17 Kasım 2019 Pazar

Yunus Mallı için en çok konuşulan takım ise Galatasaray


Yunus Mallı'nın ismi Ocak transfer dönemi için sıklıkla anılıyor. Bu sezon Wolfsburg formasıyla bulabildiği dakika sayısı sadece 24. İyice gözden düştü ve takımdan ayrılma isteğini o da dile getiriyor. Geçen sezon da aslında düşüşün emarelerini veriyordu. Sadece 1 gol 2 asisti vardı ve 21 maça çıksa da dakikaları oldukça azdı.

Haliyle de Milli Takım'a dahi alınmaz oldu. Oysa pozisyonunda eksik olduğunu da düşünüyorum. Orta sahada yaratıcı bir futbolcunun eksikliği daima oluyor, en azından rotasyon için. Milli Takım'da da hiçbir zaman 1. tercih olmasa da daima kadroda yer alıyordu. Sessiz ve sorunsuz bir futbolcu, ne zaman şans verilse işini yapmaya çalıştı.

Yunus Mallı için en çok konuşulan takım ise Galatasaray. Yunus Mallı'yı Milli Takım'a kazandıran isim Fatih Hoca olsa da rotasyonunda bir parça olarak tutmuştu. Kulüp performansları farklıdır tabii, şartlar değişiyor. Hem kadro derinliği, hem de yerli durumu derken bu transferi düşünülebilir. Yine de böyle bir beklentim yok.

Yunus Mallı için joker de diyen var, mevkisiz diyen de. Hücum adına her yerde oynayabiliyor çünkü. 10 numara, 8 numara, kanatlar ya da 2. forvet gibi kullanabilirsiniz. Bugün 3-5-2 oynuyorsunuz mesela, bu formasyonda iyi de tamamlayıcı bir forvet olabilir. Rakip ceza sahası etrafına ne kadar yakın oynarsa "tabela" da beraberinde geliyor. Gol / asist sayılarıyla ön plana çıkan bir isim.

Geçen sezon Emre Akbaba'nın transferini bu özelliği itibarıyla istemiştim. Bu tarz bir futbolcumuz yoktu çünkü. Tabela yapacak, hücum özellikli bir orta saha ihtiyacı vardı ve o da oynadığı maçlarda bunu gösterdi. Sakatlandığında ise sorun yaşadık. Feghouli'yi de merkeze çekersek böyle bir isim mesela, Gaziantep FK maçı bunun örneğiydi.

Feghouli'yi bu saatten sonra o pozisyonda düşünüyorum. Emre Akbaba'nın da Ocak ayında dönme ihtimali olacak. Hatta Atalay Babacan'ı rotasyona yazsak yine bu özellikte bir isim. Haliyle de Yunus Mallı o kadar olmazsa olmaz değil. Wolfsburg'da iyi de bir yıllık ücreti var, bizim de bonservis alabilme durumumuz yok. Yeni bir kiralık hamleye de sıcak bakılmayabilir. Yunus Mallı da hala Bundesliga'da tutunabilecek bir isim ama biraz daha düşük profil takımlarda.

6 yorum:

  1. Yunus Malli ve Nuri Sahin. Ikisinide Galatasaray'da gørmek istiyorum. Ikiside kalite katar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de acil ihtiyaç değil bence. Hele ki pas oyununda bu kadar isim varken Nuri Şahin.

      Sil
    2. Acil ihtiyac degil elbette ama ikiside kaliteli yerli oyuncular. Nuri Sahin øzelikle sadece futbolcu olarak degil insan ve akil olarak da cok fayda saglar. Galatasaray'da bulunmasi cok sey katar. Futbolcu, antrenør yada yønetici olarak. Cok zeki biri hem sahada hem saha disinda.
      Kendisi de bence gelecek yaz Seri yerine olabilir. Etrafinda kosan ve tempolu isimler cok olunca oyun akli ve pas isabeti ortaya cikar ve oyunumuza katki saglar. atacagi bir ara pasla bir bakmisin rakibi 3'e 2 yakalariz.

      Sil
    3. Nzonzi ve Seri dahi tartışılıyor, Nuri Şahin futbol tarzıyla hayli hayli tartışılır.

      Sil
  2. Mücadeleci yönünü gelistirirse ayakları da iyi olduğu için kaliteli bir orta saha olabilir.
    Bu haliyle katkı vermesi için ona uygun düzenlerde oynaması lazım. Bizde bu çok zor gerçekleşir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaştan sonra zor görüyorum ben. Emre Akbaba da dönüyorken bu tarzda 2. bir isim ne kadar gerekli bilemedim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir