12 Aralık 2019 Perşembe

Hata kendisinin gerçekten de, ffp'nin değil


Her maç sonunda aynı açıklamaları paylaşmak istemiyorum ama kayıtsız kalmak imkansız. Transfer konusu acayip çünkü, çok garip lükslerimiz var. Yazın Seri ve Nzonzi hamleleri ile halay çek, Ocak ayına yaklaşırken "umarım cisimleri de öyle olur" de. Israrla değişimin altını çiz, sonrasında Şubat ayı geldiğinde yaz aylarını işaret et. Sezon içinde yine Ocak de. Kısır döngü bu.

Nzonzi'nin Türkiye'yi takmadığını düşünüyorum, maç sonu açıklamaları kabul edilemez. Saha içinde de bir şey vermeyi bıraktı. Seri de fizik olarak bitmiş, bir anlamda da "boşuna buralara düşmediler" dedirtiyorlar. Konu bu değil ama. Bunu ön görmek bizim işimiz değil. Manavdan karpuz almıyoruz, büyük paralar konuşuluyor.

Her 2 futbolcunun yıllık ücretlerinin toplamı 7 milyon avro'lara dayanıyor. Kirala bu isimleri, sonra da "umarım iyi çıkarlar" deme lüksün yok. Kumar oynayamazsın, bu lüksün yok. Lemina / Andone iyi çıktı, Nzonzi / Seri kötü deme lüksümüz olduğunu düşünmüyorum. Kiralama yöntemini de konuşmuştuk ayrıca, daha genç ve aç futbolculara yönelmeliyiz. Diğer türlüsü olmuyor işte, takmıyorlar burayı.

28 yaş üstü bir isim kiralık geldiğinde varlık göstermiyor. Maksimum yaşı 25 - 26 olan bir futbolcu ise, yeniden doğmak istediğinde ise aidiyet de gösteriyor. Ffp yüzünden bu tarz kiralamalar bence de mecbur ama getirdiğiniz isimleri hiç mi araştırmıyor musunuz? Fiyasko bu, onay verenler de suçlu. Teknik ve scout ekibi ya da yönetim, fark etmez.

"Suçlama, işaret etme, bahane gösterme gibi bir durum yok. Bir şey varsa, hata benimdir. Ben yanlış yapmışımdır. Onların hiçbir günahı yok, çıkıp oynadılar."

Sonra aynı Fatih Hoca yorumunu değiştiriyor ve yukarıdaki açıklamayı yapıyor. Hata kendisinin gerçekten de, ffp'nin değil. Benim bildiğim Fatih Hoca böyle sinmez, hedefini küçük tutmaz ve bahanelere sığınmaz. Kadroyu kuran, oynatan, taktik veren, idman yaptıran o. Maalesef transfere o kadar odaklı ki, günlük, doğaçlama çözümlerle günü kurtarma peşinde.

22 yorum:

  1. bence yine bi şekilde şampiyon oluruz. ama keşke başak ya da ts olsa. sırf şampiyonlar ligine gitmeyelim diye şampiyon olmayi istemiyorum. bu kadar aciz bi takım, turnuvanin açık ara en kötü takımıyiz. 1-2 yil kafa dinlemek gerek. bu ızdırabı unutmak için. tek üzüntüm oradan mali kazanç sağlayamamak olur. onun dışında gerçekten utanç duyuyoruz artık şampiyonlar ligi maçlarindan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasa katiliyorum. Biz her sene yine sampiyon oluruz. Ama ne banka borclari ødeniyor gelen parayla nede fatih hoca hatasini gøruyor. Bizim surunmemiz gerekiyor resmen birseylerin degismesi icin. Umarim sampiyon olmayiz. Yemin ediyorum istemiyorum. Cunku yoksa taktiksiz idmanlara, ingilizcesi olmayan, ve hicbir potansiyeli olmayan teknik ekiple devam. Galatasaray'in tek bir yabanci sahibi olmadan Galatasaray tarihi boyunca hicbir zaman sampiyonlar ligini kazanamaz. Bu artik kabulenmeli. Herkes gunu kurtarmakla ugrasiyor.hicbir borc ødemeden transfer yapmaya devam.az biraz bonservis kazandin o Gelen para Diagne'ye gitti. Diagne de burda degil? Bu kulup 40 yil icinde batacak. Sportif basari hic olmayinca bu iflas daha hizli gelecek. Sonucta kimse cebinden para ødemiyor. Tam aksi herkez kulupten kazaniyor. Kimse galatasaray aski demesin. Bu kulubu gercekten dusunen ve seven herkez bu kulubun bir yabanciya satilmasini ister.fark aciliyor turkiye ve yurt disi kulupleriyle. Genk, Brugge, Salzburg kucuk butcelerle buyuk oynuyorlar. Birinci gelirleri oyuncu satmak. Bizimkiler ise sampiyonlar ligi gelirine takmis durumdalar kafayi. O gelir hicbir kulubu kurtarmiyor malesef. Diagne'leri alip Diagne'leri gøndermeye gidiyor o paralar sonra da ffp diyor fatih hoca. Tabi hangi akli basindaa Adam turk kulubu satin alir bilmem.

      Sil
    2. Mesele şampiyon olmak değil, maalesef ki hoca hedefi küçülttü ve ligde ipi göğüslemeyi hedef yaptı. Oysa araç olmalıydı :(

      Sil
  2. herkes ülke puanı derdinde,biz şampiyonlar liginin san marinosuyuz,bizim gibi 6macta 1gol atan 2maçta bir 5,6-0 yenilen takımın aslında 5.torbadan girmesi lazım kuraya..dünya kupası elemelerinde varya,ingiltere,italya&almanya az maç yapsın diye az takımlı guruba gidiyor,diger guruplara san marino,faro adaları,lehteştayn filan fazladan 1 ekleniyor,işte bizde yakında o kategoriden girebiliriz şampiyonlar ligine..şaka bir yana ekonomik gücün yoksa olan takımlar gibi senelik 3-4 milyona oynayan oyuncularla devam edemezsin,gencleri,ilerde önemli olacak yetenekleri kullanacaksın,biz daha ülkemizdeki merihleri,cengizleri,çaglarları bulup oynatmadıkça daha çok rezil kepaze oluruz avrupada,bak fatih hoca bu taylan oy-na-ya-cak,milli takıma seçilene kadar oynayacak yoksa bir bakmışsın tribündeki taraftarlar seni de istifaya davet etmeye başlamış,o günler yaklaşıyor haberin olsun..kimse seni gençleri oynatıp başarısız olursan suçlamaz ama 3milyon euro bandında maas alan 4-5oyuncuyla sahaya çıkıp 3.lig takımına yenilirsen,elenirsen seni kimse kurtaramaz..birde devre arası bir hafta fasta bir hafta da japonyada tatil yap,2halkın insan&meslek ahlakı ve felsefelerini gözlemle,yuto nunmu belhanda nınmı daha önce gitmesi gerektiğine ondan sonra karar ver..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, felaket bir haldeyiz. Başakşehir'in grubunda biz olsak oradan da çıkamazdık mesela.

      Sil
  3. 2 oyuncu için de "buralara boşuna düşmemişler" diyemiyorum. bence gayet iyi oyunculardı. açıkçası ben yine hocayı suçlu buluyorum.

    hatırlayın. seri müthiş oynadı gol attı malatya da. ertesi hafta derbide kadro dışıydı! hangi kiralık oyuncunun bu durumda aidiyeti kalır. evlatçılık yapıldığını gördü adam.

    nzonzi ilk haftalar mükemmeldi. sonra feci düşüş yaşadı. çünkü o da iyi oynarken bi anda kenara çekildi. ayrıca fransa milli takımına seçilmemek de onu bozdu bizden bağımsız.

    takım içinde bir sorun var belli. dün ısınma videosu vardı gs instagram hesabında. nzonzi'ye bakın. adam ısınmıyor bile. hocanın onlara, onların da hocaya çok taktığı açık.

    takım berbat idman yapıyor. bütün idmanlar ayak tenisi. ayrıca taffarel arada köprüydü. şimdi terim direkt muhatap oluyor yabancılarla. ve ters üslubu malum. bunu çekemiyor kimse artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diyorum. İlginç gelmeye başladı. Bir yıl önce 30 milyon sayılan isimler ertesi sezon kiralanıyor ve yaşları da 28 üzeri.

      Sil
  4. takım zaten top oynamıyordu hiç. belhanda feghouli başta olmak üzere bireysel becerilerle aldık kupaları. 2 oyuncu formdan düştü takke göründü. sistem takımı olsak bu kadar rezil durumlara düşmezdik. öylesine oynuyorduk işte. biz bunu söylerken burak efendi "şampiyon olduk daha ne" diyordu. al işte manzara ortada. hani hoca hani taktik hani sistem? birazcık onurun şerefin varsa özür yazısı yaz yalaka burak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon bütünüyle öyleydi. Onyekuru üzerine kurulu bir hücum planı ve Feghouli'nin bireysel çabası. Şimdi onlar da olmayınca tablo şaşırtmıyor.

      Sil
  5. 66 yaşında ve "eski tip" denebilecek bir hoca terim. ama artık olmuyor. yeni nesil hele hiç gelemiyor hamasete. gençler sözleşme bile uzatmıyor.
    şu an a.gücü maçından çok ali koç ile nihat özdemir i düşünüyordur. artık saha içinde yeri yok. ceo olmalı. artık oyuna kafa yoranların devri.

    guardiola klopp mourinho conte sarri pochettino'dan gir taaa ilhan palut'a kadar gel. hepsinin derdi saha içinde. artık böyle.

    YanıtlaSil
  6. https://www.goal.com/tr/haber/yorum-futbolun-daha-fazla-slavia-praga-ihtiyaci-var/16guxf8snz8zo1ag7whwoe1v46

    Abi bu link sana. Goal.com'dan kisa bir Slavia Prag ve Galatasaray yorumu. Iki takim da 2 puanla son sirada kendi gruplarinda. Ama buyuuuuk fark var oynanan oyunla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koşu mesafeleri de geldi elime, inanılmaz bir fark var.

      Sil
  7. Fatih hoca artık tamamen kısa vadede başarı hedefi peşinde. O sebeple hastalık derecesinde kafayı transfere takmış durumda. 2003-2004 sezonlarında da böyle olmuştu. 40 tane oyuncu aldırmıştı, bugünlere kadar gelen borç batağının temellerinin atıldığı yıllardır. sonra da artık istifa etmek zorunda kalmıştı. Amacı nedir bilmiyorum? Bu denli dağılmaya, umursamazca davranmaya hakkı yok. böyle bir lüksü de yok. Bir takım her sene şampiyon olmak zorunda değil ama kimse de Galatasaray'ı bu kadar küçük düşüremez.
    Başkası yapse kulübü kasten zarara uğratıyor derdim. Takım içi birlik yok, fizik güç yerlerde, sıfır idman, sıfır plan, saldım çayıra.
    bırak daha fazla maddi zarar vermeden gel başkanlığa aday ol. Ali koç'a içinden geçen ağzına gelen her şeyi doyasıya söyle. Ama yeter artık! Saha dışına ona buna laf yetiştireceğim derken takım diye bir şey kalmadı. Nasıl toplayacaksın burdan? Kaç kişinin gitmesi lazım. Aklı başında, muktedir bir başkanımız olsa hocaya 2 seçenek sunardı:
    1 - transfer falan yok kardeşim. Sıfır transfer. işine gelirse. Bu takımı sen kurdun, A dan Z'ye geldiğinden beri 19 tane adam aldırdın, gönderdin. Bu imkansızlıklar içinde hala ne transferi. Batırdın yine sen toparla.
    2 - İşine gelmezse de gelmezse kapı orda.

    Tabi bu arada bu takımda olmayı asla haketmeyen bazısı yıllar önce kovulması gereken, ama haysiyetsizce paraları cukkalayıp evlat kontejanından orda duranlar, kulubün kapısından içeri sokulmayacak karakterde Belhanda, Feghouli, Babel gibi eşşek yükü ile para kazanan emekliler sürüsü vs... ismine, cismine bakılmadan bedava gönderilmesi gerekiyor bunların. Verdiğin maaştan veya varlıklarının camiada yarattığı öfkeden ve nefretten kurtulsak bile bir şeydir.
    Tabi kerameti kendinden menkul hemşehri kontenjanından orda oturan pas futbolunun büyük mucidi akademisyen Levent hocamız ve diğer 2 dalkavuk arkadaş da cabası.
    Fatih Hoca demek Ali Samiyen , Metin oktay ne ise o demek bizim için. Ama bu sene gösterdi ki bu iş daha da pisleşmeden noktalamakta fayda var.
    Fatih Hoca'nın gidişi zaten otomatikman bir seçim de demek. komple bir yenilenme ve kadro kıyımı şart. 70 milyon maaştan maximum 20'ye inmeden ekonomik olarak rahatlamanın imkanı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa vadede başarı da lig, sadece orayı düşünür oldu :(

      Sil
    2. Ama 1 ve 2 için yazdığın üslup biraz kötü. Eleştiriyi ben de yapıyorum, o tarz ise yanlış. Sen transfer dersin, o sana tüm kariyeri önüne döner.

      Sil
  8. hepsini okudum,bütün arkadaşlara katılıyorum..ben olaya yeni bir bakış açısı getircem,biz aslında "kapasitemiz bu kadar"takımı değiliz,kapasiteli bir takımız esasında.bizde eksik olan güncel örnek şeyn larkin gibi rakibin ne derseniz deyin moralini,asabını,motivasyonunu bozan,fandımentılını erozyona uğratacak bir yetenegimiz yok takımda.tarihimizde böyle oyuncularımız oldu,ilk aklıma gelen prekazi..top onun ayağından s-400 gibi fırlardı,trabzondan hami mesela,sonra kosecki,kubilay..sonra hagi,yeni nesilden snejder mesela,olmadık anda uzaktan bir şutu derbi galibiyeti getirirdi..rakipte tuhaf bi adam bu hissi uyandırcak,gerektiginde şapkadan tavşan çıkarıcak kişi bir takımın en ölümcül parçasıdır,kaan kuralın sözü.onyekuru bu işi görürmü? emin değilim.falcao dan ne yazıkki o verimi alamadık.böyle oyuncular bulmalıyız,1 tane..2 olursa daha iyi,yoksa oynat gencleri,afrikalıları,ister 4-4-2,4-3-3,3-1-2-1-3 farketmez..obradoviçin maç bitiminde yine sinirden kızarmış yüzündeki fak dı sit larkin "again" bakışını gördünüzmü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapasitesiz değiliz, isim isim bakınca iyi futbolcular ama sorun saha içine akıl yorulmaması, idman, çalışmamak gibi şeyler.

      Sil
  9. örnekte verdiğim bu "özel" oyuncu illa bir 10 numara olmak zirunda değil..messi&ronaldo en uç örnek..psg de böyle 5 oyuncu var.çarşamba akşamı şanssızlığımız buydu bizim.mbappe,icardi,neymar,di maria..golü atanlara bakın yeter..bir takımda böyle kaç oyuncu varsa okadar-sıfır geride başlarsınız maça.leistırda wardy, liverpool da salah&mane&firmino keza böyle totenham da harry kane son tabiki..allah aşkına "son" un son burnley maçında attığı golü 1sene boyunca sabaha kadar idman yapıp instagrama girmemesi halinde oda ancak emre mordan başka atıcak adam varmı bizde?arifte böyleydi,herzaman göstermezdi:) bknz 3-3 lük old trafford manchester maçındaki golleri..hakan şükür bile böyle bir oyuncuydu..komik golleri kaçırırdı ancak isvicreye deplasmanda attığı golü bilen bilir,hani şapka çıkarıcaksınız şapka dedirten gol..26 nisan 1995 avrupa şampiyonası eleme grubu maçında hakan şükür'ün attığı nefis gol sonrası maçı anlatan spiker ilker yasin tarafından futbol literatürüne giren ifade.sonra o meşhur leeds deplasmanında tribünleri derin bir şokla sessizliğe gömen gol,hatırlarsınız o golüde,soruyorum psg maçında 0-0 ken öyle bir gol atsak maçın gidişatını nasıl etkilerdi..hagi nin kalecinin üstünden"aşırtma" gollerini daha saymadım bile..şu anda kim var türkiye liginde böyle oyuncu düşünüyorum,trabzonda sakatlanmasaydı ecuban,su malatyadaki guilherme,o çocukta bişey var.sergen hoca kendine ait birşey gördü onda..böyle oyuncular bulmalıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 özel ismin olur, geri kalan futbolcuları savaşçı seçebilirsin.

      Sil
  10. Seri ve Nzonzi transferi konusunda hocayı veya scout ekibini eleştiremem.Hoca pas oyunu oynatmak istediği için ve ortada ffp gerçeği de olduğu için en net oyuncuları aldırdı ama bu iki futbolcu kendini buraya hiç ait hissetmedi ve hissetmeyecek demek ki. Devre arası ikisinin de gönderilmesi gerekiyor.Devre arasına kadar da süre almamaları gerekiyor.Taylan Lemina ve Ömer orta sahası üç maç taşır bizi. Sağda da mecburen Belhanda oynar.Solda da Jimmy oynasın işte zaten 3 maç kaldı.Sonrasına bakacağız.Devre arasından sonra işler yine istediğimiz gibi gitmezse hoca için stadda istifa sesleri yükselir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eleştiririm, en ince detaya kadar bakmaları gerekiyordu.

      Sil
    2. Bakmadan aldıklarını düşünmüyorum ben o yüzden eleştiremem diyorum.Bugün iyi oynasalardı transfer başarısı diye konuşulacaktı ama

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir