5 Kasım 2019 Salı

Şener Özbayraklı'nın sakatlığında Mariano'ya dönmek ve onda ısrar etmek


Sakatlıklarla alakalı yapılan resmi açıklamayı ayırmak istedim. Falcao'yu ayrı konuştuk, Şener Özbayraklı ve Emre Akbaba'ya da şimdi değinelim. Şener Özbayraklı konusu çok önemli. Galatasaray'da "alternatif" adı altında gördüğümüz ve henüz kötü maçı olmayan isimler var. Adem Büyük onlardan biri, Şener Özbayraklı da diğeri.

Tek tük forma şansı gelse de aldığı tüm sürede elinden geleni yaptı. Ağır oynuyoruz, tempodan çok uzaklarda. Şener Özbayraklı da temposuyla iyi iş çıkarıyordu. Belli bir standartı var tabii, üstü de olmayacak ama o kanadı bütünüyle kullanabilmesi dahi işimize yarıyordu. Şu an Mariano'ya dönmek ve onda ısrar etmek çok kötü olacak.

Her geçen sezon biraz daha kötüye gitti, bu sezon da sıfırladı. Savunmayı zaten unuttum, tempo yok, hücumda da o bildiğimiz tekniği kayboldu. En son yaptığı isabetli ortayı hatırlamıyorum bile. Belli bir yaş haddi de var ama kendisinden çok daha yaşlı isimleri de izliyoruz. Şener Özbayraklı'nın forma giymeyeceği 6 haftada zorlanacağız. Bu konuda da Ocak ayı bizi paklar.

Keşke Emre Taşdemir iyi durumda olsa ya da Ömer Bayram sol bekte iş yapabilse de Nagatomo'yu sağ beke çeksek. Nagatomo adına da bir artı olabilir. Sağ ayaklı olması onu sol bekte zorlar oldu. Temposunda ya da savunmasında çok sorun görmüyorum. Sağ bekte daha iyi iş çıkarabilir, en azından çizgiyi kullanır, kat etme derdi kalkar.

Emre Akbaba'nın da Ocak ayında döneceği söylenmiş. Bu konuda daha önce konuşmuştuk. Şu an kırıkla alakalı bir sıkıntısı kalmadı ve adaptasyon dönemine geçti. 2 ağır sakatlığı üst üste yaşadı ve bu durum sadece fizik değil, psikolojik anlamda da onu geriye atabilir. Ocak ayına kadar bu süreci yaşar, sonrasında da yavaş yavaş şans verilir ve asıl hedef gelecek sezon belirlenir.

Tabela yapacak orta sahamız yok. Bekler katkı vermiyor, kanatlar aynı şekilde derken tabela işi orta sahaya bakıyor. Orada da Ömer Bayram asist liderimiz, tablo bu. Emre Akbaba tarzında bir isim tabela yapar, gol / asist katkısı verirdi. Taylan Antalyalı da bu tarzda aslında, keşke şans verilse. Israr etme nedenim bu.

5 yorum:

  1. Nagatamo'yu sağ bek yapıp sol bekte de Emre Taşdemir'i oynatmaliyiz. Ama Fatih hoca 2-0 önde olduğumuz ve çok rahat olduğumuz bir maçta dahi bunu yapmadı. Genel olarak da yapacağını sanmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir'e güvenemiyoruz orada da :)

      Sil
    2. Güvenmek ayrı şans vermek ayrı ben Mariano'ya da güvenmiyorum ama şans veriliyor.
      Mariano maça girer girmez rakip iki kez onun kanadından tehlike yarattı.

      Sil
  2. Şu aşamada Mariano'ya muhtaçsak, 3'lü savunmadan başka çare yok bence. Hatta N'zonzi'yi stoper üçlüsünün ortasında çapa gibi deneyip hareketli bir orta sahayla oynamak işimize gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmazsa olmaz zaten. Nzonzi'yi stoperlerin arasında, Seri'yi de 6 numara gibi kullanırdım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir