24 Aralık 2019 Salı

Alex Teixeira & Galatasaray, maddi açıdan pek olabilir bir iş gibi gelmiyor


Transferde adı geçen isimlere bakıyorum, bir de ffp durumuna. Sattığın kadar al durumu olmasa dahi zorlanacağımız transferler konuşuluyor. Özellikle de 10 numara tarafında. Ocak ayının olmazsa olmaz gündemlerinden biri 10 numara transferi gibi görünüyor. Belli ki bu yönde bir girişim var ve 10 numara transferi kaynaklı da formasyon değişikliği gelebilir.

Alex Teixeira da en çok adı anılan futbolcu. Shakhtar'dan Çin'e gidişi büyük bir sürprizdi. Herkes onu Avrupa'ya beklerken o tercihini farklı kullandı. Gittiğinde de 26 yaşındaydı, kariyerinin zirveyi görmesi gereken zamanlardı. Saygı duyulmalı, tercihini paradan yana kullandı. Şu an Brezilya Milli Takım'ı ile hiç maçı yok mesela. Tercihi Avrupa olsa durum mutlaka değişirdi.

Çin Ligi'nin de en değerli futbolcularından biri. 133 maçta 63 gol 38 asisti var. Bu sezon ise 31 maçta 18 gol 11 asisti bulunuyor. Shakhtar günlerinde ise 222 maçta 89 gol 25 asisti vardı. Gole çok yakın bir 10 numara. Alex de Souza'ya benzetebiliriz. Gole çok yakın, sürekli rakip ceza sahası çevresinde ve kilit açan futbolcu.

Bu tarz 10 numaralara karşı da ayrı bir sempatim var. Ağırlıklı olarak gol özelliğiyle ön plana çıkan ve rakip ceza sahası etrafında bitirici özelliği ön planda isimleri seviyorum. Fenerbahçeli Guiliano ya da bizim Emre Akbaba da böyleydi. Alex Teixeira'nın seviyesi farklı tabii, kıyas yapabileceğimiz az isim var. Aklıma da direkt olarak Alex de Souza geldi. Türkiye'ye gelse bırakacağı etki ona yakın olur.

Sorun şu, çok zor transfer. Hatta zordan da öte diyeyim. Avrupa'ya geri dönmek isteyebilir, bu anlamda da maaşı elbette düşecek ama sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var. Takımı ve o lig adına da kıymetli futbolcu. Yabancı kontenjanının düşüşünü geçtim, artması söz konusu. Haliyle de neden bu kadar kolay bıraksınlar diyorum.

Belhanda'yı 10 milyon avro civarında bir rakama sattık desek, en iyi ihtimalle dahi o 10 milyon avro'yu bu futbolcuya vermeniz gerekiyor. Galatasaray'ın ise o parayla birçok transfer yapması gerekir. Ffp şartlarında, 1 futbolcu için böyle bir para verecek lüksümüz olduğunu düşünmüyorum. Maddi açıdan bana pek olabilir bir iş gibi gelmiyor. Gerçekleşmesi halinde sansasyon olur.

4 yorum:

  1. Her transfer dönemi açılmadan taraftarın gözü boyansın diye ortaya atılan yüzlerce oyuncudan biri. 5 milyon eurodan aşağı maaşı ve 10 milyon eurodan aşağı bonservisi olmayacak bir oyuncu. Satılacak oyunculardan toplam 10 milyon euro çıkartabilsek bile almak mantıksız. Artık böyle risklere giremeyiz. 26 yaş üstü oyuncu almamamız lazım bonservisle gelecek oyuncuya.

    Benim kanımca plansız bir 433'te 10 numaraya yer yok. Bir box to box ya da 11-13 Selçuk'u tarzı bir oyuncu alıp tempo takımı olmamız daha mantıklı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç geliyor bana da. Yalanlanmaması da garip. Gelirse zaten 4-3-3 tarih olur, ya 4-4-2 ya da 4-2-3-1.

      Sil
  2. belhanda'yi 10'a satmak imkamsiz. gomis 6'ya, garry 8'e ancak satilabildi. 10m€'lar filan hayali rakamlar. biz o rakama satamayiz. belhanda'yi 5-6 gibi bişeye satarsak iyi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir