16 Ocak 2020 Perşembe

Bernard Mensah & Galatasaray, istikrarını bol bol tartışırız


Mensah için bir menajer oyunu olduğunu düşünmüyorum. Oyuncu özelliklerine baktığımda, Fatih Hoca'nın isteyebileceği isimlerden. Kayserispor'un da içinde bulunduğu maddi durum kaynaklı bu ismi elden çıkaracağını biliyoruz. Atletico Madrid'den aldıkları rakama bu satışa izin verecekler gibi. 2-3 milyon avro arası bir rakam konuşulacaktır.

Ya da şimdi bir kısım ödeme, sezon sonunda da bir kısım ödeme gibi düşünce doğabilir. Bu transfer biraz da maliyeti kaynaklı gündeme gelir. Ocak ayında rahat hareket etmek zor. Önce futbolcu satmanız lazım, sonra da o rakama göre hareket etmelisiniz. Şu an giden bir isim yok, haliyle de yorum yapmak güç.

Seri / Nzonzi ikilisinin gideceğini düşündüğüm için orta sahadaki değişim kaçınılmaz. Galatasaray'ın orta sahada tempo ve atletizmi yükseltmesi gerekiyor. O kadar tempodan uzağız ki biraz hareketlilik gösteren herkes fark yaratır halde. Ömer Bayram da bunun en büyük örneği. Temponun yanında biraz da kaliteyi yükseltmek gerekecek.

Mensah'ı Kasımpaşa ve Kayserispor dönemlerinden biliyoruz. 25 yaşında ve hala beklenen patlamayı yaptı diyemeyiz. Futbolcunun potansiyeli Atletico Madrid ama o kadar istikrarsız ki Anadolu'da devam ediyor. İyi olduğunda yapabileceklerinin ucu açık, canı istemediğinde ise çekilecek gibi değil. Mensah'ı istikrarıyla tartışabiliriz.

Fatih Hoca'nın Badou Ndiaye'den beklediği ve alamadığı bir hücum katkısı vardı. Badou Ndiaye de o dönem 6 numaraya öyle odaklandı ki hücumda kayıptı. Pas ve teknik yeterliliği de çok iyi değildi. Mensah'la çok kıyaslanır da aslında farklılar. Mensah daha çok hücum yetenekleriyle ön planda. Pas ve teknik özelliği yüksektir, duran toplara kadar da kullanır.

Tempoları, dripling özellikleri benzer tabii. Mensah o özelliği gösterdiğinde hücumda verebileceği çok şey var. Savunma tarafı sorun, hücumda ise hareketliliği büyük artı. İstikrar problem tabii, disiplin sorunları hep konuşulur. Bu riski ne derece alabilirsiniz ve Mensah'ı dizginleyebilirsiniz bilmiyorum. Yaşının 25 olması önemli bir artı gibi görünüyor.

Lemina / Mensah desek, bu ikilinin yanı bir de yaratıcı isim istiyor aslında. Biraz daha 10 numara özelliği gösterecek, ince noktalarda etki edecek biri. Mert Hakan Yandaş da Mensah gibi, temposuyla ön plana çıkar. Feghouli, Ben Arfa gibi isimleri de taşımak gerekir. 10 numara düşünüldüğü yazılıyor, hem tempo hem de yaratıcı bir isim bulmak kolay olmaz ama ihtiyaç da o.

23.12.2019 tarihli yazı..

13 yorum:

  1. büyük hata olur,GS artık böyle riskler almaması lazım ,canı isteyince oynayan saha içinde karakteri oldukça sıkıntılı,emre mor 2 diyorum hatta,GS şımarık,canı isteyince oynayan değil karakterli oyuncu almalı

    YanıtlaSil
  2. her ay 300 bin euro ödüyor kayseri atletico'ya.. durumları kötü. başkası üstlenirse buyursun mensah'ı da alsın diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.1 milyon avro da yıllık ücreti varmış. İnanılmaz rakamlar.

      Sil
  3. ortada lemina ve mensah (ya da ndiaye)...
    önlerindeki üçlüden sadece biri hantal olmali. mesela ben arfa olabilir. ya da oraya feghouli çekilebilir ve kenarlara bruma, garry, onyekuru tarzi adamlar konulmali.
    böylece merkezde iki yamyam (top tekniği de olan) oyuncular, önlerinde soso ya da ben arfa tarzı bi oyuncu, kenarlarda da iki bruma tarzi oyuncular. bide her iki beke de linnes tarzi tempolu oyuncu koy. takım 180 derece değişir. o zaman işte bam bam gideriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buyur, en olası şekilde bahsettiğin takım :
      muslera
      linnes donk marcao saracchi
      e.kılınç lemina mensah onyekuru
      feghouli
      falcao

      Sil
    2. Yaratıcılık problem olabilir ve bu tarz bir düzende solda Onyekuru olmaz.

      Sil
  4. birini seçme şansımız olsa;
    alex texaiara'mi yoksa quintero'mu ?

    YanıtlaSil
  5. Atalay ve Mustafa Kapı'nin Fenerbahçe ile anlaştığı iddiaları konuşuluyor. Serdar Aziz ve Tolga'dan iki tane de genç yeteneğimizi mi peşkeş çekeceğiz fenere?

    YanıtlaSil
  6. Lafı uzatmadan açık soralım Seri mi Mensah mı türkiye ligi galatasarayin sistemsizligi ve oyun tarzi dusunulunce kesinlikle mensah diyorum.

    2m + oyuncu veririm en fazla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri büyük kalite, Seri derim de oyunun yapısı önemli burada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir