12 Kasım 2019 Salı

Bu tarz teknik adam değişimleri ülkemizde şaşırtıcı bir durum olmaktan çıktı


Bu tarz teknik adam değişimleri ülkemizde şaşırtıcı bir durum olmaktan çıktı. Aynı sezon içerisinde 3 teknik direktörü görenler, kovduğu ismi 1-2 ay sonra geri getirenler ya da birbirleriyle teknik direktör değişimi yapanlar. Geçtiğimiz günlerde Ankaragücü'ne geri dönen Mustafa Kaplan'ın kariyeri de en önemlisi olmalı.

Geçtiğimiz sezon Ankaragücü'nü ligde tutan isimdi. Sezon başında ise Süper Lig'e yeniden yükselen Gençlerbirliği'nin başına geçti. Birkaç gün önce ise tekrar Ankaragücü'ne döndü. Tüm kariyerine baktığımızda da kısa bir Giresun döneminin dışında sürekli Ankara'da dolaşmış. Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Hacettepe ekseninde gidip geliyor.

Teknik direktör kalitemiz bence de düşük ve son dönemde yabancı teknik adamlara da pek dönülmüyor. Ülkenin genelinde yerli teknik adamlar var. Bu teknik adamlar da tanıdığımız, bildiğimiz ve yıllardır izlediğimiz isimler. Rotasyon misali sürekli dolaşıyorlar ve hiç boşta kalmıyorlar. 

Bu da ülke futbolunda bir farklılık yaratmıyor. Denemiyor kimse, taktikler klasik. Anadolu ve büyük takımlarımız arasındaki fark bence de kapandı ama bütünüyle futbol kalitesi düştü. Taktikler aynı, isimler aynı, marka değeri bence yerlerde. Denizlispor'da göreve Mehmet Özdilek geliyor, Gençlerbirliği'nde Hamza Hamzaoğlu. Yarın x takım da Mesut Bakkal'ı açıklar. Bu görüntüde ne değişecek ki?

Hal böyle olunca da İlhan Palut gibi isimleri heyecanla bekliyorum. Yeni ve ülkemiz adına genç bir teknik adam. Hatayspor'un kısıtlı imkanlarıyla büyük iş başarmıştı. Taktik ve kaliteli futbol anlamında da çok şey vaat ediyor. Ülke futbolunu bu tarz teknik adamlar değiştirebilir, tabii Süper Lig takımlarımız daha cesur hareket edebilirse.

Göztepe'yi bu anlamda kutlarım. Süper Lig'e çıktıklarından bu yana klişe hareket etmiyorlar çünkü. Tamer Tuna da ilk göreve geldiğinde yeni bir isimdi ve gelecek vaat ediyordu. Bayram Bektaş da böyle bence. Kemal Özdeş'i de iyi bir teknik adam olarak kabul ediyorum, sürekli Kasımpaşa'ya dönüşü sıkıntılı olsa da. Şimdi de İlhan Palut geldi. Göztepe'nin kadrosu iyi ama o kadronun hakkını bir türlü veremediler. İlhan Palut umarım başarılı olur ve çarkı kırar.

4 yorum:

  1. Teknik adamlara yılda 1'den fazla takımla çalışamama kuralı getirilmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Ya da kulüplere hocayı kovduktan sonra yeni iş bulana kadar sözleşmesi boyunca ücretini ödeme kuralı lazım.

      Sil
  2. Her kulüp bir senede en fazla iki hocayla çalışabilmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona kılıf bulunur. Td diye getirilmez, antrenör diye gösterilir ama takımın başında yine o olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir