29 Ekim 2019 Salı

Neden kaybettik üzerine güzel bir görüntü


Beşiktaş karşısındaki pas trafiği ve yerleşim haritası. Neden kaybettik üzerine güzel bir görüntü. Taktiğin işlemediği, sadece dizildiğimiz ama onda dahi hatalar yaptığımız görülüyor. Andone en önde, tek başına yalnızlar rıhtımını söylüyor. Feghouli de çok uzaklarda ve bağımsız. Tek başına bir şeyler yapmayı denedi ki ilk yarıda da fena değildi.

Mariano'nun temposu hiçbir şekilde yetmiyor, orası net. Ön taraftan da gerekli yardımı alamayınca o bölgenin savunması tamamen felç alıyor. O da Feghouli'nin arkasında yer almış, pas trafiği de sadece onaydı. Solda ise Nagatomo ve Babel neredeyse aynı hizada yer almış. Nagatomo haddinden fazla önde, Babel de haddinden fazla geride.

Bir ara oyun planımız da geriden Babel'e atılan uzun toplardı. Hedef kanat oyuncusu gibiydi ama kaleden çok uzaklarda ve bu durumda katkı veremez. Kaleye mümkün olduğu kadar yakın olmalı. Ceza sahası etrafında topu tutmalı, fiziği o şekilde işe yarayacak. Bu tabloda Babel katkı vermez. Vermediği gibi ağırlığıyla da takımın hücumunu iyice yavaşlatır.

Orta saha da hazin halde. 36 yaşındaki Atiba ve Elneny ikilisi, bizim orta saha üçlüsüne üstünlük kurdu. Belhanda yine piyasada yoktu, Nzonzi desek görevini yapıyor, Lemina da ilk 45 dakikanın etkili isimlerinden. 2. yarıya geldiğimizde ise herkes mücadelesini kaybetti ve Feghouli'yi merkeze, Emre Mor'u sağ kanada atma operasyonu da işe yaramadı.

Herkes birbirinden çok uzak ve doğru yerleşmiyoruz. 4-3-3 dizilimi tutmadı, hocanın düşündüğü yeni oyun yürümüyor. Hadi 3-5-2 adına stoper rotasyonu sorun diyelim, 4-4-2 oynayabiliriz. Adem Büyük oyuna girdikten sonra neler yaptı gördük, oradaki mücadele yükselir, gol etkisi artar. Belhanda zaten etkisiz, Nzonzi / Lemina ikilisiyle de işler gayet yürür. Hatta Seri de 11 oynar, Lemina'yı kanada yakın da oynatabilirsiniz.

8 yorum:

  1. Andoneye sadece nagatomo mu pas atmış anlayamadım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Andone yalnızlar rıhtımını oynamış.

      Sil
  2. hiçbir şey yapamıyorsan , adem'i at ileriye, ona top şişir. 10 toptan 6-7 tanesine vurur kafayi. şu basit taktikle bile mevcuttan daha fazla pozisyona gireriz. girdik de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçın son dakikalarında da onu yaptık :) Bu da bir plan.

      Sil
  3. geçen sene ilk devreyi lider bitirip son on hafta napıcaz süper ligde bin kişilik stadla deyip "bilerek" ligi beşinci bitiren ve busene şuanda da lider olan ancak şubattan sonra unu serip eleğini asıp ligi yine beşinci bitirecek ümraniyesporun eniyi sekiz oyuncusunu alın içine sadece muslera,luyindama ve nzonziyi katın şuanda alanyadan 5puan fazla alırdı..takımda okadar çöp varki:mariano,nagatomo,marcao..say say bitmiyor..inşallah falcao iyileşir ve golleri sıralarda ligi lider bitiririz.ben yine de şampiyon olacağımıza inanıyorum eğer hocayı tanıyorsam..fatih hoca alzaymere yakalanmadığı sürece takımda kalmalı,ozaman bile sportif direktör olmalı,çınar ağacı gibi,baba gibi meyva vermese bile gölgesi yeter misali.alternatifi yok arkadaşlar,belki şenol güneş veya lucescu..inanın başkasının galatasarayı şampiyon yapma olasılığı sıfır.mourinho,kloop,tuchel,pep gelseler türkiyede şampiyon yapamazlar bizi,ilk sezonda en azından..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum doğru. İçine düştüğümüz durumdan bence de hocayla çıkacağız.

      Sil
  4. tşkkür ederim cevabınıza..ümraniyede 2aslan var..emircan ve jr.gomis.istememiz yeterli.lütfen fenere kaptırmayalım :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir