4 Ekim 2019 Cuma

Son günlerin tartışılan adamı Ryan Babel


Son günlerin tartışılan adamı Ryan Babel. Sezon başında transferine ne kadar sevinilmiş olsa da, şu gün "acaba" soruları yüksek sesle konuşuluyor. Böyle bir kaliteden hemen vazgeçmem, henüz ligin 6. haftasını geride bıraktık. Yine de her 2 Şampiyonlar Ligi maçında öyle goller kaçtı ki "hangi golü atmak adına geldi" sorusu ister istemez gelir.

Galatasaray'a ne kadar formda gelse de şu an o kadar formsuz. Bunu da yorgunluğa bağlıyorum. Ne kadar çalışman ya da fiziğini koruman önemsiz. Yaş 32 nihayetinde, bu tempo içinde de yorulmak doğal. Sezon başından bu yana hiç dinlenemedi. Hollanda Milli Takım'ına gittiğinde de 90'ar dakikalar çıkarıyor, 3 gün sonra Galatasaray'da da aynı şekilde.

Bu trafik içinde de doğal olarak düştü. Şu an pek ayakta duracak ve hızlanacak hali kalmadı. Oysa fizik gücüyle fark yaratmasını beklediğimiz bir futbolcu. Dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarında Babel'i kenara alırım. Şu alternatifli yapı biraz da bunun için oluşmadı mı? Andone gibi bir isim boşuna gelmedi.

Babel'i en iyi haliyle dahi sol kanatta kullanmamak gerekiyor. Babel'in sol kanattaki varlığı biraz daha "pas oyununa" yatkın olması amaçlıydı. Son 2 yılda Garry Rodrigues / Onyekuru gibi isimlerden Babel tarzına dönmenin nedeni "pas ve set" oynayabilmek. Tabii şu ana kadar bu tarz hızlı bir kanat ihtiyacı duyduk. Bu da alışkanlıkla alakalı.

Son haftalarda da Babel, rakip kaleden mümkün olduğu kadar uzak top alıyor. Yakın aldığında da sağa çekip şut atmak dışında düşüncesi yok. Haliyle de önlem alınması kolay. Oysa Babel'in forveti çiftlemesi, rakip ceza sahası içinde mümkün olduğu kadar etkin olması gerekirdi. Beşiktaş'ta izlediğimiz Babel ya da Fenerbahçe'li Sow böyle oynardı.

Babel'in yaşı itibarıyla da bu saatten sonra forvet kullanılması gerekecek. 3-5-2 içindeki Falcao / Babel iyi denemeydi ama fizik olarak iyi durumda olmayan bir Babel izledik. Bu yüzden de Andone'nin mücadelesi şu aşamada daha kıymetli oluyor. Yine de yarın Babel'e dönmeyeceğimiz, onu sildiğimiz anlamına gelmiyor. Nedense böyle bir sonuç da ortaya çıkarılıyor.

10 yorum:

  1. Rakip defans oyunculari icin savunmasi en kolay ileri oyuncumuz cunku topu ayagina aldigi anda biliyorursun iceri cekip vurmaya calisacak imkani yok sola cekip iceri kat etmez, saga cek topa aban... 20 kere vursa biri carpip iceri giriyor. Oyuna katkisi yok mu tabi ki var oyun sikisinca ileri vurulan toplari elinden geldigince indirmeye calisiyor fakat verdigimiz para fazla... ben magas butcesine hiz bir kanat oyuncusu alinsaydi daha akilli bir is yapmis olabilirdik. Sezon basinda beni mutlu etmesine ragmen her gecen gun antipatiklesmeye basladi gozumde... PSG macinda belhanda'ya cikarmadigi top ise doruk noktasi... umarim kendine gelir bu sekilde taraftarin cok fazla katlanacagini sanmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik olarak ayakta kalsa, rakip ceza sahası içine daha sık girse etki gösterecek aslında. Topla çok uzakta buluşuyor ve sadece sağa çekmeye çalışıyor. Aslında böyle bir isim hiç olmamıştı.

      Sil
  2. şu an takımdaki en büyük sorun. bu adama niye bu kadar para bağladık gerçekten inanılmaz.

    atakları müthiş öldürüyor. frene basıyor, sonra sağa doğru gidiyor. pas verene kadar defans yerleşiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel yine toparlar, erken de silip atmamak gerekiyor.

      Sil
  3. Arkadaş formsuz olursun, kötü oynarsın, hatta boş kaleye atamazsın filan bunların hepsine eyvallah. ama bencillik yapmayacaksin ! en uyuz olduğum futbolcu profili kendi menfaatini takımın önüne koyandir.(burak yılmaz). orada belhanda'ya pas verse bomboş durumda şut atacak.(çok büyük ihtimalle kız gibi vuracakti topa ama neyse işte). ama sen sırtında iki kişi varken kendin vurmayı tercih ediyorsun. önün boş olsa tamam kendin vur ama savunma kapatmış işte. belhanda'nin da boşta olduğunu gördüğün halde atmıyorsun topu. bu adamın mutlak suretle kulağı çekilmeli.

    "Galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez." Baba Gündüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarıyı almıştır, o da toparlar. Toparladığında da farkı olacak.

      Sil
  4. 4-2-3-1 in sol kanadında iyi oynar ama 4-3-3'un kanatları biraz daha hızlı olmak zorunda en azindan birisi. Bizim kanatlardan ikisi de yavaş dribling özellikleri yok. Bu da oyunlarını kötü etkiliyor. Ters kanatta Emre Mor oynarsa daha etkili olabilir. Aynı durum Feghouli için geçen yıl Onyekuru'yla birlikte geçerliydi. Bütün bunlarla birlikte yorgunlukta baska bir etken tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1'in kanadında da merkez gibi olur, katılıyorum aslında. Set oyunu oynarken iş görür.

      Sil
  5. Formsuz değil bencil.Dünkü maçta bile onun yüzünden golü kaçırdık.Topun üstünden atlasa boş kaleye girecekti Andone.Bunu artık her maç yapmaya başladı.Kendini kral sanıyor her topu o alıyor, her topa o vurmak istiyor.Sen buranın kralı falan değilsin biraz had bileceksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formsuzluk da var. Bencilliğe katılıyorum, o ayrı konu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir