18 Kasım 2019 Pazartesi

Milli Takım havuzunda bir isim ve Euro 2020 elemeleri sürecinde de iyi iş çıkardı


Kenan Karaman'ın ismi de Galatasaray'la sıklıkla anılıyor. Yerli kalitesini yaz aylarında da oldukça yükseltmiştik ve bu durum devam edecek gibi. Havuza bakınca da alınabilecek yerli isimler arasında Kenan Karaman ismi öne çıkıyor. Kenan Karaman'ın da Türkiye'ye transfer olabileceği yönünde açıklamaları olunca ihtimal yükseliyor.

Milli Takım havuzunda bir isim ve Euro 2020 elemeleri sürecinde de iyi iş çıkardı. Fransa ile kendi sahamızda oynadığımız maç da en büyük örneği. Taktik disiplin ve mücadele aranan maçların aranan isimlerinden biri oluyor. Gol / asist katkısı daima tartışılan bir isimdi ama işin mücadele tarafında oldukça aktif.

Burada sevinilecek bir nokta var. Fatih Hoca'nın pas oyunundan işin "pres" tarafına geçmek istediğini görüyoruz. Doğru olan da bu, Galatasaray'ın karakterine uyan oyun tarzı. Adı geçen isimlerin kalitesi tartışılır ama tarz olarak bakınca da girdiğimiz yol bu. Kenan Karaman'ın da bence kalitesi tartışılır, hücum tarafında soru işaretleri doğurabilir. Yine de mücadeleden ödün vermez.

3-5-2 ile devam ederiz diye düşünüyorum, en azından düşünmek istiyorum. Kenan Karaman da forvet rotasyonunda hem iyi bir yerli, hem de ön alandaki hareketlilik açısından ciddi bir alternatif olur. 4-3-3 gibi düzenlerde sol tarafta da oynar ama orada kullandığımız Babel'e ya da Onyekuru'ya kıyasla çok farklı bir futbolcu.

Fizik özelliği de vardır bu arada, ön alanı karıştıracak, kaostan çıkacak ve mücadele edecek isim. Gol / asist katkısı ise soru işareti, çok büyük beklenti içerisinde girmem. Düsseldorf'la olan sözleşmesi 2021'de bitiyor ve şu an orada rotasyonun iyi bir parçası. Büyük bonservisler konuşulacağını sanmam. Oradaki yıldız yerli Kaan Ayhan ki onun için 10 milyon avro'nun üzerindeki rakamlar konuşulacak.

4 yorum:

  1. Bizim ihtiyacimiz olan olan şeyler hepsi de var... Değeri nedir kendi takiminda oynuyor mu bilmesem de gelmesini çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi takımında rotasyon ilerliyor. Büyük farkı olmaz ama mücadeleyi, presi kuvvetlendirirdi.

      Sil
  2. "Kalitesi tartışılır" yargısına itirazım var. Sezon başı kalitesi tartışılmaz bir kadro kurmuştuk. Ancak bu kadro "takım" olamadı. 4-3-3 şudur budur... FT tartışması... geçerim. Maçları kadro değil, takım alır. Ön yargılar içinde Ömer Bayram var mıydı? Hocamız tekrardan bir 'takım' oluşturmaya çalışıyor. O takım duygusunun geçen seneki parçası Onyekuru sadece sürati için mi isteniyor sanılıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenan Karaman için yaptım bu yorumu, taktik teknik değil. Bambaşka bir yorum seninki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir