21 Aralık 2019 Cumartesi

Asıl beklenti ise Falcao / Feghouli ekseninde olacak


Geçen sezonun 2. yarısında da güçlü bir oyun sistemimiz yoktu. Bireysel performanslara fazlasıyla bakmıştık ve Feghouli / Onyekuru / Belhanda ekseninde kazanılan bir şampiyonluk vardı. Bu sezon da öyle olacak gibi. Çok şeyler beklediğimiz bazı isimlerin yükselişi ve tamamen hazır olmasıyla birlikte vitesi yükseltebiliriz.

Transfer için maddi kaynak gerek, onun da yolu Belhanda'dan geçiyor gibi. Hoca çok seviyor olsa da bu ayrılığa hayır demeyecektir. Bu yüzden de o gider diye düşünüyorum. Kalması halinde onun da vitesi yükseltmesi olasıydı. Çevresindeki isimlerin hareketliliği ve kaliteleri yükseldikçe Belhanda da toparlayabilirdi.

Asıl beklenti ise Falcao / Feghouli ekseninde olacak. Tuzlaspor maçı ölçü olmasa da Feghouli'nin etkisi geçen sezonun 2. yarısı gibiydi. Sürekli pozisyonun içinde ve bitirme anında o vardı. Sadece sağ kanatta da değil, forvet olarak da bunu başardı. Hoca, ısrarla altını çiziyor, takımda kalacaktır. Geçen sezonun 2. yarısı gibi bir etki izlemek mümkün.

Falcao'yu ise gerçek anlamda bir türlü izleyemedik. Sezon başında hazır değildi, sonra sakatlık dönemi oldu ve uzun bir süreçti. Geri dönüşünde ise ileride neler yapabileceği üzerine bir şeyler gösteriyor. Ankaragücü ve Tuzlaspor karşısındaki mücadelesi bunu gösterdi. Hücumda hız artıp, organizasyon arttıkça Falcao'nun etkisi de büyüyecek.

Rakip ceza sahası içinde zaten büyük bir kalite. Bir yandan da oyun içinde katkısı var, organizasyon onun üzerinden dönüyor. Feghouli / Belhanda / Mariano sağ kanat üçgeninde neler yapıyorduk. Falcao / Feghouli uyumu da oluşursa o kaliteden çok büyük ekmek yeriz. Tuzlaspor karşısında birbirlerini iyi tamamladılar.

Olası bir Onyekuru hamlesi de bekliyoruz. Geçen sezon olduğu gibi onu da kullanabiliriz ve denklemin içine katarız. Falcao, servis yapan, istasyon olan da bir forvet. Feghouli için yazdıklarımız Onyekuru adına da geçerli. Gol / asist sayısını eşit oranda düşünüyorum, sadece atacağına odaklanmayın. Onyekuru, geçen sezon önünde ciddi bir forvet olmadığı halde o performansı göstermişti.

18.12.2019 tarihli yazı..

12 yorum:

  1. Onyekuru ile birlikte Bruma'yı da alabilirsek süper olur. Fatih Terim ile neler yapar Bruma.

    YanıtlaSil
  2. Ben devre arasında Belhanda'nin gideceğini sanmıyorum. Onyekuru kiralık gelirse sadece yeter. Seri Nzonzi ve Mariano da serbest kalıp gitsinler yeter. Stoper için de kiraliklarla çözmek gerekecek yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gideceğini düşünüyorum, bence o iş bitti gibi.

      Sil
  3. Sivas'ın apaçilerini yaza bedavaya alalım. devre arasında zaten istesek de bonservis ödeyemeyiz.
    Elde taylan, ömer, lemina gitmezse belanda var. hatta akababa da o rotasyona girebilir ikinci yarıda.
    Onyekuru etki eder. Lines de gelecek.
    Zaten seri ve nzonzi giderse 2 yabancı ekleriz. Ama bir de stoper kesin takviye etmek şart.
    Takımın komple iyi bir idman ve hazırlıktan sonra çok daha iyi olacağına şüphe yok. Liderle aramızda yeter ki yakalanmayacak bir fark olmasın.
    Ama hocanın takımın fizik gücünü çok yükseltmesi şart, 2. olarak da iyi bir oyun bulması gerekiyor.
    Bunları yaparsak ligde yine başarılı oluruz.
    Falcao, feghouli hatta doğru düzgün kullanırsak babel gibi oyuncular kimsede yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda satılırsa bonservis ihtimali belirir ve bence Ocak ayında gelirler.

      Sil
  4. Falcao ve Feghouli hatti havaya girerse cok can yakar ki bana göre öyle olacak, ayrica duyduguma göre Arda Turan ile de anlasilmis umarim daha da kötüye gitmeyiz.

    YanıtlaSil
  5. geçen sezon önemli bireysel çıkışlar oldu ama özellikle sezonun ikinci yarısında bence güçlü bi oyun sistemimiz vardi. yoksa sadece bireysel isimler ile 16 maçta 13 galibiyet 3 beraberlik yetmez. bu istatistik iyi bi takımın işi. özellikle de iki sezon üst üste arena'da başakşehir ve bjk'ye karşı oynanılan 4 final maçında da sahada dominant ve güçlü bi oyun yapısı vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü bir oyun sistemimiz bence yoktu, plan vardı, bireysel kalite ile yürüdük. Yine aynısı olabilir.

      Sil
  6. Feghouli kaliteli ona laf yok da her sezon aynı durumu yaşamaktan bıktım şahsen.Umarım devre arası satıp yerine Bruma alınır.Hazır Onyekuru da gelecekken kanatlar müthiş işler ve bu durum Falcao'ya da çok yarar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bıktım. Bu yüzden de yazın yollar ayrılmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir