5 Aralık 2019 Perşembe

Hep futbolcular suçlu ama bu takımı da ben kurmadım


Fatih Hoca'yı daha önce de eleştirdim, bugün de eleştiririm, belki yarın da. Hocaya olan sevgim, saygım sonsuz noktalarda ama gördüğümü de yazarım. İktidar senden vazgeçmeden, senin iktidardan vazgeçmen gerektiğini de söylerim. Başka insanlarla aynı dili kullanmadığım için belki böyle zannedildi ama gördüğümü yazıyorum. Korunması gerektiği yerde de korurum, yanıldığım noktayı da içtenlikle yazarım.

Eleştiri dozu doğal olarak son haftalarda daha da arttı. Çünkü iş "içinden çıkılmaz" bir noktaya gidiyor. Bahsedilen "değişimin" bir şey değiştirmeyeceğine inanmaya başladım. Aynı şeyleri konuşuyoruz çünkü. Ligin ilk yarısı Ocak, 2. yarısı ise yaz aylarını işaret ederek "değişim" diyoruz. Bu bir döngü. Değişen bir şey yok yani. Ocak ayında değişsek ve şampiyon olsak da yaz ayları adına aynı mesajı vereceğiz.

Hoca sürekli topu futbolcuya atıyor. Bu sezon puan kaybedilen birçok maçta sahadaki futbolcuları suçladı ve onlar üzerinden değişim mesajı vardı. En net aklımda olanlar da Real Madrid ve Beşiktaş deplasmanları. "Son şanslarını kullanıyorlar" dediği birçok futbolcu oynamaya devam etti oysa. Bir şey değişmediğini gördük, artık değişeceğine de inanmıyoruz. 

Tuzlaspor maçında ise tamamıyla rotasyonlu diyebileceğimiz bir kadro sahadaydı. Kaybedilen bu maç sonrası da mesaj değişmedi. Hoca yine futbolcuları suçluyor ve ileriye dönük değişim mesajı veriyor. 11 başlattığı, as kadro diyeceğimiz isimler için de aynı yorum, rotasyon içinde kalan futbolcular için de. Bu kadroyu kuran ise kendisi, neredeyse hepsini birkaç ay içinde taca çıkardı.

Bu takımın bir tane hücum organizasyonu ya da ezberi yok. Savunmada da iyi bir takım değiliz, tamamen Muslera'ya bakıyoruz. İyi idman yaptığımızı düşünmüyorum, doğru taktik yok, maç planı yok, fizik güçler rezalet. Oyuncu tercihlerine bakınca da yazın pas oyunu diyen ve o yolda pahalı bir kadro kuran hoca "pas oyunundan" vazgeçiyor. Pres oyununa döndüğü bugünlerde de "pas oyunu" doğrultusunda aldığı isimleri taca çıkarıyor.

Sonra da yine değişim mesajı. Ocak ayında birkaç isim geldi ve şampiyon olduk diyelim. Gelecek sezon adına ne değişecek sizce? Şampiyonlar Ligi her sezon taca çıkıyor ve felaket sonuçlar alınıyor. Sonra da ligde şampiyonluk yarışı. Bu sezon da şampiyon oluruz, o sorun değil. Ne değişecek, bunun cevabını istiyorum.

25 yorum:

  1. Kutlarım. Terim gerçeğini geç de olsa fark etmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçeğin farkındayım, zamanı bekliyorum sadece. Öyle bir anda kesilip atılacak bir isim değil hoca.

      Sil
  2. Zamanlı ayrılık gerekiyor bazen.

    YanıtlaSil
  3. Kadro kalitesi yetersiz takımların organize hücumlarını, bir sisteme bağlı şekilde oynayarak bazı büyük takımlara kök söktürdüklerini görüyorum. Özellikle şampiyonlar ligindeki malum takımlar...
    Tamam, İlhan Palut romantizmi yapmayayım ama sadece ufak, daha olgunlaşma aşamasında olan bir örnek; bu adam da kadrosunu kendisi kurmadı, elinden geldiğince o kadro ile bir organizasyona sahip oldu daha birkaç haftada. Biz hala Onyekuru gelsin bizi kurtarsın derdindeyiz. Bu sene de şampiyon olduk diyelim. Yine aynı döngüye devame edeceğiz. Fatih hocaya sonsuz saygı ve sevgi duymakla beraber, bu sezon gördüğümüz çelişkili açıklamalar ve oynanmayan futbol artık bizi de baydı. Artık bu işin dönüm noktası neresi olacak... Al-sat ile değil, mentalite olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönem, teknik direktör ve taktik dokunuşların daha ön planda olduğu bir dönem.

      Sil
  4. Evet Terim çok formsuz bu sene fakat kimse 9 sezonda 8 şampiyonluk kazanmış kimsenin hayal edemeyeceği şeyleri başarmış adama da bu muameleyi yapmamalı diye düşünüyorum ekmeğine yağ sürmeyin sicili belli olan medyanında sisteminde fırsatını kolladığı itibar suikastı ortamına Alanya maçı ile kendimize geleceğiz buna inanın lütfen biz bu anda desteği keser kötüye davetiye çıkarır isek işimiz baya zorlaşır. Az daha sabır arkadaşlar büyük nice takımlar böyle türbülanslara giriyor. Daha da sarsmanın sallamanın vakti değil gemiyi aslolan Galatasaray unutmayalım isimler değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muamele değil bu, eleştiri. Durumu değerlendiyorum.

      Sil
    2. Senden bağımsız genel ruh hali adına söyledim Burak hocam

      Sil
  5. gelin gs kadrosundan kimi isterseniz alın desek fb bjk ve ts kapışır bu adamları. bırakacak bu işleri hoca. kadro gayet iyi. 2 senedir 1 tane oyun planı olmaz mı pes..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok değerli bir kadro olsa da kullanamamak ve şu görüntüyü oluşturmak çok acı.

      Sil
  6. Abi seni daha henuz 2 bin takipci varken takip ederim. Her mac her olay sonrasi ne dicene bakarim. Aramalarimda bir numarasin. Lakin Yonetimde ne oldugunu bilmedigimizden hocaya topu atmam. 2011’de kendi kurdu kadroyu, 2013’te unal aysal karisti. Burada tamamen Fatih hoca kuramadi bi turlu. Bunuda kabul edelim, kisitli imkanlarla elinden geleni yapiyor. Benim icin Andone, Lemina Jimmy ve Adem haric gerisi cop. Luyindama ocakta geldigi icin saymiyom. Senin bakisina yorumlarina saygiliyim. Ama tek birsey dicem sana. Arsenal ve MU, bunlarin soyunma odasinda problemler oldugu icin boyle haldeler. Ve bu bir kac oyuncuya bagli. Bizdede bence boyle. Babel benim icin en buyuk tehlike soyunma odasinda. Gerekirse Vidal gibi yasli ama karakterli adami alip bazilarini adam etmek gerekir, dusuncen nedir ? Veya melo gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)

      Fatih Hocanın olduğu ortamda ipler ondadır, soyunma odalarında böyle şeyler olmaz :(

      Sil
    2. fatih hocanin olduğu yerlerde böyle şeyler gayette olur. o olmayan dönemler çok eskide kaldi. oyuncular değişiyor zaman değişiyor. hocanın eski otoritesi aynı kalamazdi zaten.

      Sil
    3. ben de bu konuda eskisi kadar iddialı değilim. elbette terim'in sadece isminin bile ağırlığı var. ama eskisi kadar etkili değil bence. hele yeni jenerasyon hiç takmaz otorite falan. atalay gibilerin sözleşme uzatmama sebebi bence bu.

      Sil
    4. Olur da olmamalı işte, olay o. Ağabey niteliğinde futbolcu getirmek de bir şeyler çözmeyecektir.

      Sil
  7. Sosyal medyada bazıları "Fatih Terim oturup Tuzlaspor'a karşı taktik antreman mı yaptıracaktı, Galatasaray armasını taşıyan oyuncuların bu takımı hazırlık yapmadan da yenmesi lazım" yazmış. E bu oyuncu grubunu aldıran kişi yine Fatih Terim değil mi ? Hocaya en büyük zararı hocayı eleştirmekten imtina eden, eleştirenlere de Terim düşmanı damgası vuranlar veriyor. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeyi bilmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonun geneli anlamında yorumladım, Tuzla değil konu. Hak veriyorum sana.

      Sil
  8. Sinan yılmaz bugün, dün aksam ki maç sonu basın toplantısı hakkında sadece bir soru alındı soran kişi ilk defa katılan kimsenin tañimadigi bir kisiydi soru ise bu maçtan alakasız 20 sene önceki finlandiya maçı ve o maçtaki ve sonrasındaki pres futbolu ile ilgiliydi hoca da mucidiyim gibi bir şeyler söyleyip başka soru almayarak toplantıyı bitirdi diye yazdı.. doğru , evet ne yazıkki bilinen sorunlarımızla yüzleşme, çare bulabilme adına hocanın şu anki ruh hali pek iyi değil gibi ..köprüden önceki son çıkış için fatih hoca kendinden başlayarak radikal kararlar almalı kendi yardımcılarından gamsız niteliksiz oyuncularına kadar zira çıkışı kaçırırsan çıkmaza girersin..

    YanıtlaSil
  9. Abi yazıyla alakası yok ama Galatasaray %90 ihtimalle Florya'yı geri almış. Sence bizim için iyi oldu mu bu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylıca yazdım o konuda. Çok iyi oldu bence.

      Sil
  10. Kredisi tükenmez tamam da o krediyi har vurup harman savuruyor hoca,gecen sene Ocak da 6, Haziran'da 13 adam aldırdı,gomisi suçladı kupayı kaybedince gönderdi sonra Ereni sildi yerine bitik mitroglounu aldırdı ve biz hem erene hem de mitroya yüksek paralar ödedik,diagne 13 milyona alındı maaşını biz ödüyoruz adamı geri göndermek istiyor herifler,falcao yıllık 6-7 ödüyoruz minimum 20-25 m demek bu(3yil),ve bugün aynı adam dalga gecer gibi değişim diyor,peki hocam devre arasinda 5 tane adam gönderdin diyelim bir 5 tane dahq aldırdın, sonra ne olacak yine aynı şeyler söylenecek,diyor ki oyuncular oynamıyor ee her kaybettiğinde sen değil misin bu oyuncuları suçlayan peki bu adamlar hangi motivasyonla oynayacaklar,United da ve Chelsea de sürekli oyuncuları suçlayan Mourinho gibi şu an hoca,bu oyuncuları kaybettiyse geçmiş olsun,Alanya macinda alınacak kötü sonuç taraftarı ikiye böler hoca konusunda,bu arada belhandaya gösterilen tepki aslında hocaya gösterilen tepki bence,hoca söylesene takım neden oynamıyor tezaruhatlari duymak bile ihtimal artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi, sevgi, saygı tükenmez de gün başka şeyler istiyor. Devletlerde de devamlılık esastır :(

      Sil
  11. Bazı futbolculara olumlu anlamda, bazılarına da olumsuz anlamda takık ve onu bu duruma getiren de bu inadı oldu. İsim isim yazmak istemiyorum zaten bilinen isimler hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok erken karar değiştirmesi bence en büyük sorun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir