5 Kasım 2019 Salı

Galatasaray'la alakalı acı istatistiklerde bugün


Detaylar Üzerine (@D_uzerine) Twitter hesabının her hafta paylaşmış olduğu müthiş istatistikler var. Ben de Galatasaray'la alakalı olan istatistikleri burada paylaşıp, üzerine yorumlar yazıyorum. Kendisini Twitter'da takip etmenizi de şiddetle öneririm, muhteşem bir futbol hesabı. Galatasaray'la alakalı acı istatistikleri de konuşmaya başlayalım.

Maç başına 12.8 ile ligin en az top çalan 2. takımıyız. Pas takımıyım diyorsun tamam da bunu presle desteklemediğin sürece bir anlamı kalmıyor. Pas ve topa sahip olma oyunu biraz da kaptırdığın topu ne kadar hızlı kazandığınla alakalı. Galatasaray ise bunu yaşamıyor işte. Rizespor karşısında Ömer Bayram ve Lemina bu anlamda öne çıkmıştır. Bu ikili orta sahada olmadığında da aynı profilde 3. bir ismi konuşmak güç.

Maç başına 2.9 ile de ligin en fazla ofsayta yakalanan takımı olmuşuz. Hücum organizasyonundan bir haber, ileride çoğalmakta zorlanan takımın şu istatistikte 1. sırada olması da müthiş. Bu kadar fazla ofsayta yakalanmak da organizasyonsuzluğun bir resmi aslında. Forvetiniz Burak Yılmaz ya da bu tarzda bir isim değilse şu istatistikte öne çıkmamanız gerekiyor. Babel mi Andone mi ofsayta yakalanıyor, garip. Koşucu bir isim de yok.

Maç başına 11.7 ile ligde sahip olduğu topu rakibe en fazla kaptıran takımız. Pas ve topa sahip olmayı bu kadar hedefleyen bir takım adına çok da takılmadığım bir istatistik. Önemli olan kaptırdığın topu ne kadar hızlı alabildiğin ama orada da en kötü 2. takım olduğumuz için acı istatistik oluyor. Belhanda işin içine girdiğinde bu pas hataları daha da yükseliyor, özellikle de içinde bulunduğumuz sezonda.

Galatasaray'da 10 maç sonunda ceza sahası içinden en fazla şut çeken futbolcular da şu şekilde; 

Ryan Babel - 15 
Luyindama - 8 
Adem Büyük - 8 
Andone - 8 
Feghouli - 5 
Belhanda - 5 
Marcao - 4

Luyindama ve Marcao'nun listede olması duran toplar kaynaklı. Özellikle de Luyindama bu konuda oldukça iyi ama henüz golü yok. Babel çok ön planda olsa da ceza sahası içinden pek golü aklıma gelmiyor. Andone doğal, Adem Büyük çok çabalıyor ki bu listenin yıldızı bana göre o. Maalesef ki Falcao'yu listeye alamadık, bu da maç eksiğiyle alakalı.

4 yorum:

  1. Bu tarz yazilari seviyorum, bana göre bu istatistikler yorumla birlesince teknik analiz ayarinda oluyor zaten yorum konusunda begendigim yazarlardansiniz daha önce de yazmistim. Sizin de belirttiginiz gibi Adem.Büyük cok az süre almasina ragmen istatistiklerde tepelerde yer aliyor, Andone de öyle ama orta sahayi oturtamadigimiz icin ileri ve savunma arasindaki baglantiyi da kuramiyoruz, 10 küsür mac oynandi hala ideal orta sahayi bulmus degiliz genel anlamda bu rakamlar da bunun sonuclatina isaret ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaması gereken bir lüks var çünkü, işin içinden çıkamıyoruz orta sahada.

      Sil
  2. İlk üç istatistik tamamen enerjisiz olmamizla alakalı kosmuyoruz duragan oynuyoruz ve bütün bunlarla birlikte top bizde kalsın rakibi bogalim filan istiyoruz. Koşmadan, yardimlasmadan takım arkadaşına pas seçenekleri sunmadan bu mümkün değil ki... Bol bol top kaptırıp en kötü ihtimal sıkışan topu uzun oynuyoruz. O da ya rakibe gidiyor ya da oyuncu ofaaytta yakalanıyor hazırlıksız olduğu icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar hareketsiz oyunda pas futbolu oynanmaz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir