7 Aralık 2019 Cumartesi

Emre Kılınç & Galatasaray, iyi ve tempolu yerliye şu günlerde büyük ihtiyaç var


Emre Kılınç haberleri Galatasaray adına yeni değil aslında. Boluspor'da oynadığı dönemde de gündeme girmiş ve adından söz ettiren bir futbolcuydu. Hatta o dönem de Galatasaray'ın başında Fatih Terim vardı. Bu transferi çok istemesine rağmen gerçekleşmemişti. Haberleri hatırlıyorum da, iş bitti, anlaşma sağlandı deniliyordu.

Boluspor'da beklenen çıkışı gerçekleştirdi diyemeyiz. Uzun bir süre orada kaldı ve 2.5 sezon önce Sivasspor'a geldi. Sivasspor'daki yükselişi ise kademe kademe gerçekleşti. Adını ciddi anlamda geçen sezon duyurmaya başlamıştı. Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesinin ardından ise potansiyeline gerçek anlamda yaklaştı diyebiliriz.

Sivasspor'un futbolu keyif veriyor ve şu an bulundukları konum da asla sürpriz değil. Mert Yandaş'la birlikte de takımın en önemli kozları diyebiliriz. Her ikisinin sözleşmesinin bitiyor olması ise Sivasspor adına şanssızlık. Para kazanmak istiyorlarsa bu Ocak ayında transferlere izin vermek durumundalar. Bu durumda da iddiaları ne denli devam edecek bilinmez.

Futbolcuların sözleşme yenileyeceğini düşünmüyorum. Potansiyellerine ulaştılar çünkü ve yaşları da 24 - 25 oldu. Emre Kılınç 25 yaşında ve ayrılık adına zamanı geldi gibi. Hazır potansiyeline de ulaşmışken daha iddialı bir takıma gitmek isteyecektir. Milli Takım rotasyonunda da yer alıyor. Bulunduğu konum asla sürpriz değil.

İyi yerliye de şu günlerde büyük ihtiyaç var. Bu ikili her anlamda ön plana çıkacaklar. Galatasaray açısından baktığımda da hem iyi yerli olmaları, hem de tempoları takım içerisinde artı sağlayabilir. "Şu ana kadar kim gelişti ki onlar görüntüyü değiştirsin" gibi yorumlar da mutlaka gelecektir. Haksızlar da diyemem, transfere hiç olmadığı kadar bağımlıyız.

Emre Kılınç, her iki kanatta da oynayabilen, temposu ve teknik özelliği yüksek, çok kaliteli bir ayak. Son haftalarda atmış olduğu müthiş golleri de konuşuyoruz. Hem temposunun, hem de teknik düzeyinin yüksek oluşu da onu değerli kılıyor. Fatih Terim, Engin Baytar'la 1 sezon neler yapmıştı. Tarzlarını benzetiyorum ben, gittiği her takımda katkısı büyük olur.

Olası Belhanda / Feghouli satışları sonrasında konuşulacak isimlerden. Feghouli ile kalite kıyası yapmıyorum, istikrar ve daha az maliyet noktasındayım. Takımın da daha çok savaşçıya ve tempolu isme ihtiyacı var. Herkes general durumunda ve kimse mücadele içine girmiyor. Ocak ayında çözülmesi gereken konu da bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir