10 Aralık 2019 Salı

Bu hafta da Adem Büyük'ün yalnızlığı


Sürekli yazdığımız şey. Galatasaray'ın sorunu, forvetinin kim olduğundan bağımsız. Haliyle de Falcao dönmüş, dönmemiş konusu asıl mesele değil. Galatasaray'ın olmayan hücum düzeni içerisinde, takımın forveti kendi kafasına göre takılmak durumunda. Rakip ceza sahasında topla buluşamadığı gibi, pas aksiyonunda da önemi yok.



Row-Z Report (@RowzReport) hesabı, 3 büyüklerin bu hafta sonu oynadığı maçlardaki pas haritalarını çıkarmış. Beşiktaş ve Fenerbahçe'deki grafikte iyi kötü bir plan olduğunu net şekilde görebiliyorsunuz. Fenerbahçe geniş alana yayılmış ve herkes aktif, Beşiktaş ise biraz daha merkezi odak tutmuş ama tüm futbolcuları aksiyonun içinde.

Galatasaray'da ise doğaçlama bir hal var. Muslera'nın pas noktasında bu kadar aktif olması başlı başına sorun mesela. Israrla kaleye dönmüşüz ve hücumdan yaklaşmışız. Nzonzi stoperlerin arasında gibi ama Donk'la arasında çok geniş bir açıklık var. O açıklık yüzünden verdiğimiz 3 net pozisyon da var.

Mariano / Belhanda tarafı kopmuş, takımla alakaları yok. Belhanda yine iyi oynadı bu arada ama o kadar yalnız kaldı ki daha fazla ne yapabilirdi? Oyun belki de Ömer Bayram'ın etkisiyle sol tarafa kümelenmiş ve oradan da bir organizasyon çıkmamış. Ömer Bayram da çok yalnız. Topla dikine çok iyi çıksa da, yalnız, tek başına nereye kadar gidebilir. İyi kötü faul alıyor, korner çıkarıyor, sizi orada tutuyor.

Adem Büyük'ün ise pas aksiyonunda herhangi bir golü var. Suç da onun değil, düzenin. Falcao olsa da bu yapıda bir şey değişmeyecek çünkü. Adem Büyük işin mücadelesinde güzel, hava toplarını topluyor, sizi orada tutmaya çalışıyor ama aynı yere geldik, o da yalnız. Ne Seri, ne de Nzonzi'nin hücumla alakası dahi yok. Çok hareketsizler.

Lemina da yalnız mesela. O da topu aldığı gibi dikine gitmek zorunda, çünkü pas kanalı yok. Lemina'yla birlikte sağa kümelenmiyor oyun. Seri, Nzonzi gibi isimlerin sola yaklaşmasıyla doğal olarak oraya kayıyor. Doğaçlanmış şu yapıda herhangi bir şansımız olduğunu düşünmüyorum. Ocak ayında ne değişecek göreceğiz.

12 yorum:

  1. Zaten wn büyük sorun da bu degil mi? Hücumda ve savunmada bir oyun planının olmayışı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan yok, çalışmak yok. Doğaçlama her şey.

      Sil
  2. Abi bizim oyuncu değişikliği yaparken yardımcı antrenör futbolcuya kağıt üzerinden sürekli taktiği anlatıyor diğer takım maçlarını izlerken hiç boyle birşeyle karşılaşmadım yani bizim takım antrenmanlarda sanki birşey çalışıyormuş gibi hissediyorum sence böyle birşey var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka çalışıyorlardır da bunun yeterliliği mesele.

      Sil
  3. Ayrıca istatistikleri baktığımızda Beşiktaş takımı alan paylaşımını çok iyi yapıyor Abdullah Avcı elindeki bütün forvetleri maçta sokmasına rağmen takım hiç üst üste binmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çalışıyor işte, taktik noktaya çok kafa yoruyor. Günümüzde de taktik yeterlilik en önemli nokta.

      Sil
  4. diagne de yalnızdı. falcao dönsün o da öyle olacak. sorunun oyuncularda olmadığı açıkça ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahada 3 tane Falcao gezdirsen de bir şey değişmez şu yapıda.

      Sil
  5. Galatasaray'ın sorunu teknik direktör sorunu. Çok net bir şekilde teknik ekibin ne yapmaya çalıştığını kimse bilmiyor. Kendileri de bilmiyor. Dediğin gibi doğaçlama oynuyoruz.
    Bu akşam için ciddi derecede endişelerim var. umarım 3 stoperle ve alanları kapatarak oynarız yoksa real maçı gibi bir facia yine olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taktik ve idman sorunu diye düşünüyorum. Bu da teknik direktörden geçiyor doğal olarak.

      Sil
  6. Takımlar eksik olan bölgeleri için özel antrenör getirip onlarla çalışıyorlar. Biz de böyle yapabiliriz. Oyuncu getirip sorunu çözmek için milyonlar vereceğimize çok daha cüzi paralarla bu işi çözebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liverpool'un taç hocası bile var, dönem böyle artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir