyi bir meydan okuma. Dortmund'la da Şampiyonlar Ligi'nde gelebileceği iyi noktalar olabilir. Inter'in başına geçmesine benzer bir konu. Yaşadığı ayrılık da ona iyi gelmiştir, hatalarından ders aldığını, biraz daha güncellendiğini düşünüyorum. Şu sıralar Premier Lig'den uzak durmak ve böyle bir ligde "buradayım" mesajını vermek daha doğru geliyor.

15 yorum:

  1. Farklı bir heyecan getirir Dortmund'a... Ayrıca Dortmund'la ilgili kafalardaki kalıplaşmış düşünceleri de yıkar. Hiç aklıma gelmemişti ama olursa çok farklı ve heyecan verici bir iş olur. Bundesliga'yi bile olumlu etkiler bu tercih. Bundesliga'da yıllardır oynanan ama dünya medyasi tarafından hakkı verilmeyen tempolu ve keyifli futbol da daha çok ilgi çekebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Winner dediğimiz bir teknik adamları olur. Kadro kalitesi yüksek, bu kadro da kazanan bir karakter arıyor.

      Sil
  2. bence manchester a geri dönsün,louis sahanın tavsiyesini dinleyip lewandovski ile mbappe yi alsın,yarım milyar avroya alabilir ikisini..united ın okadar parası yokmu?bence var,defans orta saha fena degil,bir merihi ve çağları da alabilir ekstradan..iddaa ediyorum mourinho sadece bu 4ünü alsın,united premier ligde ilk 5e yani tekrar şampiyonlar ligine oynar..ve taraftarın ilahı olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'e uzun süre dönmesin. Şu an orada Klopp ve Pep ile mücadele etmek imkansız.

      Sil
  3. zaten artık seviyesi bu takımlar.. dortmund lyon falan. bence lyon a hayır dememesi gerekirdi. dortmund a da dememeli. artık devri geçti büyük takımlarda işi yok. aynı terim gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real Madrid'de de yapabilir. Bence bir süre buraya inmek güzel, yeniden çıkacak çünkü. Çok sürmez, en fazla 2 yıl. Lyon'a hayır dersin, orada PSG'yi geçmek imkansız. Elinde de olağanüstü bir malzeme yok. Fatih Terim'e dokundurdun ama şu an Galatasaray için olabilecek en iyi teknik adam. Dünyanın en iyi isimleriyle kıyasta dahi bunu söylerim.

      Sil
    2. bakın arkadaşlar bu takımı şu anda terim yönetiyor. yönetimin yapması gereken herşeyi bu adam yapıyor. başka teknik adam olsa geçtiğimiz 2 seneyi şampiyon olarak tamamlayamazdık. olmadığı dönemlere bakın 1996 dan beri ne zaman fatih terim yoksa problem yaşadık. hangi teknik direktöre sabrettik. bir sezonda 3 teknik direktör değiştirdiğimiz oldu. terimsiz hangi yönetim ayakta kalabildi.

      terim sevin sevmeyin şu anda kötü yönetiyor olabilir. ama bırakın bu adam 6 7sene bu işi götürsün. sürdürülebilir bir başarı yakalamamız lazım. ffp gölgesi altında bu sene 12 oyuncunun sözleşmesinin sona ereceği bir dönemde fatih terim gitsin demek kendi sonumuzu hazırlamaktır.

      terim gitsin kim gelsin mantıklı olarak bir düşünün, getirdiğiniz adam bu sene veya dediğim gibi kadronun yarısının gitmiş olduğu önümüzdeki sene nasıl başarılı olacak. yönetim zaten çok problemli mahkeme kararı ile baştalar ve çok büyük olaylar olacak. daha riva arazileri problemi de var. hangi teknik direktör bunlar varken başarılı olabilecek. veya gelen başkan hangi şimdi olduğu gibi nasıl teknik direktörün arkasına saklanacak.

      terimin sorunu kendisini futbola bırakamaması çünkü adam hem bir klüp başkanı hep sportif direktör hem basıb sözcüsü hem teknik direktör. her başarıda televizyona çıkan mustafa cengiz belhanda olayında nerde? hani galatasaray etikleri ahlakı herşeyin üstündeydi nerde cengiz haftalardır çıkıp kötü gidiş için bir açıklama yaptı mı? falcao konusunda bir açıklama yaptılarmı? kendi yapmaları gereken hiç birşeyi yapmıyor yönetim birebir şahit olduğum kimseyi dinlememezlik nedeni ile kafalarına göre karar alıyorlar sonra fatih terimin arkasına sığınıp onu konuşturuyorlar.

      Sil
    3. mourinho boşta dünyanın en iyi teknik direktörlerinden bir tanesi bugün gelse galatasaraya sene sonunu göremez bu klüpte. galatasaray'a gelecek türk teknik direktör yok. bülent korkmaz veya okan buruk güzel alternatifler ama onların ağırlığı şu anki durum ile mücadele edemez. yabancı bir teknik direktör yukarıda saydığım problemleri yaşayacak. o nedenle terim'i eleştirin ama terimin gitmesini istemek çok yanlış. düzgün bir başkan istemek çok daha önemli. başkan finansal olarak çok büyük işler yaptı diyecekseniz takım ilk defa kar gösterdi diyecekseniz başka çaresi yok zaten bütün takımlar artık kar göstermek zorunda ffp nedeni ile. eskisi gibi saçma sapan paralar harcayamıyorsun.

      buna rağmen gittiler 13m euro diagne ye verdiler. 7 m euro falcao ya verdiler. linnes e zam yapıp sözleşmesini uzatıp kadro dışı bıraktılar. mitroglu na para ödüyoruz hala gönderdiğimiz oyuncuların neredeyse hepsine para ödüyoruz. maicon denilen adam hala bizde. bu mu başarı? gomisi sattılar şampiyonlar liginden elendik. ekonomik açıdan yapmamız gerekiyor dediler. fakat gomis takımda olsa 2 maç alırdık bu da zaten sattığımız parayı çıkarmak demek oluyor. gomis kalsa 13 diagneye vermeycektik mitroglunu alamayacaktık. bu sene de elimizde parasını ödediğimiz ama başka takımda oynayan 2 futbolcumuz bide 7m euro verip sakat olan bir falcao muz olmayacaktı. beli gomis bu sezon gidecekti ama yerine çok iyi bir forvet alabilir hatta daha düzgün bir takım oluşturabilirdik.

      Sil
    4. Alex Ferguson da her yıl takımını şampiyon yapamadı, kötü günleri de oldu. Unutuluyor maalesef, herkes bugüne odaklı. Oysa bugün hoca olmasa, yarın aynı insanlar dön hocam diyecek.

      Sil
  4. fatih terim gerçekten kitaplara sığmaz. çok ama çok ilginç bir karakter. yukarıda devri geçti diyen kişi benim bu arada. dokundurdum evet ama seviyorum da. satır satır yazmak isterim.

    terim sağlığı el verdiği sürece takımın başında kalmalı. oraya ondan daha fazla yakışan yok çünkü.
    terim olmasa geçen 2 sene asla ve asla şampiyon olamazdık. tudor öven arkadaşlar hayal görüyor.
    terim ile takım uzun zamandır zerre kadar futbol oynamıyor. ve düzelecek gibi de durmuyor.
    "egosu olmasa terim olmaz" diyenler en büyük zararı veriyor çünkü hatalarına ego yüzünden devam ediyor. inat ediyor.

    mourinho gibi devri geçti deme sebebim ise şu.. pogba ya da feghouli. fark etmez. para verilmiş, yetenekli adamları kazanacaksın. seveceksin okşayacaksın.

    hep oyuncular, hakemler ya da dış mihraklar suçlu.
    hep bir huysuzluk hep bir gerginlik. pozitif enerji yok.
    en ufak hatada "bizde böyle" deyip silip atmak, küstürmek.
    bu devirde artık bunlara yer yok. yeni nesil futbolcular da bunlara gelemiyor. kavga yok, sevecenlik var bu devirde.

    ayrıca ne terim ne alex ferguson. efsaneleri efsane yapan kulüplerdir. kimse kulübün sahibi değildir ve öyle davranmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mourinho dönemi geçmez, son dönemi başarısız olmuş olabilir. 2 sene ara verir, yine ayağa kalkar.

      Sil
  5. Mourinho konusu altında dahi Fatih Terim düşmanlığı gördüm ya pes doğrusu. Konu hakkındaki fikrim ise bence de Mourinho ve Dortmund birbirine ihtiyaç duyuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim nefreti kusuluyor, ben de bunu yayınlamayınca işte suçlu oluyorum. Eleştiri değil, nefret patlaması yaşayanlar var. Daha yayınlanmayan öyle yorumlar var ki..

      Sil
    2. ben 03.32 de yorum yazan adsız kişiyim. eğer o mesajda terim düşmanlığı görüyorsanız sadece pes diyorum. tekrar okumanızı tavsiye derim selman bey.

      Sil
    3. Mourinho büyük takımlarda iş yapamaz artık aynı Terim gibi demen düşmanlık değil de ne peki onu açıklar mısın? Hocayı eleştirebilirsin ama artık büyük takımda işi yok demek çok yanlış bir yorum bence

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir