2 Ekim 2019 Çarşamba

PSG gibi bir takım karşısında daha fazla ne bekleniyordu bilmiyorum


Bazı yorumlara gerçekten de inanamıyorum. Galatasaray'ın felaket derecesinde kötü maç çıkardığını söyleyenler var ki şu ortamda, PSG gibi bir takım karşısında ne bekleniyordu bilmiyorum. Neymar ve Mbappe gibi futbolcuların eksikliğini de fırsat kabul edip, x takımların yaptıklarından örnekler veriliyor. Hoca da maç öncesi bu düşüncenin altını ısrarla çizmişti. Giren çıkan fark etmiyor, müthiş bir kadro derinliğinden bahsediyoruz. Sen ise türlü kısıtlamalarla uğraşıyorsun.

İyi bir maç planı var ortada. Bu sezon ilk kez bir maç için hazırlanıldığını görüyoruz. Fenerbahçe maçıyla da 3 gün var arasında, taktik çalışmak için zamanınız yokken. Belki de bu maça özel, 3-5-2'yle hocanın dokunuşu geldi ve bu kurgunun da ne kadar işe yaradığını gördük. PSG'nin ön alandaki hareketliliği ve baskısına karşı daha iyi çıkabildik, pas yaptık.

Hücumda yine üretkenlik sorun. Organize olmakta bence de sorun yaşadık. Bu da biraz Belhanda kaynaklıydı. Baskısı, mücadelesi olsa da top ondayken çok fazla pas hatası yaptı. Takım da bu yüzden hızlı çıkamadı, birçok atak olabilecek pozisyon heba oldu. Feghouli de mesela etkisizdi, en azından ondan beklediğimizin uzaklarında. Organizasyon için biraz da bu futbolcuların etken olması gerekiyor.

Falcao'yu rahatlattık mesela, bu da bir dokunuş. Falcao'yu rakip stoperlerin kucağında bırakmadık ve orada çok kişi olmaya çalıştık. Babel etkisizdi, çok hareketsiz kaldı. Andone ise etkiliydi, mücadelesi kıymetli. Biraz uyum da gerekiyor. Seri'yi kazanmaya başladık mesela ve keşke Lemina da olsaydı diyoruz. Lemina'nın dikine çıkışları PSG karşısında çok işimize yarardı.

Hücumda her ne kadar çok daha fazlası beklenilse de PSG'yi korkuttuk işte. 2. yarıda baskı kurduk, biraz daha rahat oynadık. Rakibin topu bize bırakması bunun nedenlerinden olsa da o topu fena kullanmadık. Marcao'yu da hücuma attık, bekler daha fazla hücumu düşündü, arkada Di Maria gibi isimlere karşı da ezilmedik. Tüm bunların altyapısında 3-5-2 yatıyor. Bu oyunu oynayabileceğimizi gösterdik, üstelik PSG gibi bir takım karşısında.

Oynanan oyun ve gösterilen mücadele bana keyif verdi. Gelecek adına da umutlandım. PSG karşısında iyi ve doğru oynadığımızı düşünüyorum. Sezon başından bu yana oynanmayan futbola bakınca da bu çok açık ortada. Kötü oynadık, felaket durumdaydık diyenleri asla anlamayacağım. PSG karşısında daha fazla ne yapabilirdiniz bilmiyorum. Şu an bu kadarı oluyor. Keşke o puanı da alabilseydik.

24 yorum:

  1. Kimse kusura bakmasın dün akşamki oyunu beğenmeyen klasik tabirle ya futbol cahilidir yada oyuncular ve hoca hata yapsada kinimi kussam diyen art niyetli kişilerdir.. kadro kalitesi olarak büyük bir takıma karşı nasıl oynanması gerekiyirsa öyle oynadık siz boş verin hic bir seyi begenmeme timinin yazdıklarına söylediklerine. eğer mariano ve nagatomo dan katkı alabilseydik(artık yaş ve tempo olarak pek mümkün değil biliyorum) bambaşka bir skor alabilirdik ama klübün içinde bulunduğu (ffp) durum malum ,bu koşullarda bu takımı kurmak bile başarı.geçen bir analizinizin altına şair biraz formsuz su sıralar demiştim dün aksam geri döndü dizeleri uyumlamaya başladı yeniden Beklendiği gibi.. bir sözde maça gelen taraftara söylemek lazım mütfişlerdi.kulaklarımız sabah kaltıgımızda hala sağır gibi.. ergenlere , art niyetli olanlara karşı inatla her zamanki gibi "enseyi karartmayalım"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun adına, benden çok daha güzel özetledin..

      Sil
    2. art niyet ne alaka. iyi mücadele ettik ama iyi oynamadik. ilk 15 dk 3-0 olurdu maç becerikli olsalardi

      Sil
    3. İyi de oynadık, bu kadar oynarsın..

      Sil
  2. Takım gayet iyiydi. Daha da iyi olacak. Real Madrid ve Brugge maçlarından 7 puan almamız hiç de zor değil bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real Madrid'i gözüme kestirdim, dün oynanan oyun bence o maçta yetebilir.

      Sil
  3. Club brugge gibi reali deplasmanda yenecek noktaya gelebilir miyiz bence gelemeyiz,su bir gercek beklenti o kadar dustu ki takim icin fark yiyecegiz diyorduk yemedik hatta 1-2 pozisyonda bulduk, 3 pas ust uste yaptik falan oo cok iyiydik diyoruz,kadro kotu olsa tm derim yani bu kadar oluyor bu malzemeyle ama kadro da buralari oynamis cok onemli yildizlar var,mucadele ettik ama bir zahmet onu da yapalim yani,neymar,cavani,mbappe falan olsaydi acik konusalim 3-4 yiyebilirdik,dusuk kalibreli takimlar bizden cok daha iyi oynuyorlar bu buyuklere karsi benim dert ettigim konu bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da taktik disiplinle alakalı. Biz de o güçlü taktik yok henüz, arıyoruz hala. Düzen takımı olmak gerekiyor.

      Sil
    2. Asker sayısı az ayrıca, takımda çok fazla general var.

      Sil
    3. adsız
      brugge un real madrid maçındaki durumu çok abartılacak bişey değildir.çünkü real madrid çok koşan bir takım değil.
      brugge u psg karşısında görelim.bakalım pozisyona girebileceklermi?
      psg real madridi çok rahat 3-0 yendi.zorlanmadan.

      Sil
    4. Real Madrid felaket halde. Kendi sahamızda ciddi ciddi 3 puanı düşünüyor ve alabileceğimize inanıyorum.

      Sil
  4. Jean Pierre Papin gibi bir efsane bile hic PSG'nin son maclar bu kadar cok kendi yari sahasinda oynadigini gørmemistim dedi ve bizi PSG'nin bu sezon oynadigi maclarda onlara karsi en cesaretli oynayan takim Galatasaray dedi. Bu bile yeterli. Bende 100% memmnum degilim. Hele Babel'den. Ama Tuchel 1-0 øndeyken oyuna Mbappe'yi sokuyor. Galibiyeti garanti gøremedi.

    Ayri bir parantez Fatih hoca icin.ilk defa bu sezon 3 oyuncu degisikliginide begendim .hemde vaktinde gecikmeden yapti. Belhanda bence guzel tempolu oyunuyordu ve pres yapiyordu. Ama onun maske yuzunden rahatsiz olup hatali paslar yaptigni kabul ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beraberliği alabilirdik en kötü, bunun için üzgünüm. Futbol açısından ise mutluyum, gelişime açık bir oyun izledik.

      Sil
  5. terim'i eleştiren biriyim dünkü maça laf eden kara cahildir. elimizden geleni yaptık, değişik bir taktik denedik ama olmadı. rakip daha güçlü.

    ha skor 0-3 de olabilirdi tabii. ama bu yaptığımız olumlu işleri ortadan kaldırmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSG gibi bir takım karşısında her şey olabilir, önemli olan o baskıdan çıkmaktı.

      Sil
  6. Belhanda kadar insanları ikiye bölen birini görmedim. Neyi görüyor insanlar anlayamıyorum. gol atamaz, asist yapamaz, şut çekemez, duran top kullanamaz (ön direkteki adama nisanlar), freekickle alakası yoktur, araya ince pası bırak çoğu zaman yanındakine bile pas atamaz, kaptırdığı çok basit toplarla her maç en az 2-3 kez kontra yeriz vb... bu liste uzar gider.
    Sırtında 10 numara var, hadi diyelim bu adam 10 numara değilmiş. Peki kardeşim nedir bu adam? et midir balık mıdır? bağlantı elemanıymış, neyle neyi bağlıyor. Allahtan nzonzi, seri hatta şu hasta haliyle lemina geldi de orta saha nedir gördük. Madem bu adam forvetin değil orta sahanın bir parçası, herhangi bir şeyi iyi yapabiliyor mu?
    manevi babası fatih hoca bile dayanamadı aldı oyundan. Yani bir insan tatilnden erken dönünce falan ilk 11'deki yeri garanti mi olmalı? 2 sene önce alındığı gün ettiğim küfürlerin 10 bin katını her izlediğimde etmeye devam ediyorum. sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan belandaya 10 milyon euro bonservis, kendisine bonus hariç yıllık 3,5 milyon euro kontrat verdik. tebrikler cenk ergün, tudor ve gelmiş geçmiş en kepaze rezil başkan dursun.
    Bunun dışında dün akşam ki oyunu göreceli olarak beğendim. şu ana kadar ki oynadığımız oyunların değerlendirme skalasında herhangi bir yere koyamadığım için, bu oyun onlardan iyi. En azından hoca hayatta olduğunu, teorisyen akademisyen levent hoca'nın falan etkisinde olmadığını gösterip en azından bir şey denedi. Körün bellediği gibi hep aynı 11, aynı sistemde ısrar etmedi. Bu da bir şeydir. Sanırım tepkileri gördü, hata yaptığını anladı.
    Ama yeter mi yetmez. Çünkü bırak maçı kazanmayı berabere kalamadın. Net; bir adet dahi pozisyona giremedin, onca önleme rağmen adamların 4 net gol pozisyonu var.
    Yetmez; artık nagatomo, mariano, fegholi ve babel'in ne olursa olsun kenara çekilme zamanları gelmedi mi. Ligde ve avrupa'da sanırım bu kadar saçılan puan yeterlidir. Kimse hazır değil, iyi çalışmamış, geç katılmış falan filan. Ama en azından başkalarına da şans tanımak lazım.
    sol bekte ömer bayram veya genç bir çocuk varmış süleyman, sağ bekte şener, ortada lemina ve taylan (belanda yerine), önde andone oynamalı. ve hatta ikili oynayacaksak Marcao da kenara gelmeli. Dün akşam ki donk, Marcao'nun çok önünde olduğu göstermedi mi hocam? bu çocuğun burnu sürtsün kendine gelsin.
    3-5-2 tamam ama doğru oyuncularla, hakeden oyuncularla, tempolu, hareketli, pas alan pas isteyen, statik durmayan oyunculara olmalı.
    PSG bize modern futbolun ne olduğuna dair pasajlar sundu dün gece. İşte pas futbolu nedir nasıl oynanır gösterdi. Sete karşı 8 kişi yerleşik savunmayı 3-4 seri pas ile nasıl aşılırı gösterdi.
    sen kimsin utanmadan pas futbolu oynama hadsizliğine bulaşıyorsun. Ayağa pas atmak dünyanın en zor işidir. Adamlar 80-100 milyonu bu orta sahalara işte sırf bu ayağa pası becerdikleri için veriyor. Sen belanda ile mi ayağa pas oynayacaksın?!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda konusu çok konuşuldu, herkesin kendine göre bir yorumu var. Ben de bu maçla alakalı yarın için yazdım mesela :)

      Sil
    2. Oyuna dair her istatistik adamın önemini ortaya koyarken hala Belhanda ne iş yapan diyen Galatasaraylilar var arkadaş. Bu en azından kısmen ırkçılık, adam Arap kökenli olmasa yorumlar çok farklı olur. Şu yorumun Belhandayla ilgili ilk paragrafı dünyanın en isabetsiz futbol analizi, araya pas atamazmis! Sağol ufkumuzu açtın!

      Sil
    3. Belhanda sahadaysa kaybetmiyorsun, sahada yoksa kazanamıyorsun. Rakamlar net..

      Sil
  7. Dink'un adını görünce mutlu oldum kadroda farklı bir dokunuş var Fatih Hoca'dan dedim. Ki biz Fatih hocayı bu dokunuslari ile biliriz severiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk sigortaydı ve bu işi de müthiş yaptı. Şu şu şu yükseldi diyeceğim her ismin temelinde Donk var :)

      Sil
  8. Taraftar nihayet Şampiyonlar Ligi'nin farkına vardı diyebiliriz. Ama taraftarı biraz da mücadele uyandırdı, takım o ışığı yaktı.

    YanıtlaSil
  9. oyunun skora ve pozisyona dönüşmemesinin nedeni psg dir.
    psg içi geçmiş yıldızlar takımı değil
    hem teknik hemde koşan bir takım
    psg maçındaki koşan ve pres yapan bir galatasaray misal real madrid rakip olsaydı pozisyon ve goller bulabilirdik.
    psg kura çekiminde en güçlü 1. torba takımlarından biri idi
    buradan 1 puan çıkarılsaydı acayip moral olacaktı.real madrid maçına.
    real madridin pres gücü fazla yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSG'nin mücadele ve pres gücü çok yüksek. İnanılmaz hareketlikler ve hızlı oyuncuları var. O tempoya ayak uydurabilmek zor. PSG'den çok mesafe kat ettik maçta, bu da önemli detay.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir