10 Aralık 2019 Salı

Bu takımın saha içindeki lider ve vitrini Falcao olmalı


İtiraf etmeliyim ki beklediğimden daha erken döndü. Ligin 2. yarısı başlayana kadar maç kadrosuna girmesini ve süre almasını beklemiyordum. İyi çalışmış ve hazır olmak için çok uğraşmış. Alanyaspor karşısında aldığı süre mecburi de olsa geri dönmüş oldu. Şimdi PSG karşısında biraz daha süre alır, Ankaragücü karşısında ise tam anlamıyla ısınmış olur.

Sezon başında iyi bir forvet rotasyonu kurduk desek de şanssızlık yaşadık. Falcao'nun sakatlığı, Andone'yi kaybetmemiz ve son olarak Babel. Rotasyonun son sırasında gördüğümüz Adem Büyük'den dahi ciddi katkı alırken o da sakatlandı. Andone'den umut kalmasa da, Falcao döndü, Babel dönüyor, neyse ki Adem Büyük'ün de durumu ciddi değil

Değişim deniyor ya, Falcao'nun etrafında gençleşme ve tempo kazanmayı bekliyorum. Bu takımın saha içindeki lider ve vitrini Falcao olmalı. Onun etrafında da daha genç ve tempolu futbolcuları transfer edip, kullanmalıyız. Ligin 2. yarısında, kamp da gördükten sonra çok daha iyi bir Falcao izlemek mümkün. Şampiyonluk yarışının bizim adımıza en önemli kozlarından.

Süreci az çok konuştuk. Yaz döneminde transfere çok odaklandı ve kendini hazır tutmadı. Galatasaray'a imza atınca da bir anda sahaya atılınca sorun yaşadı. Daha ekonomik ve yavaş başlatmak gerekiyordu. Ülkede pek de görülmeyen bir ortam oluşunca herkes heyecanlandı. Burada Falcao da hatalı, teknik heyette. 

Tabii Galatasaray'ın hücum kurgusunda değişime gitmesi gerekir. Ligin en kötü hücum eden ve en az pozisyona giren takımından bahsediyoruz. Falcao'yu 3 kez rakip ceza sahasında topla buluşturduk, 1'i sayılmasa da 2 tane golü var. Şu hücum yapısında değil Falcao'nun dönüşü, 3 tane daha Falcao'n olsa nafile. Katkı vermezler, top gelmiyor ki.

Hücum planına ihtiyacımız olacak. Bu da biraz daha tempoya bakıyor. Pas takımı olamadık, geçiş oyunu oynayan bir takıma evrilebiliriz. Onyekuru bu anlamda iyi bir transfer. Falcao da onunla iyi bir etkileşime girebilir. Orta sahan da daha dikine oynayan, top taşıyan isimler olursa Falcao'yu orada daha net görürsün. Bu adam sadece bitirici değil, iyi de fırsatçı. Sen rakip ceza sahasında kalabalık ol ve kaos yarat. Falcao mutlaka gol anında sahne alır.

9 yorum:

  1. Sezonun önceki dönemlerinde oynadığımız gibi oynarsak Falcao'nun bir şey yapması mümkün değil. Falcao o oyunda yok olup gider. Adama yazık etmiş oluruz. Fatih Terim eğer öyle oynamayı dusunuyorsa ikinci ligden 1.90 lik bir santrfor bulsun Muslera ona top sisirsin öyle idare edelim. Falcao'yu getirdik ama oynanan futbol 1950 model :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muriqi'yi belki de bu yüzden o kadar çok istedi :)

      Sil
    2. İleri uzun top şişirmek için mi ?

      Sil
  2. 17-18 sezonunda oyunu Gomis üzerine kurup rahat bir şampiyonluk almıştık.Aynısını bu yıl Falcao üzerine yapmalıyız.Hoca böyle birşeyi ne kadar kabul eder bilmiyorum ama şampiyon olmak istiyorsa bunu yapmak zorunda. Topu Falcao'ya getirsinler o bir şekilde atar zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Falcao temelli bir oyun planı şekillenebilir.

      Sil
  3. 3-5-2 düzeninde falcao diagne nasıl olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin çok mücadele etmesi gerekir. Beklenen hareketliliği gösterirse imkansız değil.

      Sil
  4. hepimizin dileği bu. umarım iyileşir. iyi bir insan olduğunu düşünüyorum ayrıca. bize hizmet etmek istiyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum, aidiyet gösteriyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir