23 Ekim 2019 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi adına vitrin diyoruz ya, Luyindama o vitrine çıkabilen tek isim


Nzonzi ve Muslera gibi isimlerin istikrarını tartışmaya gerek yok. Her maç iyi oldukları için üzerine farklı bir şeyler yazamıyorum. Farklı bir pozitiflik arayacaksak, o isim Luyindama sanki. Şampiyonlar Ligi adına "vitrin" diyoruz ya, futbolcular adına piyasa kaynağı. Luyindama da o piyasayı yapmakta. Tabii keşke takımın durumu daha iyi olsa, o zaman daha da değeri katlanırdı.

PSG ve Real Madrid maçları olabilecek en iyi vitrin. Çok önemli hücumcular karşısında verilen performansı konuşuyoruz. Belki yine pozisyon veriyoruz ama bu durumu "bireysel anlamda" yorumlayamam. Takımın kurgusunda bir problem var ve atak sonlanmaması da ısrarla kalemize kontra olarak dönmekte. Açık alanlar oluşuyor, maalesef stoperler de hızlarıyla ön plana çıkmamakta.

Yine de Luyindama'nın bu konudaki çabası artı alır. PSG karşısında "geriye koşmalar" eleştirilse de birebir de mücadele kaybetmiyor, hep ayakta ve müdahale noktasında da temiz hareket ediyor. Topla çıkış, pas durumu farklı. Orada alınan riskler var ve eminim ki hoca bunu istiyor. Isrardan bunu anlarsınız. Futbolcu iyi olmadığını düşündüğü bir durum adına ısrarcı olmaz. Uyarılır çünkü, devam ederse de kenara gelir.

Luyindama, geriye koşmaları da fena yapmıyor. Çok hızlı olmasa bile rakibi yakaladığında o topu bir şekilde alıyor. Bunu da Hazard, Mbappe, Di Maria gibi hücumcular karşısında yaptı. Hız ve teknik olarak Dünya'da ön plana çıkabilecek isimler. İkili mücadele kaybetmemesi, direnci ve gücüyle de Premier Lig'e selam veriyor.

Avrupa'nın dev takımlarında hayal etmesem de, Premier Lig'in para harcaması olası çoğu takımının transfer listesine girebilir. 15 - 20 milyon avro'ları en kötü ihtimalle konuşmak gerekiyor. Boşa bir yatırım değildi, geldiği gün de söyledik. Marcao adına da bu geçerli ama Luyindama bence daha büyük bir potansiyel. O gün bu kıyasta hakkı verilmese de, gün itibarıyla herkes bu noktaya geldi.

Futbolcu satmamız ve gelen parayla da yeni değerler oluşturmamız gerekiyor. Hoca bir yerde haklı, gelecek sezon yeniden takım kurmak gerekecek. Çoğu kiralık isim gidecek çünkü, yerlerini de yine kiralık isimlerle doldurmak günü kurtarma anlamına gelir. Genç ve potansiyel isimler lazım, gelecekte önemli paralar kazandırabilecek. Luyindama / Marcao iyi örnek ama maalesef devamı gelmedi. 

14 yorum:

  1. Super Lig ortasahalarinin performanslarini karsilastiran bir istatistik yayinlanmis ve Belhanda cogu parametrede en asagilarda, tepede Sosa ve Poko var, Nzonzi de birkac parametrede 1.ydi sanirim, bu seneki en iyi transferimiz Nzonzi cok net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper Lig'de başka bir istatistik de var, orada da Belhanda çok üstlerde.

      Sil
    2. Belhanda 38 ic 30 dis saha toplam 68 mac oynamis.2,5 yilda ic sahada 5 gol 11 asist dis sahada 3 gol 4 asist olarak toplamda 8 GOL 15 ASIST yapmis. 2.5 yildan bahsediyoruz hocam siz neden bahsediyorsunuz.

      Sil
  2. O cussesine rağmen hızlı oyunculara geçilmiyor gecilse de tekrar yakalamayı başarıyor. Ayakları da gayet iyi. Bütün bunların yanında iyi bir lider geldiği takımda halen daha çok seviliyor. Gönül ister ki kalsın efsanemiz olsun ama iyi bir bonservise giderse de güzel hatirlariz kendisini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlet, o özelliği oldukça iyi. Yıkılmıyor da. Dengeyi de sağladığında çok iyi stoper olacak.

      Sil
  3. Es kaza elimizde tutabilirsek cok sasiririm. Kalipta seneler boyu oynamasini cok isterim ama pek duracak gibi gorunmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmak imkansız. Ciddi paralar görüldüğü an satmak zorundasın.

      Sil
  4. 18 milyona falan gider inşallah devrede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig söz konusu olursa imkansız değil o rakamlar.

      Sil
  5. Bu işler de büyük paradoks. Bir yandan kalıp efsanemiz olmasını can-ı gönülden istiyoruz. Bir yandan da kulübe para kazandıracak yegane isimler de bu oyuncular oluyor.

    ''Sana git diyemem
    Ama kal demek de gelmiyor içimden''

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, şartlar malum :) Satmak zorundasın.

      Sil
  6. Minimum 20.Bu performansı Club Brugge formasıyla göstermiş olsa 25 30 bile konuşulurdu çok net.Eğer gidecekse en az 20 milyon euroya satılmalı aksine kalmalı.Fiziksel olarak çok güçlü olan stoperlerin neredeyse tamamı aşırı yavaş ancak Luyindama hem boyuna hem de fiziksel gücüne rağmen bence çok hızlı.Rakip çalım atsa dahi koşup yakalayabiliyor.Ben Marcao satılıp oraya daha net bir stoper alınması tarafındayım ama ffp durumu varken 20 milyon euro üzerinde teklif gelirse de satılması doğru olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CL iyi vitrin bu anlamda. Aslında Türkiye Ligi'nden de bu paralara gidiliyor artık. Keşke takım da CL'de iyi performans gösterse.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir