19 Kasım 2019 Salı

Lemina'nın da olağan sakatlıklarının bu süreye denk gelmesi kötü bir gelişme


Lemina, tam bir ateşten gömlek. Sahada kaldığında takımın en iyilerinden biri ve farkını ortaya koyuyor. Sorun şu ki istikrarlı şekilde sahada kalamıyor. Bir anlamda kariyerinin de özeti. Birkaç maç var, birkaç maç yok şeklinde ilerleyen bir görüntü. Bu yüzden de Lemina'nın sakatlar kervanına katılmış olması sürpriz değil.

Sakatlık kervanı diye bir şey konuşmak üzücü taraf. Geçtiğimiz sezon da bugünlerde oynatacak futbolcu bulmakta zorlanıyorduk. O dönem yaşanan sakatlıklar "adale" kaynaklıydı. Bu da iyi çalışmamanın getirisi. Ocak ayında Bartali göreve geldiğinde bu sakatlıklar kesilmişti. Bugün de sakatlıkları konuşsak da hemen hemen hepsi Milli Takım'da oldu ve farklı sorunlar.

Bunun adı da şanssızlık oluyor. Tam da sezonun kaderinin belirleneceği noktada birçok ismin durumu belli değil. Başakşehir - Club Brugge - Trabzonspor hattı kaderimizi belirleyecek ve x futbolcunun 2 haftalık yokluğu dahi neredeyse tüm ilk yarıya bedel. Lemina'nın da olağan sakatlıklarının bu süreye denk gelmesi kötü bir gelişme.

Son durumunu bilmiyorum tabii, günü tedaviyle geçirdiği açıklandı. Başakşehir maçında olur mu olmaz mı bilinmez ama söz konusu Lemina olunca da sakatlıklar en az 2 haftadan başlıyor. Ömer Bayram / Lemina hattında tempoyu oturtmuş ve takımı biraz daha hareketli kılmıştık. 6'da da 8'de de iyi performans gösteren, diğer kiralık isimlere göre hem daha aidiyetli, hem de oyunda kaldığı sürede daha istikrarlıydı.

Neyse ki ciddi anlamda alternatif sahibiyiz ve hala elimizde iyi bir kadro var. Lemina'nın yokluğunda Seri 6 numaraya geçebilir ve önünde Feghouli / Ömer Bayram ikilisi kullanılır. Nzonzi'yi de 3'lü savunmanın ortasına yazıp, solunda Marcao, sağında da Ahmet Çalık'ı kullanabiliriz. Çift forvette de Adem Büyük / Emre Mor ikilisini oldukça olası görüyorum.

2 yorum:

  1. 3-4 maç üst üste sahaya çıkması bile fazlaydi zaten. adam kronik sakat. böyle oyuncular niye transfer edilir anlamıyorum. bu kumar denilen transferlerden bile değil. kumar dediğin ağır bi sakatlik yaşamıştır ve nasıl döneceği muammadir. ama lemina transferi kumar da değil. adam bildiğin kronik sakat. 1 var 1 yok. hiç mi araştirmamışlar bu oyuncuyu. hatta gözümüzün önünde bjk vazgeçti bu transferden. adam zaten sağlıklı olsa juve'de oynuyor olurdu, buralara düşmezdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş bence bu işi beceremedi, vazgeçmesi ondan. Sakatlık durumuyla alakalı haklısın yoksa, boşuna buralara düşmedi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir