23 Kasım 2019 Cumartesi

Galatasaray'ın böyle lüksleri olmamalı


Transferde karavana atıyoruz ve böyle lükslerimiz olmamalı. Maalesef ki Fatih Hoca'nın da bunda büyük payı var. Bu kadroyu kuran kendisi ve sezon başında transferler geldiğinde hepimiz oldukça heyecanlıydık. Falcao, Seri, Nzonzi gibi isimlerle coşmuyor muyduk? İyi futbolcular çünkü, kariyer ve kaliteleri ortada.

Karavana kısmına gelelim. Seri ve Nzonzi gibi isimler "pas temelli oyun" doğrultusunda alındı. Fatih Hoca, pas oyunu oynayacağım dedi ve 6 numaranın dahi olabildiğince pasör olanını seçti. Sonra bu oyun yürümedi, "pres oyunu" oynayacağım dedi. Bunu söyleyince de Seri ve Nzonzi gibi isimler taca çıkmış oldu. Ayrıca "pres oyunu" adına da yeterince alternatifi yok. Hatta Lemina haricindeki kaliteler dahi tartışılır.

Emre Taşdemir, Ömer Bayram, Şener Özbayraklı ve Adem Büyük gibi isimlerin özverisi, mücadelesi çok büyük olsa da kaliteleri belli. Bir noktada sıkışırlar ve ötesi olmaz. Yine de mevcut nice isme göre çok daha iyi durumdalar. Bugün için "pres oyunu" oynayacağım deyince de yine bir transfer dönemi ister ve Ocak ayını işaret edersin. Sonra da başka bir oyun sevdası olur, yine bir transfer dönemi denilir.

Galatasaray'ın böyle lüksleri olmamalı işte. Seri ve Nzonzi diye bahsettiğimiz isimlerin toplamda aldığı yıllık ücret 6-7 milyon avro arasında. Biz de bu isimleri kenarda tutup, oynatmıyoruz. İyi isimler, kaliteleri ortada oysa. Bu futbolculara göre de oynayabileceğiniz oyunlar var. Zaten göreviniz bu, mevcut içinden en iyisini bulmak.

Ocak ayı geldiğinde de bu isimlerin sözleşmelerinden çıkmak için uğraşırız. Pres oyunu da diyerek "değişim rüzgarlarını" devam ettiririz. Ne değişecek peki? En iyi ihtimal şampiyon olacaksın ama futbolun, kaliten ya da ekonomin iyiye mi gidecek? Bonservis geliri elde ettiğinde daha genç, ileriye dönük, takımı da hareketlendirecek, aç isimlerle niye yürümüyoruz?

"Galatasaray'da değişim devam etmeli, edecek de. Bundan sonra kimsenin geçmişine para yatırmayacağız."

Şimdi mi doğruyu gördün Fatih Hocam. Belki sezonu kaybettin, fırsatlar kaçtı ve geri dönülemeyecek yola girdin. Ffp'ye rağmen hala isimli futbolcular dedin. Kiralarken dahi bir hedefi olan, Onyekuru ve Denayer gibi isimler tercih edilmeliydi. Bu doğru ve başarılı bir yoldu. Luyindama ve Marcao da doğru yoldu, denedin ve oldu. Niye bu yolda devam etmedik o zaman değil mi? Şimdi Ocak ayında yine transfer dönemini bekliyoruz.

17 yorum:

  1. Kanatsiz bir sistem oynamaktan vazgectik bu iyi oldu çünkü saf kanat diyebilcegin emre mor var onun da durumu malum ama hoca işler kötü gidince hemen uyguladigini bozup eskiye dönebiliyor umarım böyle birşey olmaz,haftaya ts maçında mus-emre-marcao-ahmet-donk-mari omer-seri-lemina belhanda-feg-adem bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5-2 yine bozulmayacaktır ama maç içindeki 3-4-3'e dönüş tüm taktik disiplini bozuyor.

      Sil
  2. ++on biri fazladan yazmışım :) seri yerine belhanda diyeyim, aynı 3-5-2

    YanıtlaSil
  3. nzonzi de seri de gayet iyi futbolcular. yahu nzonzi 45 kişilik fransa havuzunda 18 kişi arasına giren adam. onlar bilmiyor bizim ergen taraftarlar mı biliyor :)

    "iyi adamlar ama bize uygun değilmiş" diye bi bahane de kabul etmem. eldeki malzeme neyse en uygun sistemi bulacaksın. istediğim oyuncular alınmadı demenin sonu yok. bir zamanların lucescu'su gibi elde ne varsa o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş isimler hem de, seviye atlatacak futbolcular. Maalesef bu isimlere uygun oyun bulunamaması hayal kırıklığı.

      Sil
  4. Leminanin yeri 10 numara benim gorusum,forvet arkasi oynamali,enzonzi de leminanin yerinde oynamali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina 6-8 arası ama 10'da da oynar. Biraz daha öne atabilmek en iyisi bence de.

      Sil
  5. Simdi de Luyindama'nin sakatligi yuzunden liste disi birakilir ve kadroda yabanci hakkimiz dodgu. Paramiz yok lafina katilmam yøneticilerin. Diagne'ye verilen para Onyekuru'ya verilebilirdi. Parayi bulmustuk. Ama bizde nerde erkenden transferi bitirelim huyu. Hep"sezon bitsin bakariz" yøneticilerimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes döner ama gidecek çok isim olur. Anlamsız bir değişim bekliyor bizi.

      Sil
  6. Takım ciddi manada dağıldı. Bunun çaresi bir sene Avrupa'ya gitmeyip toparlanma sürecine girmek olur. Devre arası transfer olsa bile çok da iyiye gitmez bu takım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dip yapıp, sonradan çıkış bir yol da o yolda şu an mevcut çoğu isim tarih olur.

      Sil
  7. bir mimar veya mühendis inşaat sorumlulugunu, statik hesaplamayı duvarı ören işçiye klonları çıkan,ustaya verebilirmi elbette veremez degilmi. bizler dogru mimari planla dogru günümüzün yeni inşaat teknikleri dogru sorumluluk paylaşımları ile inşa edilmiş bir evde oturmayı hakediyor ve talep ediyorsak o zaman hayatın her alanında oldugu gibi sorgulamalı yargılamalı sonuça ulaşıncaya kadar talepkar olmalıyız tıpkı sportif olarak gönül verdigimiz galatasaray dan fatih hocadan beklentilerimiz gibi. son dönemde ne yazıkki fatih hoca işin kolayına kaçıyor sorunların kenarından dolaşıyor kendini yinelemekten kaçıyor haziranda klon ustasına ocak ta duvar işçisine sorumlulugunu devrediyor..evet bu şekildede bina inşa edilebiliyor dışardan bakıldıgında başarılı gözüküyor lakin içerisi rüzgar tutuyor klonlardan sesler geliyor güçlendirme yetmez yıkın yeniden herşeyi günümüz teknolojisini kullanarak yeniden inşa edin diyor bize. bu yeryüzünde artık herşey hızla kendini yeniliyor buna direnen kendini hala yeterli gören sorunu hep dışarıda arayan telafisi olamayacak kadar geride kalıyor,,, evet yerel olarak iki lig şampiyonlugu süper kupalar kazandık sevindik hep birlikte ama oyun olarak keçi boynuzu tatında .cl veya avrupa ligi oyunlarımız, sonuçlarımız ortada hiç kimsenin anlayamadıgı dizilişler taktiklerle dogaçlama diyebilecegimiz bir oyunla günlük kararlarla geldik buralara, bu kısır döngünün derin girdabına kapılmamak için galiba bir kez daha mevlana yı anacagız düne ait ne varsa dünle beraber gitti cancagızım artık yeni şeyler söylemek lazım..

    YanıtlaSil
  8. Kadronun maliyet / sonuç ilişkisine yani verimliliğine baktığımızda sonuç çok kötü. Son derece yüksek maaş alan, maliyetli bir kadro ile oyun olarak da sonuç olarak da yerlerdeyiz. 2 yıldır oyun olarak yetersiz olsak da sonuç olarak şampiyonluklar sayesinde işi götürüyorduk. Ancak bu sene skorlar açısından da çok kötü durumdayız. İstatistiksel olarak yerlerdeyiz. Gol atamıyoruz, golü bırak gol pozisyonuna bile giremiyoruz.
    belhanda, babel, feghouli, seri, nzonzi, falcao, donk, mariano, nagatomo, andone, lemina
    11 tane çok pahalı yabancı var. bence tamamı olmasa bundan daha kötü olmazdık. en fazla bu kadar olurduk. ama cebimizden herhalde bir 40 milyon € az para çıkardı. yerlerine bir sürü genç oyuncu oynayacağı için de geleceğe daha umutlu bakardık.
    mesele budur.
    Fatih Terim ya kolaycılığı, kısa vadede başarılı olma özlemini bir kenara itecek ya da görevinden istifa etmek zorunda kalacak.
    hafta içi brüj ve sonra trabzon maçlarının ardından kayıp olursa koltukta daha fazla kalamayacağını düşünüyorum.
    artık doğruları yapsa da tren kaçtı. 3 ay boyunca bir inat uğruna her şeyi kaybettik.
    berbat bir yaz kampı, berbat bir transfer dönemi ve sıfır planlam ile gelinen nokta artık geri dönülmez seviyeye geldi maalsef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni oyuna geçti, pres ve tempo diyor hoca ama sezon başı pas oyununa yönelik iddialı bir kadro kurulmuştu. Böyle lükslerimiz olmamalı :(

      Sil
  9. Seri rezalet ama Nzonzi'nin oynamıyor olması büyük eksiklik yaratıyor.Sezon başında hocanın forma adaleti olmadığını vurgulamak için yakında Nzonzi yedek kalır diye şakalar yapıyorduk şu geldiğimiz noktada adam ciddi ciddi kızağa çekildi.Üçlü de oynansa dörtlü de oynansa Nzonzi bu takımın olmazsa olmazıdır.Sen ona bi görev verdin ve o bu görevi kusursuz yerine getirdi ama yine de sana yaranamayıp yedek kaldı.Nzonzi olmayınca Lemina gibi bir tempo silahı da geride eriyor.Tıpkı Ndiaye'nin yeni geldikten bi kaç maç sonra defansın önüne çekilmesi gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri de kazanılabilir aslında, hemen kesip atıyoruz. Hocanın bu düşüncesi çok yanlış.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir