14 Kasım 2019 Perşembe

Orta saha kurgusu, oynayan isimler de sık sık değişiyor


Nzonzi'nin de son haftalarda düşüş yaşadığını kabul etmek lazım. Özellikle de Beşiktaş / Real Madrid maçlarındaki görüntüsü hiç iyi değildi. Galatasaray'a geldiğinde iyi başlayan ve istikrarla devam eden bir futbolcuydu. Bu dalgalanmayı beklemesem de doğal görüyorum. Takım halinde iyi değiliz ve o da bir noktada takıma uydu. Orta saha kurgusu, oynayan isimler de sık sık değişiyor. Haliyle de uyum sağlamak kolay değil.

Seri adına da bu geçerli. Sürekli değişen orta saha kurgusunda onun da istikrar yakalamasını beklemek güç. Pas oyununda güçlü, oyunu yönlendirmesini beklediğim bir isim olsa da merkezdeki istikrarı düşük oldu. Doğru rolle de alakalı bir durum. Savunma yönü o kadar iyi değil ve onu kullanma yolu da etrafında daha tempolu isimleri kullanmaktan geçiyor.

Nzonzi / Fernando kıyasında Nzonzi diyenlerdenim. Fernando'nun ona göre artısı daha hareketli bir isim olması olabilir. Nzonzi o kadar hızlı değil ama pas kalitesi, oyun görüşü, fiziği ve devamlılığı daha yukarıda. Biz de "pas takımı" olacağız diyerek bu hamleyi gerçekleştirdik. İlk haftalarda da beklediğimizi alıyorduk diyebilirim.

3-5-2 üzerinden düşünüyorum. Bu formasyonun orta sahasında Nzonzi / Seri ikilisini bir arada kullanmak güç. Düşen hareketlilik ve tempo konuşulmaya başlar. Top sende kalsa da hızın düşer, böylesine 2 pas merkezine gerek olmayabiliyor. Benim düşüncemde Seri'yi 6 numara gibi kullanmak (regista tarzında düşünün), önünde de Lemina, Feghouli veya Ömer Bayram gibi isimleri kullanmak var.

Nzonzi'yi ise Luyindama / Marcao ikilisinin ortasında düşünürüm. Stoper kalitemiz ve rotasyonumuz o kadar yüksek değil. Nzonzi de zaten mevcut düzeninde stoperlerin arasına çok giriyor ve 3. bir stoper gibi oynayabiliyor. Haliyle de onu direkt stoper olarak yazmak ve geriden çıkarken kullanmak isabet sağlar. Fiziği de iyi, oraya katacağı kalite büyük olacaktır. Böylelikle pas oyunundan da o kadar ödün verilmez.

11 yorum:

  1. nzonzi'nin boyu uzun diye "ağır" diyorlar. bu kadar ezbere yorum yapan bi kitle zor bulunur. yahu adam topu koşturuyor :)

    seri, terim'in kurbanı oldu. yüzde 100 hak ettiği halde derbide tribüne gönderildi. o dakikadan sen ben olsak hevesimiz kırılır.

    lemina ise ligin çok üstünde. yeter ki sağlıklı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri kurban olmadı, hala sezon devam ediyor. Ayağa kalkması gerekir, neler neler oluyor.

      Sil
  2. artıları eksikleri özelliklere göre değişir ama Fernando kesinlikle Nzonzi'den daha kaliteli ve oyun aklı daha fazla olan bi oyuncu. en basitinden söyliyim fernando'nun ekstrasi daha fazla, nzonzi'nin ise belli iyi özellikleri var ama farklı işler yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi'nin Sevilla dönemi ortada, ben Fernando'nun önüne koyarım. Özellikle pas oyunu oynayan bir takımda.

      Sil
    2. sevgili adsız 3-0 biten bjk maçını hatırlar mısın? 7 tane yiyecektik neredeyse. ve fernando o maçta hayatımda gördüğüm en silik performansı göstermişti. barış özbekler falan dahil.

      tek maçı cımbızla çekme derseniz, hemen hemen tüm deplasmanlarda silik oyunun baş aktörüydü fernando. nzonzi ile bu kadar kırılgan olma şansın yok.

      Sil
    3. Fernando'nun iç sahadaki Beşiktaş maçları da efsanedir ama :)

      Sil
    4. şu kıyas daha açıklayıcı :)
      Fernando avrupanin 1. seviye takımında ilk 11 oynadi.
      Nzonzi ise bi alt seviyedeki takımlarda oynadi.

      Sil
    5. Çok yanlış bir kıyas bence.

      Guardiola öncesi Cİty'de oynadı, Guardiola sonrası kadrodan kesildi. Öncesi Porto zaten. Nzonzi ise yıllarca Sevilla'nın vazgeçilmeziydi. Farklı isimler ama ikisi de üst seviyede futbolcular. İş kariyere bakıyorsa da Nzonzi daha önde.

      Nzonzi, Fransa ile Dünya Kupası kazandı. Fernando'nun ise Brezilya Milli Takımı ile maçı yok. Bu daha açıklayıcı :)

      Sil
  3. boş kaleye 2 gol atar, nzonzi de efsane olur :)
    ayrıca city o zamanlar 1. sınıf değildi.

    YanıtlaSil
  4. İlk geldiği zaman takımın en iyisiydi ama takımla birlikte o da düştü. Fakat iyi bir profesyonel takım duzelirse o da ayağa kalkar kendisine ihtiyacımız olacak kesinlikle

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir