8 Aralık 2019 Pazar

Gelecek adına bir şeyler görememenin nedenlerden biri de bu açıklamalar


Oynanan futbolun yanında, hocanın açıklamaları da bizleri düşündürüyor. Gelecek adına bir şeyler görememenin altında yatan nedenlerden biri de bu açıklamalar. Oynanan futbolu sürekli beğenmek ve aslında kötü olmadığına inandırmaya çalışmak ya da Ocak ayı için verilen değişim mesajı. Her transfer dönemi öncesinde verildiği gibi diyelim.

"Bugün bizi herkesin hoş görmesi lazım. O kadar çok son dakikalarda gol yedik ki buradaki bir kırılma puanının bize karşı çok pahalıya patlayacağı açıktı. Oyuncularımızın bazı hatalarını hoş görüyoruz. Hem iyi kapandık hem de iyi çıktık zaman zaman. Asıl olan bugün 3 puandı. Onu aldığımız için mutluyum çünkü iş kritik bir noktadaydı."

Son dakikalarda yediğimiz goller şanssızlık değil, gollerin bağıra bağıra geliyorum demesi. Konyaspor karşısında 1-0 öne geçtikten sonra tüm takım kapanan biz değil miyiz? Ya da Malatyaspor deplasmanında 1-0 öne geçtikten sonra kazanılan pozisyonları harcayıp, oluşan açık alanları ısrarla değerlendirmeyip, yine maçın sonlarına doğru kapanan? Club Brugge maçı da böyle, 1-0'dan sonra ne yaptın?

Geri çekilip, tüm futbolcuları rakip yarı sahana yıkmak "iyi savunma" yapmak anlamına gelmiyor. Bu sefer de "hızlı oyuncun yok ki" yorumları geliyor da bu tarz bir futbolcuyu almayan ben değilim ki. Hızlı futbolcular Onyekuru'dan ibaret değil, birçok var. En kötü ihtimalle gidip Garry Rodrigues'i kiralarsın. Fırsat dolu ortalık, birçok isim karşına çıkabilirdi.

Pas oyunu dedin, 6 numaranı dahi pasör olanından seçtin. Şimdi de tempo ve pres diyerek, bu isimler taca çıkıyor. Mevcut kurguda Seri ve Nzonzi bence de bir arada olmuyor ama bu futbolcular kötü değil, onlara uygun futbol da var. Bu futbolu bulamamak da hocaya yazacak. Alanyaspor karşısında son dakikada gol yememeyi başarı saymayı asla anlamam. Galatasaray'ın mevcut vizyonu bu değil.

"Biz bir gün kafayı kaldıramadık ki. Falcao'yu fiziksel olarak iyi duruma getir, Seri düştü Taylan orayı halleder mi, santrforumuz santrfor değil, stoperimiz stoper değil. Tam takım olduğumuzda çok daha iyi işler yapacağız."

Bu da yanlış. Transfer dönemi bittiğinde "son yılların en alternatifli kadrosu" diyorduk. Şu an yine yedeğimiz yok gibi lanse ediliyor. Elbette önemli sakatlar verdik ve sorun yaşıyoruz. Özellikle de forvet tarafında diyelim. Yine de mevcut 11 kötü değil, ligin üzerinde. Nzonzi / Seri / Lemina üçlüsüyle Alanyaspor orta sahasına yenilmiyor olman gerekiyor. Biz kaybediyoruz işte, tamamen oyun tarzıyla alakalı.

Adem Büyük santrafor değil diye nitelendiriliyor, aynı şekilde Donk da stoper değil diye. Oysa bu isimlerin oynayabildiği pozisyonlar. Geçmişte de bu yönde bir mazeret hiç yoktu. Tam takım olduğumuzda da bir şey oynamadık ki, ne umut ediliyor anlamıyorum. Futbolun kalbi orta sahanda ve orada hiç eksik kalmadın. Taylan Antalyalı şurada dahi eleştiri alabiliyor, güvenilmiyor resmen. O zaman niye transfer edildi?

11 yorum:

  1. Demek ki o yüzden s.ligi listesine Selçuk u yazdı Taylan yerine,istememis belli ki,seneye yabancı kuralı gelince ne olacak Taylan i şimdiden alıştırmak gerekiyordu ama o bitik yıldızlarına guveniyor taylana degil

    YanıtlaSil
  2. Her takımın belli mevkilerde defolari var sakatlıklardan sonra bizim kadromuz da böyle oldu. Kötü olan şu ki biz tam kadroyken de kötü oynuyorduk. Şimdi de o kadar kötü bir kadro değiliz ancak futbol oynamıyoruz resmen.

    YanıtlaSil
  3. Belki kisisel bir sorun var. Biz hep sportif tarafindan bakiyoruz hocanin hayatina. Ama hoca geldi 66 yasina. Babalarimiza, dedelerimize, teyzelrimizde, amcalarimiza olan birsey var yasla gelen birsey. Bunama diye birsey var. Yada bazi insanlar belli bir dønem yasi ilerledikce cekilmez hal aliyorlar. Hep inatlasma. Hep ben bilirim. Hep sinir. Yokmu bu symptomlar su an hocada? Gørulmuyor mu her basin toplantisinda? Basarisiz oldugunu Kabul edemiyor. Fatih hoca bir dønem dinlendi. Ve geri geldiginde o 3. Dønem saglikli dusunup bizi basariya ulastirdi. Az da olsa bu son gelmeden øncede dinlendi biraz. Ve yine sampiyonluklar. Ama iyi oyun yoktu. Son milli takim dønemi, kebapci olayi, Arda olayi, Federasyonla daha olayi bence hocayi cok yipratti. Vucutunda cøkme var ve diri degil. Bunlar normal seyler insan hayatina belli bir yastan sonra. Burak abi sende diyorsun ilk defa hocayi taniyamiyorum diye. Kendini toparliya bilir, ama bence hocanin problemi sportif degil. Gecmisi bize gøsteriyor, bu Adam basarili. Formsuz olmakda birsey, bunu yasadi kendisi. Ama 2 sezon køtu futbol? Bu formsuzluk degil. Belki dinlenmesi gerek?
    Heynecks cekildi kenara yasindan ve yorgunluktan dolayi. Mourinho'da dune kadar cekildi kenara, bence kendi icinde son zamanlarinda basarisiz oldugunu kabulendi, ve kendini toparladi simdi geri døndu. Geri cekilmeden de toparlamak mumkun. Avci en yakin ørnek. Bakti olmuyor inatlasmadi. Kabul etti kendi icinde basarisiz oldugunu oynatigi oyunla. Simdi bizden øndeler.
    Yada basarisiz oldugunda o an kabulenemeyen insanlar var. Bulent Uygun mesela. Her zaman basarisiz ve kabulenmiyor. Aykut Kocamanda basarisiz olduguna kabulenmiyordu. Hep 3 temmuz diyordu. Hep bahane ve inatlasma. Bugun Konyaspor'dan baska kendini nerde ispatlamisligi var? Simdi hoca'nin geri cekilme gibi bir durumu yok. Cunku cekilse kim gelecek? Yine Fatih hoca diyecegiz. Bence yazik plan, onca oyuncu cikarti altyapidam bu takim, ve Fatih hoca. Ama birtane bile teknik Adam yetistirmedi ya kendisi o koltuktan olmayim diye. Ne vardi sanki Hamit'e gel yardimcim ol, øgren deseydi. Yada Yildiray Basturk'le barisip Ona, Yada simdiden Nuri Sahin'e. Øzelikle bunlari saydim cunku yurt disi egitim almamis hicbir allahin kulundan Galatasaray'a fayda olmaz. Okumus, gørmus ve kariyeri avrupa ve farkli egitim ve sisten gørmus insanlari Fatih hoca alacakti yanina. Guardiola-Arteta misali. Kabadayi Hasan Sas ve rapci Umit Davala'nin her Mac sonu hocayla ayni fikirde olmasi "dogru karardi hocam deyip" kendi koltugundan ve sabit maas'tan olmamak teknik ekipten Biri bile cikip demiyorki hocam ben senle ayni fikirde degilim demiyor. Bøyle devam ederse 10 sene sonra 5 yada 6 Fatih terim døneminde yardimcilari Arda ve Burak Yilmaz olur søyleyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pardon abi yazi uzun oldu. Yazarken fark etmedim Simdi gørdum.. :)

      Sil
    2. Estağfurullah, dilediğin gibi yaz :) Kişisel bir şey olduğunu düşünmüyorum. Varsa da devam etmemesi gerekiyor.

      Sil
  4. taktiksel hatalar olabilir. ama bir takım kötü koşamaz. buna tahammül edemiyorum.

    city'den başla sassuolo'ya kadar gel. 5 büyük ligde bizden kötü kondisyonu olan takım bence yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyon yerlerde, ben çalışmadığımıza da inanıyorum.

      Sil
  5. Sürekli bahaneler üretip son cümlede de "Biz yine de bahane üretmiyoruz olanı söylüyoruz" diyor bi de.Koca kulüpte kimse hocam sen ne yapıyorsun diyemiyorsa yazık

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir