5 Aralık 2019 Perşembe

Emin Bayram'ın performansını daha mutlu şekilde konuşmak isterdim


Tuzlaspor maçının ardından, daha mutlu şekilde Emin Bayram'ın performansını konuşmak isterdim. Uzun zamandır özlem duyduğumuz bir genç futbolcu performansı çünkü. Ozan Kabak uç potansiyeldi ve sadece 6 ay içinde hem Şampiyonlar Ligi stoperi oldu, hem de Avrupa yaptı. Şimdi de Bundesliga'da adını duyurmakta.

Beklediğimiz, şans bulmalı dediğimiz bazı gençler var. Onlara hala şans gelmedi ve bu noktada hoca eleştirildi. Ben ise "ışık veren futbolcu" şans bulur noktasındaydım. Bugünlerde benim bildiğim Fatih Terim olmanın dışında hareket etse de, bu noktada görüşüm hala aynı. Nitekim o ışık veren genç ortaya çıktı ve Tuzlaspor karşısında Emin Bayram'ı izledik.

Performansına yazık oldu, çünkü takımın kurbanı. İlk yenilen golde Ahmet Çalık'ın hatası var, 2. gole ise yapacak bir şey yok. Savunmamızın da çok zorlandığı bir maç değildi. Rakip geldiği gibi işi bitirdi çünkü. Emin Bayram özelinde bu yüzden sağlıklı bir yorum yapmak zor. 16 yaşında ve ilk maçı olmasına rağmen hiç sırıtmadı, çok da soğukkanlıydı. Bunu söyleyebiliriz.

Ya da hücumu kısır olan Galatasaray'ın pozisyonları içinde 2'si Emin Bayram'a ait. Rakip ceza sahası içinde Ozan Kabak gibi bir etkisi var ve net vuruşlar yapıyor. Bir de gol atsa ilk maçının üzerine pasta kreması olacakmış. O golü atacağı zamanlar da gelecektir. İstikrarlı şekilde forma giymeyi hak ediyor çünkü. Oynayan isimlerle bir yere gelmen imkansız.

Ahmet Çalık ya da Donk'a stoperde vereceğin şansı Emin Bayram'a ver işte. Luyindama'nın yokluğu belki de bu sayede telafi edilsin. Emin Bayram'la maçı kaybet, bir şey değil. Belki futbolcuyu kazanarak geleceğini kurtarırsın. Şu görüntünün ardından da benim bildiğim Fatih Hoca, Emin Bayram özelinde ısrarcı olur.

4 yorum:

  1. İlk anda uzun süre kabullenemedim 16 yaşında olduğuna gerçekten top ayagindayken özellikle özgüveni çok yüksek duruyor. Topa müdahalelerde biraz daha sağlam durması gerekebilir ki bu da ilk maçı için hoş görülebilecek bir olumsuzluk. Çünkü mücadele ettiği oyuncular her ne kadar ikinc lig oyuncusu olsalar da Emin Bayram'a göre çok daha yüksek tecrübeye sahipler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziği de 16 yaşına göre çok iyi durumda. Fizik durumu gençler adına çok şey demek.

      Sil
  2. Özgüveni yüksek, yaşına göre soğukkanlı.Gelecek adına küçük bir ışık yaktı, umarım devamı gelir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir