18 Kasım 2019 Pazartesi

Forvetteki sakatlıkları düşününce 3-5-2'den vazgeçilmesinden çok korkuyorum


Forvetteki sakatlıkları düşününce 3-5-2'den vazgeçilmesinden çok korkuyorum. Babel ve Adem Büyük, elimizde kalan alternatifler ki umarım birbirlerini yedeklemezler. Olası bir 4-3-3 / 4-1-4-1'e dönüş durumu Galatasaray'ı geriye atacaktır. Orta sahada oynaması gereken profilleri bulduk, biraz daha tempo yapar olduk ama 3-5-2'nin artıları çok daha fazlaydı.

Andone'nin sakatlığına daha çok üzüldüm demem biraz da "ön alandaki hareket" içindi. Özellikle de çift forvet oynarken onun hareketliliği büyük artı sağlayacaktı. Yanında da Falcao ve Babel gibi bitiricileri de yükseltecekti. Bugün Andone olmadığında yerine yazılması gereken isim Adem Büyük oluyor. Umarım kesilmez ve 11 oynamaya devam eder. Henüz kötü bir maçını izlemedim.

Babel'in de ligin ilk yarısının kalan haftalarında forvette kullanılacağını biliyoruz. Oynaması gereken yer de orası. Bu sakatlıkların belki de tek olumlu yanı bu olur. Babel'i ister istemez forvete atmış olacağız. Sol tarafta Onyekuru gibi kullanmaya çalışmaktan doğru katkı alamamıştık. Haftalar geçtikçe de Babel'in mücadelesi ve hareketliliği sıfırlamıştı.

Forvette ise böyle olmaz, özellikle çift forvette. Adem Büyük işin mücadele tarafında var çünkü, Babel'i bu anlamda tamamlar. Babel de bitirici ve fiziği özelliğini rakip ceza sahası etrafında daha iyi kullanır. Tabii rakip ceza sahası içine de daha sık girmeli. Fizik özelliğini gerçek anlamda kullandık diyemem.

Rakip ceza sahası etrafında top tutar ve servis yapar mesela. Rakip ceza sahasına ne kadar fazla isim sokabilirsek hepsi için artı sağlar. Şutunu unuttuk adamın, oysa oldukça iyi olduğu bir konu. Hala umutluyum yani, kolay kestirip atamıyorum. İyi bir kalitesi var, yeter ki doğru yerde kullanılsın. O da yer de forvet.

4 yorum:

  1. Ve Babel'in sakatlığının haberi geldi.

    YanıtlaSil
  2. 2 forvet arkası bir forvet denenebilir 3'lu savunmadan vazgecmemeliyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir