21 Aralık 2019 Cumartesi

Babel'i de bir türlü tutturamadık


Babel'la alakalı maddi durumu bilmiyorum. Bir haber vardı, sadece 4 günlük gecikme için kulübe ihtar çektiği ve bunun bir örneğini de Fifa'ya gönderdiği yönünde. Devamında Galatasaray yöneticisi de yeni değil ama öncesinde böyle bir şey yaşandığını söyledi. Profesyonel futbolcu, parası elbette hakkı ama sadece 4 gün için böyle bir hareket yapması da çok "profesyonelce" açıklanamaz.

Öncesinde böyle bir şey olduysa da, bu olayın yeni ortaya çıkmasının altında bir şeyler ararım. Konunun kaynağı Babel değil, bundan eminim. Yönetim kaynaklı olabileceğini düşünüyorum, olası bir ayrılık adına yapılan yol gibi. Babel ve taraftar arasında bir sürtüşme de yaşansın isteniyor olabilir. Böylelikle de satışını vacip hale getirmeye çalışıyorlar.

Böyle bir ayrılığa ihtimal vermemekle birlikte, kimse de "hayır" demeyecektir. Babel'i de bir türlü tutturamadık çünkü. Babel'i yanlış kullandığımızı da düşünüyorum ama Nzonzi ve Seri gibi tutunamayanlardan oldu. Tempo aramaya başladık, oyunu hızlandırmaya çalışıyoruz. Bu noktada da sağda Feghouli gibi bir isim varken, solda Babel sırıtıyor.

Büyük bir hücum kalitesi olduğunu düşünüyorum. Solda da değil, forvette kullanılmalı, çift forvet gibi. Gerçi orada da sorun yaşadık. Bitirme noktasında da sorun yaşadı ki çoğu kabul edilemezdi bile. Şampiyonlar Ligi ve ligde kaçırılan öyle goller var ki. Babel de bitirici özelliğiyle ön plana çıkıyor. Onları da atamayacaksa geriye bir şey kalmıyor.

Geri dönüşlerin olmaması, solda ağır kalması ve kaleden de çok uzakta kullanılması Babel'i güçlü kılmadı. Düşünülen yeni 4-3-3 formatında da Babel'e yer kalmayacak gibi. Forvetin Falcao, sol Onyekuru, sağ da Feghouli diyoruz. Şu ortamda Babel gibi bir ismi kenarda bekletmek lüks. Euro 2020 için hazır olur derken, turnuva şansını da zora soktu.

Satışı da zor tabii, Ocak'ta nasıl göndereceksin ki. Euro 2020 diyerek Çin, Katar ya da Suudi Arabistan düşünmez. Avrupa'dan da isteyen çıkmaz, en azından para kazandırmaz. Babel ile alakalı da hayal kırıklığı yaşıyorum. Galatasaray'da en azından ilk sezonu büyük fark yaratacağını ve hücümun kalitesini belirleyeceğini düşünüyordum.

6 yorum:

  1. son derece yersiz gereksiz, fatih terim'in hatalı transferlerinden biri daha.
    taktiksel olarak zaten feghouli varken uygun değildi. diğer kanatta pırpır olmalıydı.
    el freni bir oyuncu. hatta nagatomo bile onsuz oynadı performansı yükseldi.
    yaşı varken verilen sözleşme de inanılmaz. hadi bakalım çık işin içinden şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu düşündü, tekniğiyle o açık kapanır dedi ama tutmadı.

      Sil
  2. herkes onyekuru'yu kadromuza katmışız gibi konuşuyor ama transferinin gerçekleşeceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Takımda en tiksindiğim futbolcu.Yönetim taraftarla oyuncunun arasını açmaya da çalışmıyor bence çünkü zaten aradaki bağ koptu tamamen.Umarım satacak keriz bi takım bulur da göndeririz.Zararın neresinden dönersek kâr gözüyle bakacağız.Solda da, forvette de olmadı bi türlü.Bunu takımın kötü olmasıyla açıklayamayız.33 yaşındaki bir futbolcu bu kadar bencil olmamalı.Kaç maçta bizi galibiyetten etti buna hakkı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılacağını düşünmüyorum, katkı almaya bakacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir