10 Aralık 2019 Salı

Emre Çolak & Galatasaray, şu transferi o kadar istemiyorum ki


Arda Turan'ın geri dönüşünden daha çok istemediğim bir transfer varsa, o da Emre Çolak'ın geri dönüşü. Arda Turan'da dahi bazı 1-2 iyi nokta bulabilirim, Emre Çolak'da ise hiç yok. Ostersunds maçı sonrasını unutmadım. O atmış olduğu twit hala akıllarda. Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana sanki bir rövanş kovalar gibiydi. An geldi ve yine Galatasaray'ın kapısında işte.

Bu transfer adına düşünce olabilir, çekincem bu. Fatih Hoca, bu tarz eski evlatları sever. Fırsat geldiğinde onu Milli Takım'da dahi denemişti. Yaş 28, bonservis yok üzerinden düşünerek bu hamleye evet diyebiliriz. Menajeri de Ahmet Bulut ki, Falcao transferi kaynaklı bir ilişki doğdu. Bunun mutlaka başka adımları da olacak, bir kere elimizi kaptırdık.

Emre Çolak, Deportivo'ya giderken sevinmiştim aslında. Tam zamanında Avrupa'ya gidiyordu ve gelişim sağlaması da oldukça olasıydı. O günlerde "bu kapı her zaman açık" desem de kendisi kapattı. Deportivo'daki ilk sezonu iyi geçmişti bu arada. İstikrar yakalamıştı, forma ondaydı ama 2. sezonunda her şey bozuldu diyebiliriz.

Kafası futbolda değil çünkü, gelişimine hiç odaklanmadı. Oysa Deportivo onun için iyi bir basamaktı. Potansiyel bir isimdi çünkü. Çok hareketli, teknik, iyi bir sol ayağı var ve birçok pozisyonda oynayabilen bir isim. Fatih Hoca'nın 4-4-2'sindeki katkısını unutmayın. Sonrasında kademe kademe düşse de o ışığı bir de Riekerink görmüştü. Selçuk İnan / Emre Çolak orta saha göbeğiyle sezonu tamamlarken, son haftalardaki iyi gidişatta Emre Çolak'ın payı vardı.

Deportivo sonrası, 27 yaşında Suudi Arabistan'ı düşünmesi bir şeyleri açıklıyor aslında. Orada da 1 yıl tutunabildi ve sözleşmesini fesih etti. Şu an boşta. Eminim ki Türkiye'den teklifler aldı ama hiçbirini kabul etmedi. Galatasaray'ı mı bekliyor bilmiyorum. Emre Taşdemir adına da çekinceli ama olabilir gözüyle bakıyordum. Oldu da zaten, hoca inandığı isim ne durumda olursa olsun almıştı. Emre Çolak'da da bu korkum var.

9 yorum:

  1. Bernard Mensah hakkındaki düşüncelerin nelerdir ? Galatasaray'a gelse faydalı olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olur. Sorunlu olsa da çok yetenekli. Sorunları da idare edilebilir. Badou'da hücum katkısı azdı mesela, Mensah ise o katkıyı sana sağlar.

      Sil
  2. Hep aynı şeyi diyorum ama Atalay ve Mustafa varken gidip Emre Çolak filan düşünülüyorsa söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da o isimler de sözleşme yenilemiyor. Sorun orada.

      Sil
    2. Sözleşme yenilememe sebepleri de biziz. Oynatilmiyorlar ki...

      Sil
  3. Bilal Basakcioglu bosa cikti. Ben onu dusunurdum. Emre Moe yerine.

    YanıtlaSil
  4. Bu herifin Galatasaray'dan para kazanmaması gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkuyorum işte alacaklar diye. Menajeri tehlikeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir