4 Kasım 2019 Pazartesi

Bayern Münih'den Mourinho dışında bir tercih gelmesi daha olası


Mourinho'nun Dortmund'la adı anıldığında heyecanlanmıştım. Kendini toparlayabilmesi ve yeniden "zirvedeyim" mesajı adına iyi bir adresti. Dortmund'dan iyi bir adres varsa da bu Bayern Münih'di ki dün itibarıyla Niko Kovac ile yollarını ayırdılar. Devam etmeleri de beklenemezdi, geç alınmış bir karar.

Son olarak Frankfurt'a 5-1 kaybettiler ve Bundesliga'da da 4. sıradalar. Zirvenin sadece 4 puan gerisinde olsalar da işlerin onlar adına iyi gitmeyeceği net. Geçen sezon da geri düşmüşler ama Dortmund'un ikramıyla şampiyon olmuşlardı. Kazanan bir karakterleri var, inandıkları an da takımın başında kim olursa olsun kazanırlar. 

Onlar adına bir değişim süreci de vardı. Yaz aylarında Ribery / Robben gibi isimlerle yollar ayrıldı ve özellikle savunma tarafında önemli genç isimler geldi. Bu değişim devam da edecektir, süreç gibi bakmak gerekiyor. Bundesliga tarafı tamam, Şampiyonlar Ligi'nde de buradayız mesajını vermek isteyecekler. O mesajı Guardiola'yla dahi vermekte zorlanmışlardı, üst düzey kadroları olmasına rağmen.

Mourinho için yaptığım yorumu hatırlarsınız. Yeniden "en büyüklerden biriyim" mesajını vermesi gerekiyor. O mesajı da x Premier Lig takımında veremez. Klopp ve Guardiola gibi isimlerin varlığında olası Arsenal hamlesi yeni bir hayal kırıklığı olur. Ligde çok zorlanmayacağı, Şampiyonlar Ligi'nde ise "the special one" söylemini hatırlatması gereken bir takım gerekiyor.

Manchester United'dan ayrılırken çok fazla eleştiri almış, hatta piyasasını da öldürmüş olabilir ama şu sıralar yeniden değerlendi. Bugün Real Madrid için de aday, Bayern Münih için de. 2 takımdan birine gidişiyle birlikte kendisini yeniden hatırlatacaktır. Tabii bu benim yakıştırmam. Bayern Münih'den çok daha farklı bir tercih gelmesi daha olası.

Jupp Heynckes, 74 yaşına gelse de Bayern Münih'in olmazsa olmaz "nerede kalmıştık" mesajıdır. Göreve gelir, şampiyon yapar ve sezonu bitirir. O arada da Bayern Münih'in ilerleyen yıllardaki hocası belli olur ve yine geleceğe dönük bir adım atarlar. Ya da Allegri gibi boşta bir teknik adamla da anlaşılabilir. Mourinho'nun oyun felsefesi eğer değişmeyecekse Bayern Münih karakteri adına ne kadar uyar tartışılır.

4 yorum:

  1. Borussia Dortmund yerine Bayern Münih daha çok mourinho'nun kalemi bir takım. Ama Bayern Mourinho'yu tercih eder mi bilemedim.

    YanıtlaSil
  2. jupp heynckes,otmar hitzfeld,otto rehhagel veya franz beckenbauer başkan koç olarak gelebilir..mourinho nun gelmesi helmut kohl veya helmut schmit den bile düşük ihtimal.ben olsam klaus augenthaler i getirir andreas brehme ve karl heinz rummenige yi de yardımcısı yapardım,70 lere geri geri dönerdim,hey gidi günler..almanya 70-80lerin almanyası değil arkadaşlar,dünyada hicbir yer artık eskisi gibi değil.hersey daha modern ancak daha mekanik.bu arada 600milyon öyro bütçe ve leva&müllerli hücum hattıyla frankfurt gibi kazma bir takımdan 5yemeyi başaran niko kovac ı tebrik ederim.ben takıma mactan bir hafta önce 1hafta izin versem ve bir gece önce de takımı içmeye götürsem bunu başaramazdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Mourinho'yu tercih etmeyecekler. Şu an daha tecrübeli bir isimle devam edip, yeni sezonun hocasını da şimdiden belirleyeceklerdir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir