9 Kasım 2019 Cumartesi

Forma adaleti Ömer Bayram'ı işaret ediyorsa oynayacak, kenara gelmeyecek


Ömer Bayram'ın, Real Madrid karşısındaki başarılı çalım sayısı Hazard'ın önündeydi. Bu bir kıyas değil elbette. Anlatmak istediğim şey Galatasaray için olmazsa olmaz oluşu. Seri, Lemina ve Belhanda gibi isimlerin arasından sıyrıldı, mutlaka 11'de olmalı dediğimiz bir isim halini aldı. Şampiyonlar Ligi'nde kalite olarak sırıtıyor diyorduk ya, orada da takımın mücadele edebilen 1-2 isminden biri.

Belhanda'da bir sakatlık açıklanmış ve Gazişehir karşısında oynamayacak. Son haftalarda kenara da gelmişti ki bağın koptuğunu zaten yazmıştık. Ocak ayına kadar böyle gider ve takımdan ayrılır. Oynamak istememesi de doğal, Fatih Hoca ısrarla Ocak ayını işaret ediyor. Gönderilmek istediklerini az çok biliyorlar. Bu tabloda da performans vermelerini bekleyemem.

Hareketsiz kalıyoruz. Bu hareketsizlik içerisinde de tempo yapabilecek, topu ileri taşıyacak isimlerin önemi büyüyor. Bunu da yapabilecek 2 isim var, Ömer Bayram ve Lemina. 4-4-2 oynarsanız da bu isimler sahada olmalı, amansız 4-3-3'de de. Arkasına yazılacak ismi sonra düşünelim, Nzonzi mi Seri mi diye. Bence bu karar da maçına göre değişebilir.

Ya da 3-5-2 gibi bir formasyona geçer ve Nzonzi'yi stopere alabilirsiniz. Ne oynarsanız oynayın, Ömer Bayram ve Lemina'dan vazgeçilemez. Bu ikili oynadıkça bir şeyler düzelebilir. Çünkü tempoları var, topu öne taşıyorlar, başarılı çalımlarda isimleri üst sırada. Galatasaray'da çalım atacak futbolcu dahi kalmadı.

Şu görüntüyü görünce de insanlarda Badou Ndiaye aşkı bile depreşiyor. Nedeni de topu öne taşıması ve hareketli görüntüsü. Lemina'nın kalitesi bu da, Ömer Bayram'ın hakkını yeterince veremiyoruz diye düşünüyorum. Forma adaleti onu işaret ediyorsa oynayacak, her fırsatta kenara gelen ilk isim olmayacak.

11 yorum:

  1. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Melo haberleri var. Bence yarım sezonluk gelse fena olmazdı. Hiç değilse takıma ruh ve istek gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu tarz hamlelere oldum olası karşıyım.

      Sil
  2. Ben Ömer Bayram a karşı nötrüm. Evet top rakipteyken temposu alan ı kapatma konusunda iyi ama top bizdeyken takımı eksik oynatıyor. Yani top rakipteyken 12 kişi gibiyiz ama top bize geçince 9 kişi kalıyoruz. Dripling i var ama top alma konusununda beceriksiz bunun yanında pas konusunda da Sabri ile aynı seviyede.
    4-3-3 ün orta üçlüsünde olmaz, 4-4-2 nin orta dörtlüsününün solundada hücum gücü sırıtır gibi geliyor. Sol bekte de oynayabileceği tek sistem 3 lü savunmanın ortasahasının solu(3-4-3 olabilir). Yada simetrik olmayan sistemler denenebilir. Manchini nin denediği ama başaramadığı 4-3-3 ü gibi. Yada Tudor un Tolga Ciğerciyi kullanması gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yada daha çok seveceğin bir örnek vereyim. Fatih Terim in 1996-2000 yılları arasında Okan Buruk u kullanması gibi.
      Bir örnek te Lucescudan. Ergün Penbe yi ortasahaya koyup sol beke Hakan Ünsal'ın kullanması gibi. Ergün Penbe rakip hücumdayken sola yaklaşıp Hakan Ünsal ın arkasını kapatır, takım hücumdayken ise merkeze yaklaşıp oyunu yönlendiriyordu.

      Ömer Bayram konusunda eğer ısrar edeceksek 1996-2000 baklava 4-4-2 sine dönmek ve Okan Buruk rolüne Ömer Bayramı yerleştirip dua etmek tek yapacağımız. Bunun dışındaki tüm taktik ve dizilişler çok çalışma gerektirdiği için uygulanması oldukça zor. Yoksa şuan ki 4-3-3 ü Contenin dokunuşu ile oynatsak bile büyük fark olabilirdi.

      Sil
    2. Mevcuda göre gayet iyi ki yorum da bunun üzerinden geliyor :)

      Sil
  3. Ağabey Belhanda satıldı diyelim. Banega veya 8/10 numarada aç bir oyuncu alınsa

    Muslera
    Linnes Lyundama Marcao xxxxx
    Nzonzi Lemina Ömer
    Banega( veya x)
    Andone Falcao

    Nasıl olur? Genç oyuncu monte etmeyeceğimiz aşağı yukarı doğru o yüzden böyle bir şey yazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banega olmasın, genç isimler gelsin artık, geleceğe oynayalım.

      Sil
  4. Ömer Bayram'la yaptığımız gibi çözümü Ocak ayında değil icimizde arasak daha güzel olur bence... Atalay, Mustafa Kapı, Taylan, kıvırcık saçlı forvetimiz ... Ve bunlar gibi birkaç oyuncuya yonelsek çok daha iyi olur. Bu sene şampiyon olmamaya raziyim ben. Bu kötü futbolu onlarla oynayalım bir iki sene sonrasına umutlu bakalım en azından

    YanıtlaSil
  5. Ömer'i tebrik etmek lazım.Sezon başında son anda takımda kaldı ve forma için savaştı, şu an da daha önce hiç oynamadığı bir mevkide oynuyor ve takımın en iyi 3 isminden biri konumunda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir