6 Ekim 2019 Pazar

Son 2 sezonda konuştuğumuz en önemli konu rotasyon değil miydi?


Son 2 sezonda konuştuğumuz en önemli konu "rotasyon" değil miydi? Dar kadrolarla oynadık, özellikle de geçen sezon. Birçok pozisyonda alternatifimiz yoktu, cezalar ve sakatlıklar yaşadık derken maç kadrosunu toparlamakta zorlanıyorduk. Bu yüzden de yaz döneminde olabildiğince alternatifli bir kadro kurduk. Öyle ki an geldiğinde Seri / Andone gibi isimlere tribüne gönderme lüksünü kendinde bulabiliyorsun.

Yeni Malatyaspor karşısında doğru bir rotasyon vardı. Club Brugge deplasmanı dönüşünde iyi bir uygulamaydı ve en azından "doğru oynadık" diyebildik. Yine yetmedi, aynı sorunları yaşadık ama en azından süreç itibarıyla doğru hareketti. PSG karşısında da yüksek efor sarf edildi, Gençlerbirliği karşısında da rotasyon kaçınılmaz olmalıydı.

Tek konu yorgunluk da değil. Bazı futbolcuların görüyoruz ki 11'de yerleri dahi yok. Hocanın formasyon dokunuşundan bağımsız yazıyorum, o da gerekli ama ayrı bir konu. Mariano, Nagatomo, Belhanda, Feghouli ve Babel gibi isimlerin pek yürüyecek hali yok. Bazı futbolcuların yorgunluğu doğal, bazılarının ise 11'de yeri kalmamış.

Babel mesela. Transfer edildiği günden bu yana 90'ar dakika maçlar çıkarıyor. Arada Milli Takım'a da gidiyor ve orada da vazgeçilmez bir isim. Yaşı 32, yorulmasından daha doğal ne olabilir ki? Kenara en az 2 maç önce gelmesi gerekirken o 90'ar dakika oynamaya devam ediyor. Düşüşü doğal, burada da suçlu olan o değil.

Belhanda'nın da çenesi kırıldığından bu yana herhangi bir hava topuna çıkmadığını ve mücadele etmekte zorlandığını düşünüyorum. 2 aylık sakatlıktan 2 haftada dönmesi güzel olsa da şu haliyle zarar veriyor. Son 3 maçta toplamda 49 tane pas hatası yapmış. Mücadele de etmiyor derken geriye Belhanda'dan ne kaldı? Oynatma o zaman, kenarda tut. Burada da suç Belhanda'nın değil.

Feghouli de geçen sezon ve yaz aylarında büyük efor sarf etti. Sadece 1 hafta tatil yapabildi ve doğal olarak sezona yorgun girdi. Hala da iyi durumda değil. O da kenarda beklesin, ısrar etme. Maalesef bu şekilde ihale ona kalıyor gibi. Burada da Feghouli'nin suçlu olduğunu düşünmüyorum. Gençlerbirliği karşısında hücumda bir şeyler yapmaya çalışan tek isimdi.

Mariano ve Nagatomo'nun ise takımda yeri yok. Adem Büyük, Jimmy Durmaz, Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı ve Emre Mor gibi isimlere yazık oluyor. İlk fırsatta formayı yine Selçuk İnan buluyorsa şu alternatifli yapıya ne gerek vardı ki? Eksiklerin olsa da hissetmemen gerekiyor, öyle bir kadro. Ama sen rotasyondan çekiniyorsun. Sonra da bu tablodan şikayet etmeye pek hakkın olmuyor.

17 yorum:

  1. Mariano ve Yuto temposuz evet ancak hoca bunları düşünmeliydi şuan 3'lüye dönmekten başka çare yok. Devre arasına kadar 3'lü sistem ile devam edilmeli sonrasına bakılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 de olabilir, yeter ki deneme gelsin :)

      Sil
  2. Abi Feghouli birde bøbrek tasi ameliyati olmustu " tatil" yaptigi bir hafta icinde.

    YanıtlaSil
  3. terim niye geniş kadro istiyor ki? zaten selçuk oynuyor.

    YanıtlaSil
  4. Hoca maçtan sonra biraz da ceza almayanlar konuşsun demişti. bugün mustafa cengiz cengiz cevap verdi herkes vazifesini yapsın dedi. bence burada başkan haklı. o kadar iyi transferler yapıldı ama oynadığımız oyun rezalet. hoca kendini ve takımı bir an evvel toparlamali. ayrica demeç savaşlari da hiç hayra alamet bişey değil. hocanın 3. doneminin nasıl bittiği malum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O başkanın 2 senede neler yapmış, hocanın önünü nasıl tıkamış onları da konuşsak her şey daha güzel olur. Hocanın 3. dönemi bittiğinde gerçekler de ortaya çıkmıştı. Bu sefer hoca gitmez, yönetim gider, gitmelidir de.

      Sil
  5. Rotasyon ve daha gecerli bir hücum planı şart. Son zamanlarda gördüğüm takımlar arasında en kötü hücuma çıkan takım biziz. Pas oyunu da değil bu. Hiçbir anlayisa sahip değiliz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu Milli Takım arası fırsat, umarım çözer hoca.

      Sil
  6. hocanın gençler maçında hala o kadroyu nasıl çıkartabildiğini gerçekten anlayamıyorum. Galiba bunu anlamak için bir takımı çalıştırmak, böyle bir şeyin sorumluluğunu almak gerekir herhalde. empati yapıyorum ve başka bir açıklamasını bulamıyorum.
    bu takımın haftalardır süregelen formsuzluğu, bir türlü oyun tutturamamasını konuşuyoruz sürekli. iyi kötü geçen sezonlarda pozisyona girip gol atabiliyorduk, maçların belli kısımlarından iyi top oynuyorduk. Ama bu sene yaklaşık 10 tane maç yaptık, bence ligin açık ara en kötü takımıyız. İstatistiksel olarak da en kötü, görüntü olarak da en kötü. Konyaspor bile bir maçta 3-4 gol atabiliyorken bizim halimiz içler acısı.
    Bu şartlar altında üstelik çok da yıpratıcı ve yorucu bir PSG maçından sonra nasıl olur da bu kadro ile çıkılır akıl alır gibi değil? Her şeyi geçtim bir imkanım olsa da hocaya keşke sorsam, hocam allah kitap aşkına Selçuk İnan'ı ilk 11 başlatırken ne bekliyordun, ne düşündün, kafadan neler geçti?
    Bu ahde vefa mıdır? bu eski zamanların adına bir mecburiyet midir? futbol aleminin dışından gelen bizim gibi fanilerin bilmediği bazı kurallar mı var? bir tür masonik oluşum gereği mi selçuk oynamalı? Selçuk oynadığı 2 sezonluk futbolun hatırına bu sezon 7. sezonu olarak Galatasaray'da tam 7 yıldır haybeye para kazanan, hakettiğinin çok çok üstünde para kazanan, bu sürenin son 3 yılında katiyetle Galatasaray'da olmaması gereken biri. Hadi geçen yıllarda kenarda adam yok deniyordu. Şimdi orta sahada sol içte oynayabileceğini göstermiş en azından lig sonuncusu gençlerbirliğine oynayabilecek bir ömer bayram var. Taylan var. Emre mor var. jimmy durmaz var. STOP
    Artık bu saçmalık bitmeli. İnanılmaz vakit kaybettik. Sebeplerinin ne olduğunu bilmiyoruz kimse bilmiyor. Çünkü açıklanmıyor. Yarım ağızla söylenmiş bir sürü üstü kapalı mesajların şifrelerini çözmeye çalışıyoruz. Eğer Fatih Terim'in amacı 2. kez 2013 tarzı bir kriz başlatmaksa bundan herkes zarar görür. kendi dahil. dünya üzerinden çalıştırabileceği başka takım kalmadı. Başka kapı yok hocam. Bizi de yakarsın kendini de. Aynı hataları daha kaç kere yapmamız lazım. 2013-2017 dönemindeki sünepeliğe dönmeye hiç kimsenin niyeti yok. Evet yönetim basiretsiz, yetersiz, acemice hatalar yapıyor. Ama yaptıkları bir sürü iyi şey de var. Bu yönetim giderse emin olun bunlardan daha iyisinin daha UYUMLUSUNUN geleceğinin garantisi yok. Çünkü Galatasaray'ın bir düşmanı da içerde. İçerde adeta bir yılan besliyoruz. Bizans var içerde. kongreye güvenip de Dursun'un yeniden gelmeyeceğini kim garanti edebilir? O zaman hocam buyursun Dursun veya onun gibi bir liseci ekiple çalışsın bakalım.
    Bu saatten sonra kulüp ne yeni bir yönetimi kaldırır ne de hoca değişikliğini. Yapılması gereken çok basit. bu takım çıkacak, hakkını verecek. 7 haftada 9 puan şu kadroya yakışmıyor. Ne hocaya, ne futbolculara 9 puan yakışmıyor. Sahada iyi futbol ve sonuç alırsak bu karmaşa biter. kesilir. Hoca her şeye rağmen arka planda her ne yaşanıyorsa bunlara set çekip işine bakmalı. Elinde iyi bir takım var. Milli ara zamanında imdada yetişti. Falcao, lemina, lyundama dönecektir. Artık top oynama zamanı. Hakedene hakettiği formayı verme zamanı. Doğru sistem, doğru 11'le çıkılıp Sivas maçında net bir galibiyet alınmalı. Lami cimi yok. Bahenenin, mazeretin bittiği noktadayız. Faith Terim canımız ciğerimiz. Onsuz olmayacağını hepimiz biliyoruz ama aynı hatalara aynı tuzaklara düşmenin de gereği yok. hocam sahaya odaklan, adam gibi bir takım çıkart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedeni neydi bilmiyorum da hocanın maç sonu hatalıyım diyebilmesi önemliydi.

      Sil
  7. Hoca hataliydim demiyor ki. Hâlâ hatasını kabul etmiyor futbolcuya sallıyor. Bu takım 2 sezondur top oynamıyor zaten. Şu geçen 2 sezonda sahada oynanan oyundan memmun olan kac kişi vardır merak ediyorum. Kac tane kazanabileceğin maçı kaybettin. Kazandığın şampiyon olduğun sürece herşey yolunda gözüktü de sorunların üzeri örtüldü. Dar kadro dendi rotasyon yapamıyoruz dendi forvet yok dendi. Hep bir bahane vardı. Eee şimdi bahane ne. Salla futbolcuya gitsin. Kac maçtır görmedin mi sen bu futbolcuların durumunu diye sormazlar mı adama? Bu takım çalışmıyor bu takımın kondüsyonu sorunlu. Bu takımın bekleri yok. Bu takımın kenar yönetimi yok herşeyden önce bu takımın bir oyun formasyonu felsefesi yok. Hâlâ diyoruz ki hoca hatasını kabul etti. Bu takımda selçuk hâlâ maç kadrosunda sahada oluyorsa bu nasıl hata kabulü olabilir ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet hatalıydım diyor, futbolcuda suçu buluyor ama hocanın hatası o futbolcuyu sahaya atmak. Bekleyelim görelim. Hocaya bir şeyler sorulursa, mutlaka onun da soracağı sorular olur.

      Sil
    2. Hatasında devam ederse eleştirmeye devam ederiz zaten.

      Sil
  8. Yorumuma öncelikle Burak Erenden özül dileyerek başlıyorum. Bir kaç haftadır sorunlarım vardı, artık düzeldi. Bu süreçte çok kırdım özür dilerim.

    Bu yorumda kendimce gördüğüm bir durum değerlendirme ve çözüm önerisi var. Son iki sezona baktığımızda şampiyonluk modunu açtığımız dönemlere girmemiz Fernando ve Donk gibi iki kesici oyuncunun birlikte oynaması ile başlıyor.
    Peki bu defansif bir hamle mi bir bakıma evet bir bakıma hayır. Çift kesiciye dönmemiz sayesinde skoru bulma konusunda da rahatlıyoruz. Öncelikle topu rakipten kazanmak noktamız kendi ceza sahamızdan uzaklaştığı için hücum oyuncularını daha az kendi sahamıza çekmemizi sağlıyor. Bunun yanında rakip oyuncularını bölmeyi başardığımız için rakip savunmasını da azaltmış oluyoruz.

    Başkalarının görüşünü bilemem ama benim için bu sene Avrupa ligi bile bitti. Bu nedenle tüm konsantremizi lige vermemiz gerek. Ligi bu senede kazanırsak Fenerbahçe ve Beşiktaşın mali anlamda sıkıntıları içinden çıkılmaz bir seviyede büyüyecek. Hatta bir ikisinin yönetimi değişme ve bu anlamda geri gidiş bile görebiliriz.

    Şampiyon olabilir miyiz? Evet. İyi bir kadromuz var, son iki senenin şampiyonuyuz ve son iki senenin sampiyon teknik direktör ü de bizde. Olmamamız için hiç bir neden yok.
    Hadi adettendir kadro da vereyim.
    Muslera-Mariano-Luyindama-Marcao-Nagatomo-Donk-Nzonzi-Belhanda(zor maçlarda Seri)-Feghouli-Falcao-Adem Büyük . Sistemimiz son iki sezon ki şampiyonluk sistemi 4-2-3-1 hücum oyuncularının merkeze toplanıp baskıdan gol çıkartması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür dilemene gerek yok, sorun nedir hatırlamıyorum bile :) Sen yorum yazmaya devam et, desteklerini esirgeme.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir