6 Ekim 2019 Pazar

Taylan Antalyalı neden transfer edildi?


Şimdi "ben demiştim" diye ortaya çıkanlar olacak ve mutlaka bana sallayacak. Oysa o isimlerin benim anlattığım durumu "anlamak istedikleri gibi" anladıklarını düşündüğüm için açıklama yapma gereği duyuyorum. Selçuk İnan'ın takımda kalması halinde son 15 - 20 dakikalar adına tercih olabileceğini söylemiştim ve böyle derin bir kadro kurulacağını bilmiyordum. O gün itibarıyla ortada pek hamle yoktu, sonrasında derinliğe şahit olduk.

Bugün derin bir kadron var, özellikle de orta saha tarafında.Son gün dahi hiç düşünmediğin halde Lemina ve Taylan Antalyalı gibi isimleri aldın. Daha bunun Ömer Bayram gibi orta sahada katkı vermiş isimleri de var. Orta sahada rotasyon sıralaması yapsak son sırayı Selçuk İnan alır. Yalnız ne yazık ki ilk boşlukta forma ona geliyor.

Sezon başında da maçlara 11 başlamasını eleştirmiştim. Devamında transferler geldi ve maç kadrosuna girmesini dahi zor gördüğümü söylemiştim. Takım içinde ağabeylik gibi görevler beklerken o forma bir şekilde kendisine geliyor. Kenarda da Taylan Antalyalı ve Ömer Bayram gibi isimler beklerken.

An itibarıyla Selçuk İnan'dan bir beklenti yok. Son 15 - 20 dakikalar adına dahi kullanabileceğin daha iyi alternatiflere sahip oldun. Soru şu, hoca eskiden çok daha cesurdu. Genç futbolcuyu çok daha rahatlıkla sahaya atardı, hele ki böyle bir ortamda. 33 - 34 yaşındaki futbolcular üzerinde böylesine bir ısrarı olmazdı.

Eminim ki Selçuk İnan kararından ötürü o da pişman. 11'de gördüğümüz an yazdık, katkı vermesi imkansızdı. Tempo sıfırlamaya yakın, koşmuyor, mücadele etmiyor ki en iyi döneminde dahi sertlik göstermezdi. Sadece kısa pas yapmak ve top saklamak son dakikalarda işine yarar. Tempoyu ise Selçuk İnan'la arayamazsın. Gençlerbirliği karşısındaki bu kararı facia olarak gördüm.

Taylan Antalyalı ve Mehmet Özcan gibi isimler üzerinde yaz aylarında ısrarcıydım. Beklediğim transferlerdi ve son gün de olsa Taylan Antalyalı'nın gelişi beni umutlandırmıştı. Oynamayacaksa neden aldık peki? Fırsat transferi de, adamı çürütmek, kimseye yar etmemek için mi transfer ettik? Çok yetenekli ve genç bir isim, neden fırsat vermiyoruz?

11 yorum:

  1. selçuk inan oynarken izlesin diye transfer edilmiş olabilir. izlesin de öğrensin. bir insan fizik olarak nasıl bu kadar düşer, yaşıtı sosa şov yaparken kendisi nasıl sürünür taylan yakından görsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son gün gelmesine çok sevinsem de şu tablo üzücü.

      Sil
  2. Atalay ve Mustafa Kapı bile Selçuk'tan önce düşünülmeli. Fatih Terim Selçuk İnan üzerine düşünürken kendini 2012 yılında zannediyor sanırım. Bu maçta kadroyu gördüğü anda Taylan'in uğradığı hayal kırıklığını tahmin etmek çok kolay. Futbolcu kaybetmek isteyen bir takım için çok güzel işler yapıyoruz.
    Fatih Hoca Ocak ayını bekleyelim diyor. Rakipler de onun beğenmediği Tolga ile başarılı işler yapıyor. Ne yapacak Ocak ayında iki oyuncuyu daha Fenerbahçe'ye bedavadan gönderip peşkeş mi çekecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an herkes Selçuk İnan'dan iyi performans gösterir.

      Sil
  3. Aklın yolu bir diye deyim vardır. Şu güne kadar yapılan tercihlerin ve oynatılan futbolun hiç bir akla mantığa sığar yanı yok. Haftalardır belki yıllardır biz de taraftar olarak aynı şeyi tartışıyor ve eleştiriyoruz. Demek ki bu işler aklın mantığın dışında gelişen farklı senaryolar ve bilmediğimiz detaylar sebebiyle karşımıza çıkıyor. Teknik heyet buna hata ve öz eleştiri olarak bakıyor. Ben taraftar olarak bu kadar bariz yapılan yanlışlara hata olarak bakamıyorum bunun adı başka bir şey ve esasında olması gereken yaptırım da bellidir. Bu yaptırım maalesef herkesi kapsar. Neyse ki sezon başı ve telafisi mümkün buradan sonra yapılacak olan hamleler, teknik heyetin, futbolcuların ve haliyle kulübün kaderini belirleyecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca umarım Milli Takım arasında özüne döner ve bildiğimiz haline kavuşur. Cesur ve farklılık yaratan hocayı bekliyorum hala.

      Sil
  4. Serinin oynamadigi bir macta onun yerine Selcuk Inani oynatmak kagit uzerinde anlasilabilir bir durum, Taylan ve Omer belki ilk planda Belhanda veya Leminanin alternatifi olarak dusunulebilir. Bence Genlerbirligi macini Selcuk Inanla kazanabilirdik, rakip ileride ciddi bir baski yapmiyordu ve Babel-Feghouli biraz daha hareketli olsalar, Selcuk ve Nzonzinin uzun paslariyla belki etkili de olabilirdik.. Burada hocanin 4-1-4-1 inadi da isleri zorlastirdi; Mariano ve Feghoulinin gecen sezonki formundan uzak oldugu ve Onyekuru yerine gelen Babelin hareketsizligi (elbette artilari da var), zaten gecen sene de kabusumuz olan deplasman sikintisini daha da fazla olarak yasamamiza neden oldu. Oysa Selcukun yaninda Belhanda yerine Taylan, Babel yerine Emre ile baslasa yine de etkili olabilirdik.
    Imparator formsuz, kadro planlamasi da yetersiz ve boyle giderse oyuncular da isyan edebilir. Gecen yil Eren, Serdar, Tolga gibi isimlerin ustu cizilirken taraftar sonuma kadar destekledi hocayi, ama bu yil ayni destegi bulamayabilir. Ben bu yil ocak ayinda buyuk bir degisim olmasi taraftari degilim, umarim imparator cozumu kadro icerisinde bulur. Ilk planda satilmasini isteyebilecegim tek isim Belhanda olur, onu da 10 milyonun ustunde bir rakama satmamiz gerekir, ve o parayla bir hedef santrafor, Mehmet Ozcan ve belki genc ve potansiyelli bir Turk stoper alabiliriz. Mariano-Linnes degisimi ile de yazin yaptigimiz hatayi telafi edebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben anlamam yine de. Pas demiş olsa da hoca artık bunun sahada bir geçerliliği yok. Belhanda da sahadayken Ömer Bayram olabilirdi, ya da Taylan zaten pas oyununa uygun bir isim.

      Sil
  5. Şu malum futbolcunun son dakikalarda oyuna girmesi dahi işlemiyor işte.Bu maçta gitti korner direğinin oraya kaptırdı topu az kalsın gol oluyordu.Ben bu malum kişiyi 2014'te fb maçında formayı çıkardığı günden sonra sildim ki zaten o gün yani 2014 yılından itibaren gram katkısı olmadı bu takıma.Ne futbolculuk yapıyor ne kaptanlık yapabiliyor.Oynafığı ilk 2 sezonun ekmeğini yiyor 6 sezondur.O kadar sinirimi bozuyor ki gördüğün gibi adını bile telaffuz etmek istemiyorum ama hâlâ hoca bundan medet umuyor, hâlâ sözleşme imzalanıyor sanki geçen 5 sezon 3 milyon euro almasına rağmen muhteşem oynamış gibi bi de mükafat veriliyor 1 yıllık sözleşmeyle.Bırak maçı idman fotoğraflarında dahi görünce modum düşüyor bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malum futbolcu kim onu anlamadım :(

      Sil
    2. Çok değerli kaptanımız ve maestromuzdan bahsediyorum

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir