13 Kasım 2019 Çarşamba

Gençleri oynatmaktan korkmayan ve onları yükselten bir Bülent Korkmaz vardı


Bülent Korkmaz'ın Antalyaspor'dan gönderilişi ile alakalı hemen hemen herkesin görüşü benzer. Geçen 1.5 yılda önemli iş başardığını düşünüyorum. Göreve geldiği an transfer dahi yapamayan ve tahtayı ancak son gün açabilen bir takımdı. O dönemde de alınan isimler ortada. "Kesin düşerler" diye beklenirken, o takım Avrupa kupalarına katılmak adına mücadele verdi.

Antalyaspor'daki düşünce yapısı değişmiş olabilir. Eto'o 'yla başlayan ve devamında birçok yıldız transferiyle devam eden süreç vardı. Eto'o dan ciddi anlamda katkı alınsa da, diğer isimler tartışıldı ve ekonomik açıdan düşülen hal de ortadaydı. O gün Antalyaspor'a bunu yaşatanlar bugün de takımın başında. Düşünce yapısı bu yüzden değişmiş olabilir diyorum.

Şu an iyi gitmeseler de ellerinde müthiş bir kadro olduğunu düşünmüyorum. Geçen sezondan gelen iskeletin üzerine birkaç parça eklendi. Felsefe ise değişmedi, gençleri oynatmaktan korkmayan ve onları yükselten bir Bülent Korkmaz vardı. Göreve devam etseydi de bu takımın düşeceğine inanmıyordum. Şu an ise en ciddi adaylardan biri oldular.

Gençlerbirliği maçı bir dağılma oldu diyelim. Kaybedilen Sivasspor, Beşiktaş ve özellikle Rizespor maçında ise bu skoru ne kadar hak ettiklerini tartışırım. Rizespor maçını gördük, rakip ceza sahası içerisinde topla buluşma konusunda neredeyse ülke rekoru gelmişti. Gol gelmedi, atılamadı. Fatura da Bülent Korkmaz'a kesildi. Oysa çok şanssız bir dönem.

Mevcut kaliteye oranla gayet iyi iş yapıyorlardı. Taktik konuda eleştirildi ama o anlamda da kendini eleştiren ve iyi bir planı olan teknik direktör vardı. Bülent Korkmaz'ın geçmiş kariyerini ben de çok eleştirdim ama Antalyaspor'da geçen 1.5 yıl oldukça özeldi. Bu bağın koptuğu belliydi de, ayrılığını bekliyorduk. Şu an getirebilecekleri herhangi bir hocayla da daha iyisi olmayacak.

18 yorum:

  1. 5 sene altyapısında oynadığım, memleketimin takımı. Rant sebebiyle yine kötü yönetilen bir Anadolu kulübü. Eski Beşiktaş oyuncu ve yönetici grubundan sıyrılıp sonunda altyapıya önem veren bir hocaya dönmüşlerdi. Bu kadro 1.ligde playoff potasına zor girecek seviyede olmasına rağmen, Bülent hoca 1.5 sene canavar gibi oynattı. Şimdi ya asansör takımı olacaklar ya da Kocaeli, Sakarya, Samsun gibi daha da düşecekler. Gerçekten çok yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine pahalı hamleler gelmesinden çekiniyorum. O vizyon iyi değildi. Bugün üretiyorlardı, yine tıkanacak süreç.

      Sil
    2. İmkan olsa eminim alırlardı ama Charles, Serdar Özkan, Chico oynatmak zorunda kalan bir kulübün maddi sıkıntılarla boğuştuğuna eminim. Yapılan transferler de bonservissiz ama kalitesi düşük oyuncular. Ancak sponsor veya devlet yardımıyla olur o iş.

      Sil
    3. Genç isimlere yöneldi, alttan birçok isim çıkardı. Üretiyordu bu yapı.

      Sil
  2. Buyursun gelsin Fatih hocanın asistanı olsun. Neden olmasın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz. Nedeni de artık 1. adam olması. Söz konusu Galatasaray olsa da 2. adam olmak geri adım atmaktır.

      Sil
  3. Teknik direktörlüğünün bu aşamasından sonra ikinci adamlığa geçeceğini düşünmüyorum açıkçası. O yüzden Fatih Terim varken, kendisini yardımcı olarak hayal etmek bence yanlış. Ancak, Bülent hoca acemilik dönemini geçti ve yavaş yavaş da olsa kendini ispat etmeyi başardı. Küme düşecek Antalyaspor'u özellikle geçen sezon gördük. Hoca büyük ihtimalle biraz yorumculuk yaptıktan sonra, bir Anadolu kulübünde devam eder. Keşke yeni jenerasyon futbolcularımızın Avrupa yolculuğu gibi, teknik direktör ihracatı da yapabilsek...

    YanıtlaSil
  4. bülent korkmazın oynattığı futbol ile dikkat çektiğini hiç görmedim.

    benzer şekilde tamer tuna içinde geçerli.bazı alınan skorlar ile gündeme geldiler yada gelmediler.

    yani bu teknik adamlar okan buruk un oynattığı oyunun yanına yaklaşmış değiller.yada okan buruk un oynattığı futbola benzer bir durumla gündeme gelmiş değiller.

    özetle teknik adam değerlendirmesi gençleri oynatıyor, kümede bırakıyor değilde güzel oyun oynatıyor mu diye gündeme gelmesi lazım.ve yükseliş de pozitif oyunla olur teknik adamlıkta.sarri nin yükselişi misal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk da Rizespor'a kadar öne çıkan bir td olmadı. Bülent Korkmaz'ın imkanlarına önce bir bak, alttan çıkarttığı isimlere. Sonra konuşuruz üzerine. Başakşehir'deki malzeme ile Antalyaspor bir değil.

      Sil
    2. taaa en baştan elazığspor da oynattığı oyunla dikkatleri üzerine çekti.sonraki maceraları zaten pozitif oyunla geçti.orta düzey bir kadro bulduğunda acayip golcü takımlar yaratır okan hoca.misal akhisarsporda.

      https://www.transfermarkt.de/akhisarspor/spielplan/verein/19771/plus/0?saison_id=2016

      misal akhisarda hatırlarsan son 9 haftada 7 galibiyet aldı.ve hepsi bol gollü.tabi sezon bittiğinde o vasat kadroyu elde tutmadılar.

      https://www.transfermarkt.de/spielbericht/index/spielbericht/2722860

      şuraya bak.tek ön liberolu 5 hücumculu ömer bayram ve lopes gibi iki hücumcu bekli ilk 11 ler.bu kadrolar okan buruk un alameti farikası

      bu arada emre özcan uğur meleke ve benzeri yorumcuları takip edersen okan buruk un taaa elazığ macerasından itibaren dikkat çektiğini görebilirsin.

      Sil
    3. Akhisarspor kadrosunu da kıyaslayamazsın Antalyaspor ile. Orada zaten altyapısı olan, iyi bir ekip vardı. Okan Buruk'la daha da aşama kaydettiler. Elazığspor ve Göztepe dönemlerinin nasıl sonlandığı aklımda.

      + Bülent Korkmaz müthiş bir hoca demiyor ve kimseyle kıyas yapmıyorum. Sen kendi kendine kıyas yapma isteği duydun, aslında bu yoruma cevap da vermemem lazım.

      Demek istediğim şu, Antalyaspor'da 1.5 yılda kadro kalitesine göre çok iyi iş başardı hoca. Hakkı yendi, bence kaybeden Antalyaspor oldu.

      Bu arada, zaten takip ettiğin değerli isimler varmış. Gerek yok buraya gelmene, ne işin var ki :)

      Sil
  5. Başkanları şimdi iyi iş yaptığını düşünüyor ama sezon sonu küme düşünce görecek gününü.Antalyaspor'un bu kadrosunu Bülent hoca dışında başka birisi yönetemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tomas gelmiş göreve, göreceğiz :)

      Sil
    2. Tam kinlenmişken Tomas hamlesi kinimi düşürdü biraz

      Sil
    3. Ben de beğendim bu hamleyi.

      Sil
  6. Bülent Hoca adına sıkıntı yok ligde bir iki haftaya bir takım teknik direktörünü gönderir o da oraya geçer. Burda önemli olan Bülent Hoca'nin vizyonu ve seçeceği takım. Antalya'da olduğu gibi bir iki takımda daha istikrar sağlarsa üst seviyeye aday olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalyaspor'da bir tarz oluşturdu, bunu devam ettirmek gerekir. Ama ülkede hiçbir kulüp de o sabrı göstermez. Hedefler hep kısa vadeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir