8 Aralık 2019 Pazar

Galatasaray 1-0 Alanyaspor, hiçbir şey oynamadan kazanmak apayrı


Kötü oynayıp kazanmak ayrı, hiçbir şey oynamadan kazanmak apayrı. Hiçbir şey oynamayıp kazandığın birkaç maç ancak sayarsın, çok sık denk gelmez. Galatasaray bugün o maçlardan birini oynadı işte. Sezon boyunca iyi oynadığı maç sayısı yok gibi bir şey, doğru oynadığı maç sayısı 2-3, kötü oynadığı ise birçok. Bir de bu tarz hiçbir şey oynamadığı maçlar var. 

Muslera'ya da duacı olduğumuz, bizi kurtardığı birçok maç izlemişizdir. Bu kalecinin "uç performanslarına" alışığız da, Alanyaspor karşısındaki seviyesini tanımlamak kolay değil. Alanyaspor'un 21 tane şutu var, çoğu da direkt pozisyon ve Muslera'nın bizi ayakta tuttuğu anlar. An geliyor ve takım yerleşemiyor bile. Her duran topa bir ara vurdurur olduk. 

İlk 11 adına bir yorumum yok, sahaya çıkabilecek en iyi kadroydu. Maç başında Belhanda tercihini sorgulasam da o da iyi maç çıkardı. 4-3-3'ün sağ tarafındaydı ki takımın ayakta kalabilen 3 isminden biri. Bazı arkadaşlar ilk yarıda doğru oynadık diyor da, takımın hücum yapabilmesinin en önemli yolu duran toplar. Diğeri de Lemina'nın kendi ceza sahasından taşıyıp, rakip ceza sahasına kadar getirdiği toplar.

Lemina yalnızdı işte. Merkezden tek başına takımı ileriye taşımaya çalıştı. Ömer Bayram bu sefer solda kayboldu, oysa onu ortaya çekebilsek Lemina'ya yardımcı olacaktı. Seri / Nzonzi ikilisi bu yapıda bir arada statik kalıyor. Nzonzi, stoperlerin arasında geziyor ve o alanı da hiç kapatamadı. Seri ise ön alanda hücumcular hareketlendiği zaman etkili. Mariano bir koşu attı ve o pas kendisine geldiğinde penaltıyı aldık.

Bu hareketsizlikle de zor yani. Topu alan bekliyor, kimse pas için boşa kaçmıyor. Beklerin zaten ağır ve kanat etkin yok. Kanatlarda da orta saha profilli isimleri kullanınca orayı kullanamıyorsunuz. Merkezden de gidebilmenin tek yolu birinin topu aldığında dikine çıkması. Lemina bu anlamda tek kaldı ama etkisi çok yüksekti. 

Tüm bunlara rağmen ilk yarıyı önde kapatabilmek güzel. 2. yarıda ise tamamen kaybolduk. Alanyaspor hücumu zorlamaya başladı ve Galatasaray'ı yarı sahasından çıkarmadı bile. Bir ara topu alan ileri şişiriyordu. Duran toplarda da büyük etki gösterdiler, özellikle kanatlardan da güçlü geldiler. Alanı da kötü savunuyoruz, Nzonzi ve Donk arasında öyle boşluklar var ki. Şu savunma yerleşiminde gol yememek cidden büyük olay.

Hamle yapmak adına da geç kalıyoruz. 74. dakikada Jimmy Durmaz giriyor. Oysa o ana kadar rakip oyunu neredeyse tek kaleye çevirdi. 78'de Falcao girdiğinde ise herhangi bir hücum etkin olmadığı için etki yaratmıyor. Taylan Antalyalı ise 83'de girdi ama hocanın açıklamalarına bakınca belli ki içine çok sinmedi. Bunu da anlamıyorum mesela.

Önemli bir 3 puan olsa da ilerisi adına ışık vermediği için çok sevinemiyorum. Muslera ve Lemina ikilisiyle kazanılan bir maç. Oyun anlamında kötü, ilerisi adına gelecek vaat etmeyen, bol bol mazereti ve Ocak ayı mesajı olan bir maç. Ligin en az gol pozisyonuna giren takımıyız, daha ötesi var mı? Ankaragücü gibi takımlar da bizim üzerimizde.

32 yorum:

  1. Bu kadar kendi sahanda mahkum olarak oynadığımız çok az maç hatırlıyorum. Muslera olmasa fark olurdu. Hocanın maç sonu açıklamasını dinlediniz mi bilmiyorum ama galiba hoca başka bir maç izlemiş. 1 saat iyi oynadık rakibin de birkaç pozisyonu vardı diyor. Ya bizi kandırıp başka maça soktular ya hoca başka maç izlemiş. Rakip baski kurmus ikinci yari basindan beri bastırıp duruyor takım geri yaşlanmış kendi sahasından çıkamıyor. Fizik olarak düşmüş herkes hâlâ oyuncu değiştirmek aklına gelmiyor. Ilginç işler oluyor artık maç izlemek bile içimden gelmiyor çünkü izlenecek bir oyun yok. Heyecanlanacak bir pozisyon yok herhangi bir hareket yok. Bu sezon boyle gider ocak ta fakan da birşey olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinledim, o konuda detaylıca yazdım da. Hoca maalesef oynanan şu oyunlara iyi gözüyle bakıyor.

      Sil
  2. Bahane üretmek yerine yav nasıl iyi oynayabiliriz diye çözüm üretmeye çalışsa bugün bu durumda olmazdik,kadroyu bahane ediyor peki avcı ne yapsin,cer cople oynuyor,37 yaşında Atiba ile oynuyor herif,Ersun ne yapsin orta saha oynatıyor kanat da,sol bek sakatken dirarla oynuyordu bir ara orda, bizde aynısı olsa hoca bunu 45 kere falan söyler emin olun,ağlamaktan başka bir alt yapmıyor terim,orta sahaya da b.k atmis sanırım 3 6 ile oynuyoruz falan diye,şimdi de orta saha istiyor belli ki donk a stoper değil demiş stoper de istiyor,20 tane adam aldırdı bu yaz ve Ocak da şimdi 5-6 oyuncu daha istiyecek,s.ligini alan şampiyonluğa yürüyen klopp bile vin dijk in yanına stoper istemedi ben bunlarla oynarım dedi,ama bizim ki falcaoya laf eder gider başka forvet de ister yarın öbür gun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut kadroya uygun oyunu ısrarla bulmuyor ve kafasında uygulanamayacak oyunu oynamaya çalışıyor. Büyük hayal kırıklığı.

      Sil
  3. Bilinen bütün sistemler iptal oldu yerine doğaçlama futbol doğdu.hemen patentini almak gerekiyor taklitleri dogmadan..iyiki varsın muslera , Köprüden önce son çıkışı şöför uyurken el frenini çekip direksiyona geçerek kaçırtmadın sagol varol.. (bir çok sey yazılir lemina katkısı belhanda kıpırdamasi falancada düşüş, falancada şu bu diye ama hepsi zorlama olur pek bir anlam ifade etmez maç sonu bizim oyunculardan önce muslera yi tebrik eden alanyalı oyuncular gibi ayağa kalkıp alkışlayalım kaptanı ve önümüzdeki dogaçlamalara bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey oynayamazsan bireysel kalitelere bakarsın doğal olarak. Bugün de Muslera'ya baktın.

      Sil
  4. utanç verici bi 3 puan. 2011 sezonunda bile böyle ezilmedik. yazık. hocaya en büyük zararı yanındakiler veriyor. hatasız görüyor kendini baksanıza.

    YanıtlaSil
  5. ya yok vallahi hocaya büyü filan yapmışlar, yani öteki türlüsü mümkün değil. her maç sonu iyi oynadık filan diyor. şaka gibi ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de olabilir :) yani oynanan oyun rezil, hocanın açıklamalari daha bi rezil. oyun olarak tarihin en kötü sezonlarindan birini sergileyen şu takım için toz pembe söylemler... nasıl böyle bi kimliğe geldi hoca ? akıl alır gibi değil.

      Sil
    2. Hoca oynanan oyunu doğru buluyor ki bu büyük hayal kırıklığı.

      Sil
  6. Benim içime sindiremedigim şey orta halli bir Anadolu takımından kendi sahamizda böyle dayak yememiz. Ve bütün olurken Fatih Hoca'nin bizden hiçbir farkı yoktu. O da maçı kenardan izledi. Sanırım Alanyaspor gol atsın da sihirli hamlemi yapayım Donk'u forvete alayim diye bekledi. Bu arada Alanyaspor'a imrendim resmen adamlar bizim beceremedigimiz bütün hücum organizasyonlarini bize nispet yapar gibi basit bir şekilde yaptılar. PSG maçında isimiz çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk değil ki, dahası gelir bunun. Galatasaray bu kadar sinmemeli.

      Sil
  7. biraz farklı bir yorum olacak ama öncelikle şöyle başlayayım: çok kötü oynadık, rezildik. ikinci yarı alanya kalecisini görmedik neredeyse. fatih terimin açıklamaları şaka gibi, hepsine katılıyorum. katılmadığım nokta(senin yazına katılmadığım anlamında değil kamuoyunda oluşan genel algı anlamında) alanyanın müthiş oynadığı ve musleranın hayatının performansını sergilediği. biz geçen hafta trabzonu skor 1-0 olduğu için ikinci yarı nasıl hapsettiysek, alanya da bizi skor 1-0 olduğu için o şekilde hapsetti. itirazım şuna: geçen hafta ve bu hafta ilk yarılar 1-0 değil 0-0 bitseydi ev sahibi takımlar bu şekilde hapsolur muydu? bence olmazdı. kritik nokta da burda işte. biz geçen hafta ikinci yarı iyi oynamadık, alanya da bu hafta ikinci yarı iyi oynamadı bence. biz geçen hafta, alanya bu hafta akan oyunda kaç kez çizgiye inip kenardan geldi, ceza sahasında ikiye bir yapıp kaleci ile karşı karşıya kaldı veya defans arkasına sarktı? iyi oyunla bi devrede bunlardan ikişer üçer tane yaparsın. bu hafta alanyanın karşı karşıya 1 pozisyonu var, onu da muslera çıkardı. diğer pozisyonlar o meşhur korner buhranı, arka arkaya 2 kez vurdurulan kafa. ben kornerden kafa vuran takıma iyi oynadı diyemiyorum. akan oyunda yukarıda özetlediğim gibi pozisyonlar bulsalar, eyvallah, hapsettiler ve sürklase ettiler derdim. alanya ise sadece hapsetti, korner buhranı dışında da tek pozisyonları var. dolayısıyla muslera da hayatının performansını göstermedi bence. çok iyi oynadı, ama ben çok daha iyi performanslarını gördüm. tekrar ediyorum ki yanlış anlaşılmasın: rezil oynadık, terim çok kötü, kendi sahamıza hapsolduk, bunların hiçbiri olmamalı. gs 1-0 önde de olsa 2yi 3ü aramalı, biz buna alışığız. ama dünkü maçta alanya müthiş fln oynamadı, biz skor nedeniyle geri çekildik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen Trabzon'u hapsedersin, doğal. Alanya seni hapsedemez işte, sen bunu kabul edebiliyor musun kendi sahanda bir de :) 1-0'la hiç alakası yok. Bu da büyük bir hayal kırıklığı.

      Sil
  8. İlk yarıda maçın tamamen hakimi Galatasaraydı 2. Yarı da bu fizik kalitenin düşeceği hatta 50 den itibaren düştüğü çok açıktı maçtaydım Ömer bayram adeta tükendi nefes kalmadı çocukta bas bas bağırıyor beni çıkar diye ama malesef 74 te değişiklik geliyor bu beklemeyi inanın bende anlamıyorum. Dk 70 olmuş maç tamamen Alanya ya dönmüş Kenarda ne düşünülüyor aklım almıyor nitekim ilk çıkan Ömer oldu seri sarı kartı sonrası geride kalacak oynayacak bir oyuncu için çok ama çok riskli bir profil. 13 kornerin Bi çoğuna kafa vurdurmak korkunç gerçekten donk nzonzi marcao bu konuda gerçekten şaşırttı. 2 ay öncesinden ocak mesajı verilecek kadar da var hani yani bu takım için bakalım neler olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda da hakim değildir, 1 tane pozisyonun var sadece. Bu mu hakimiyet :(

      Sil
  9. Posizyon sıkıntımız var evet bu doğru fakat karşı sahada oynayan forveti devşirme bir takım için olabileceği kadardı diyebiliriz ilk yarıda Alanyanın bir şekilde geriye düşmekten başka çaresi yoktu nitekim gol sonrası da diyemicem Galatasarayın fizik düşüşü sonrası Alanyanın gelebildiği ortada sorun fizik bence fizik kalite yakalandığında posizyon sorunu da gerçek forvetle düzelir. Lemina yanlız kaldı belhanda elinden geleni yaptı. Farkındaysan belhanda yı kaybettiğimizden beri takım iyice yok oldu adeta ortasaha da bir tane topa basan adam yok. Şimdi oda basmaya korkuyor çünkü kimse basamazken risk alıp uğraşan oydu kısaca tüketip yerlere çalmaya çok aşinayız bu ülkede tez elden sonuçları da pek hayır getirmiyor kısa ve uzun vadede. bu dün oynadığımız maçları bolca oynayanlar var ligimizde puan alan sonrasında nefes aldı kazanmayı bildi manşetleri ile süslenen bize yakışmaz ona eyvallah ama zaman ve durum bugün böyle gerektirdi özgüven kazanmak lazım federasyonu medyası yönetimi derken buna birde taraftarı eklemeyelim yeterince karabulutumuz var. Ayrıca o kapalıya helal olsun gerçek taraftar orada zamanını biliyor takımının yanında olacağı zamanı keyifle gururla izledim onları umarım yakında saha içindekileri de öyle izleyeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük mü devşirme :) Akıllarda sol tarafta oynaması var da bu adam gayet forvettir, devşirme yanı yok. O da Fatih Hoca'nın anlamsız mazeretlerinin bir parçası. Falcao varken de Galatasaray pozisyona giremiyordu bu sezon, yeni bir durum değil ki.

      Sil
  10. Valla ben ademi merkez santrfor olarak ün yapmış biri olarak hatırlamıyorum bilmiyorum bu sebeple alındığını uman var mıdır aramızda ki bence gerçekten kalitesi ile hucumda her alanda etki yaratabilecek bir joker emeğine sağlık ona da helal olsun bu ayrı.
    Falcao bizimle kaç maç oynayabildi ki bu yorum yapılıyor onu hiç anlamadım.
    Hoca bırakıp gitsin deyip konuyu mu kapatalım ben bu yorumların çoğunu ona yormaya başladım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone'yle de üretilmiyordu, fark etmiyor :) Galatasaray hücumu şu an ligin en kısır, pozisyon üretemeyen takımı. Tüm ligin.

      Sil
    2. ne alakası var kardeşim hoca bırakıp gitsin diyen mi var? hoca kalsın ama artık biraz işini yapsın diyoruz (şu anda işini iyi yaptığını düşünmüyorum. bence konsantresi saha içinde değil)

      falcao diagne adem adnone herkes kötü mü yani? geçen seneden beri hücum anlamında rezilleri oynuyoruz. demek 4-1-4-1 yanlış işte!

      Sil
    3. Konu bir yerde iyi hoca gitsine bağlanıyor ki bir şey yazasım gelmiyor :(

      Sil
  11. Bunu sebebi fizik kalite yetersizliği işte ortasahamız uyumsuz kaldı elde tek etki yaratan oyuncumuzu da el birliğiyle demoralize etmeyi başardık kanatların gol üretmiyor beklerin yaş haddi ortada şimdiden 2. Yarı da kötü olacak zaten havası yaratmayı anlamıyorum ben kötü durumdayız ve bunu aşabilecek hamleler olabilecek mi beklemek zorundayız şuan için konu sadece forvet değil tabi onu biliyorum ama Burak hocam sende etki alanının az olmadığını iyi bil yorumların önemli bizim için biraz da çıkış yolunu yorumla lütfen artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik kalite yetersizliğinin nedeni ne peki? Takımın iyi çalışmaması olabilir mi?

      Sil
  12. Hoca tam olarak neden kalacak ben anlamıyorum ? Futbolda mazi yoktur arkadaşlar. Sezon sonuna kadar devam etsin hadi ama hala değişen bir şey yoksa teşekkür eder ve ayırırsın yollarını. Koskoca GS Fatih Terim'den başka takıma düzgün futbol oynatacak ve takımı ileriye taşıyacak bir Teknik Direktör bulmaktan aciz mi ? Şu oyunu X bir Teknik Direktör varken oynasa idik tefe koyulmuştu çoktan. Bir insanın sırf mazisine saygıdan o insanın formsuz haline bu kadar tahammül etmek size nasıl mantıklı geliyor ben anlamıyorum? Yardımcı diye yanında tuttuğu kişilerin herhangi bir teknik - taktik ya da antrenman bilgisine haiz olduğunu düşünen var mı aranızda ? Devre arası deyip duruyor, ne olabilir ki devre arası ? Bu takımı kuran Fatih Terim, devre arasında revize edeceği takımı kuran da o olacak. BU sene şampiyon olabileceğimize ihtimal vermiyorum ben. Dün Malatyaspor - Sivasspor maçını izledim ve bunlar futbol oynuyorsa biz ne oynuyoruz dedim kendi kendime... Takımın çatısını bu kadar yaşlandırdıktan sonra durarak oynayacağımız o kadar belli idi ki ; Falcao, Babel, Adem, Jimmy, Nzonzi kafadan 30+ yaşında transferler, aldığımız en genç eleman Taylan ya :) Umarım yanıırım ve takım düzelir ama bence Fatih Terim artık Teknik Direktör değil de işin idari kısmına yönelmeli. Devri geçmek üzere hocanın maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca kalsın, gitsin durumunda değilim. Toparlasın derdindeyim, umarım toparlar :)

      Sil
  13. oyun olarak hocayı eleştirebiliriz ama oyun da oyuncuyla oynanır bu da yönetime yazar o kadar eksik varken koca bir yaz falcao ile uğraştılar kabul ediyorum falcaoyu bitirmek hemen kolay değil bari yedek forveti son güne bırakmasaydın diagne ve belhandayı bir türlü satamadığın gibi fernandoyu sattın geçen sene ndiaye ve fernandonun olduğu halde alternatifsiz olan bir orta saha varken sezonu seri transferi ile açtın nzonzi konya maçına ancak yetişti lemina son güne kaldı o da sağlık durumu net olmayan bir oyuncu yutoya 4m teklif gelmişti ama oyuncu gitmek istemese bir şey yapamıyorsunuz mariano konusuna katılmıyorum şener daha çok oynasaydı mariano daha iyi bir performans gösterebilirdi mariano bir şeyler yapmak için çabalıyor fakat fiziği el vermiyor kısacası oyuncu satamazsan ffp ye mahkum olduğu için kritere göre oyuncu değil oyuncuya göre kriter oluşturuyorsun nzonzi geçmişte bir dönem iyi performans göstermiş olabilir fakat şuan bana göre mehmet topaldan bir farkı yok seri bu lige göre kaliteli bir oyuncu onunda fulhamdan itibaren performans düşüşü var yine de bu ligde fark oluşturabilirdi ama bu kadar düşük fizikli bir kadroda o da ezildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando satışı doğal, forvetten bağımsız.

      Sil
    2. nzonzinin alınması fernandonun gidişine bağlı

      Sil
  14. Bir önceki maçtan sonra artık iyi oyunla 12 puan alıp devreye girelim diyordum ama o günkü oyunu gördükten sonra devreye kadar kalan üç maçı da bi şekilde kazanıp devreye iddialı konumda girelim diyorum.Alanya gol bulsa belki geri çekilecekti ama yine de kendi sahamızda rakipten o kadar şut, o kadar orta yemek insanı karamsarlığa sürüklüyor ve rakip seni resmen öldürmüşken senin sinema izler gibi maçı izlemen daha büyük sıkıntı.Maçtan sonra aslolan 3 puan demen çok çok daha büyük sıkıntı.Biz bilmiyoruz sanki aslolanın 3 puan olduğunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolla alakalı beklenti kalmadı çünkü, bir an önce Ocak'u görmek mesele.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir