27 Aralık 2019 Cuma

Çok konuşulmasa da sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri


Çok konuşulmasa da sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri. Şener Özbayraklı'yla alakalı beklenti sahibiydik. Fatih Hoca'nın Milli Takım'da tuttuğu isimlerden olması, bedelsiz gelişi, ucuz maliyeti derken güzel bir transferdi. Hatta Linnes'i de ona güvenerek 28 kişilik kadronun dışında bırakmıştık.

Mariano'yu tamamlayacak isim olacaktı. Sağlıklı kalmayı başarsa onun önünde dahi yer alabilirdi. Oynayabildiği tek tük maçlarda sadece temposuyla dahi Mariano'nun önüne geçti. Sorun da tam olarak bu, sağlıklı kalamıyor. Çeşitli nedenlerle sürekli sakat ve oynayabilecek durumda olduğu sadece birkaç hafta vardı.

Kamp dönemi kırıkla başladı, sonrasında da çeşitli sakatlıklarla. Yine geri döndü mesela, son idmanlarda takımla çalışmaya başladı. İlk 11'de oynayabilecek durumda olsa Antalyaspor'a karşı oynar ama güvenemiyorsun. Haliyle de alternatif olarak Şener Özbayraklı'yı düşünüp hareket etmek imkansız.

Linnes'in dönüyor olması önemli bir artı ama kalite açısından ona da çok güvenemiyorum. Belli bir standardı var çünkü, üzeri zor. Şu an hareketliliği olan, tempo yapabilecek her ismin farkının olabileceğini biliyoruz. Linnes de bu açıdan önemli. Şener Özbayraklı da öyle ama onun da sakatlıkları büyük problem.

Haliyle de Nazım Sangare transferi gündeme gelebilir. Sezon sonu sözleşmesi biteceği için de büyük bir maliyet konuşulmaz. Hem yerli potansiyelini yükseltir, hem de sağ bekte Linnes ile müthiş bir rekabete girer. Hatta Linnes'i yerine göre sol bek alternatifi olarak görmeye bile imkan tanır. Şener Özbayraklı'nın bu istikrarsız hali de kafaya takılmamış olur.

10 yorum:

  1. Linnes-Nazım-Şener

    Vasatın tarifini yap desen bu üçlüyü yazarım.

    Seneye Linnes+Yabancı genç potansiyel olmalı mevcut durumda yüksek bedeller ödeyemeyeceğimize göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, maliyetler, ffp, şartlar zor.

      Sil
  2. Nazim'i alacaksak ilk önce şener'le vedalaşmak lazım. 3 sağ bek maliyet olarak da lüks kalır. şu an için mariano-linnes değişikliği yeterli. hatta nagatomo'ya, linnes'in bi önceki rolünü verebiliriz. sağ bek linnes, sol bek saracchi olur ve nagatomo'da her iki tarafin yedeği olur. linnes ya da saracchi'ye bişey olduğunda nagatomo'yu koyarsin. zaten ilk 11'i artık kaldiramiyor, onu da böylelikle daha ekonomik ve verimli kullanmiş oluruz. zaten hem sağ bek hem sol bek özelliği de var. ayrica, şener ya da e.taşdemir'in istikrarsız oluşlarına aklın takılmaz artık; koy yuto'yu idare etsin orayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'i sol bek alternatifi gibi de düşünebilirsin ama.

      Sil
  3. Açıkçası ne Şener ne Linnes ne de Nazım Galatasaray'ı 1.beki olamaz.Yerli bir sağ bek alsak öyle bir isim piyasada yok o zaman Linnes'i satıp Şener veya Nazım Sangare ile devam edilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de olmaz ama şartlar bizi buna itebiliyor.

      Sil
  4. Sakatlık problemi olmasa Şener iyi bek ama çok az oynadı. Oynadığı dönemde Mariano'dan kat kat iyiydi.

    YanıtlaSil
  5. Ben hayal kırıklığı olarak görmüyorum çünkü zaten yedek diye alınmıştı.Ayrıca kolay da değil bu adam geçen sezon doğru düzgün maç oynayamadan bize geldi ve gelir gelmez de uzun süreli sakatlık yaşadı.Sezon başındaki sakatlığı onu baya geriye attı çünkü tam toparlama aşamasındaydı.Kamp ona iyi gelecek ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüyorum, alternatif olmayı dahi başaramadı. Bu bilinmeyen sakatlıklar hayal kırıklığı bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir