16 Kasım 2019 Cumartesi

Samsunspor onun yuvası ve ayağa kalkacaksa daha iyi bir adres yok


Samsunspor'un yeni profesyonel düzeninde oldukça umutluydum. 2. Lig şartlarına göre ciddi yatırım ve vizyon gösteriliyordu. Geçen sezon 1. Lig'e çıkamamak hayal kırıklığıydı. Bu sezon da yatırımı kesmediler ve İrfan Buz dönemi de oldukça ümit veriyordu. O da olmadı derken, bir an önce üst lige adım atabilmek adına uzun vadeli düşünceler kısıldı gibi.

Doğal da bir durum. Yatırım var çünkü, bir an önce kendini üst lige atman gerekiyor. Bu yatırımlarla birlikte 1. Lig'de başarılı olmak 2. Lig'e oranla daha kolay diye düşünüyorum. 2. Lig tam bir bataklık, sadece lider direkt olarak çıkıyor, çok takım var, iş de biraz kaliteden çok mücadeleye bakıyor. Kadro mühendisliğinde atlanan nokta bu olabilir.

İsmail Uyanık geçtiğimiz günlerde istifa etti mesela. Benim için Samsunspor'un gerçek emekçilerinden biri ve onun dönüşü asıl "nerede kalmıştık" olacaktı. Diğer ortak ve Yılport'un sahibi Yüksel Yıldırım'ın sosyal medyadaki tavrı hoşuma gitmiyordu. Bu tavır da kulübün yönetimde aynı şekilde devam ediyorsa sorun çok daha büyüktür. Taraftara sırtınızı dönemezsiniz.

Teknik direktör arayış sürecinde de sorun olduğuna inanıyorum. Uzun sürdü çünkü, 3 haftadır bekleniyor. İrfan Buz'la devam edilebilirdi, çünkü Manisa FK'nin performansı bana fazlasıyla anormal geliyor. Samsunspor, geçen sezondan iyi durumda olsa da bu sefer rakipleri yenilmez halde. İrfan Buz da modern bir teknik adam, günümüz futbolunu iyi bilir. Takım henüz yenilmemişti ve zaman verilebilirdi.

Bu ligden çıkmanın yolu "şartları bilen" bir isim. Madem her sezon için 2 teknik adam ortalaması yakalandı, o vakit kısa vadeli düşünmek gerekiyordu. Zamanında 1. Lig'den çıkıldığı gibi, şartları en iyi bilen teknik adamla anlaşılabilirdi. Öyle olmadı, 3 hafta beklendi ve Yüksel Yıldırım'ın dediği olarak Ertuğrul Sağlam'la anlaşıldı. Belki de İsmail Uyanık bu yüzden gitti, ben bilmiyorum.

Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'da kazandığı şampiyonluk ülke futbolunun kırılma noktalarından biri. O başarının üzerine koyamaması ise kendi hatası. Futbol ilerledikçe o geride kaldı. Sonrası çok büyük hayal kırıklığı, 2019'un sonuna geldik ve tercih edilen bir teknik adam olmanın dışında. Geçen süre zarfında da kendisini çok fazla geliştirdiğine inanmıyorum.

Yine de Samsunspor onun yuvası ve ayağa kalkacaksa daha iyi bir adres yok. 5 yıllık imzalanan sözleşmeye pek bakmıyorum, bu işler 5 haftada da değişebilir. Samsunspor'un hedefi olabilecek en kısa zaman zarfında kendisini Süper Lig'e atabilmek. Bu sezon da 2. Lig'den çıkmak olmazsa olmazları. Yatırım var, eldeki kadro güçlü ve lige oranla imkanlar sınırsız. Umarım başarılı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir