16 Kasım 2019 Cumartesi

Tomas'ı yerlinin yabancısı diye görüyorum


Bülent Korkmaz'ın ayrılığı üzerine yazdığım yerdeyim. Yaşanmaması gereken bir ayrılık olduğuna inanıyordum ve geçen 1.5 yılda önemli bir başarı vardı. Bülent Korkmaz sonrası da Antalyaspor'un ciddi düşme adaylarından biri olabileceğine inanıyordum. Onlardan beklentim daha "klişe" bir teknik adamı takımın başında getirmeleriydi. Farklı hareket ettiler ve yeni bir isim tercih ettiler. Cesur ve doğru bir hareket bence.

Tomas'ı yerlinin yabancısı diye görüyorum. Yıllardır Okan Buruk'un 2. adamı ve hocanın gelişen kariyerinde mutlaka etkisi vardır. Neredeyse tüm antrenörlük geçmişi de Türkiye'de geçti. Abdullah Avcı'nın yardımcısı Erol Bulut'un kariyeri müthiş ilerliyor mesela. Haliyle de Tomas'ın yapacaklarını merak ediyorum. 

Tomas'ın da yürümesi muhtemel ama işi zor. Elinde müthiş bir kadro olmayacak. Erol Bulut'un Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor'daki kadrosu çok daha iyi mesela. Bülent Korkmaz ise 1.5 yıldır kısıtlı imkanlarla hareket edip, başarılı oluyordu. Ocak ayı adına mutlaka bir ışık almıştır, transferler yapılır ama bu süre zarfında zorlanacaktır.

İlk 1. adamlık deneyimi bir de. Türkiye onun ülkesi sayılır, yıllardır da Anadolu'yu dolaşıyor ki bu anlamda uyum sorunu yaşamaz. Farklı ve keyifli bir oyun tarzı da olacaktır. Başarılı olmasını isterim, ülkenin bu tarz yeni teknik direktörlere ihtiyacı var. Aynı isimler etrafında dönüp duruyoruz ve bu durum da ülke futbolunu ileri götürmüyor.

"Antalya'da tecrübeli, genç ve potansiyele sahip oyuncular var. Çok iyi bir kadro. Ben ofansif futbol oynatmak istiyorum. Antalyaspor bu kadroya sahip."

Hocanın iddiası bu şekilde. Bülent Hoca'nın kazandırdığı birçok potansiyelli genç isim var. Onların forma bulmaya devam etmesi gerekiyor. Ocak ayında da yapabilecekleri hamlelerle birlikte ne duruma geleceklerini göreceğiz. Tomas'ın oyun tarzı da mutlaka Okan Buruk gibi hücuma yönelik olur. Başarılı olmasını isterim.

5 yorum:

  1. konudan alakasız olacak ama falcao min. 1 ay daha yok galiba. Kulüpten yapilan açıklamaya göre...

    YanıtlaSil
  2. Az beklentiyle gelip çok iş yapan futbolculara hayranım hep... Tomas da öyleydi Fenerbahçe bırakmıştı biz de serbestten alıp iyi değerlendirmiştik. Teknik direktorlukte de başarılı olur umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralıktı Fenerbahçe'de, bonservis verdik takımına :)

      Sil
    2. Yanlış hatırlamışim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir