9 Aralık 2019 Pazartesi

İlk 11 için en azından 3-4 garanti yerliyi düşündüğünü düşünüyorum


Ocak ayı dillerden düşmediği için, haliyle transfer konuşmaları sıklık kazandı. Parayı nereden bulacağız, bu denli değişimi nasıl sağlayacağız gibi soruların yanıtı bende de yok. Planlı hareket edildiğine inanmak istesem de, doğaçlama devam edileceğinden de eminim. Ocak ayını yaşayıp göreceğiz diyelim. Kampın başlamasından 1 gün önce bazı kadro dışı haberleri gelir, satılacak isimlerle de alakalı hareket başlar.

Hocanın kafasındaki değişimi az çok tahmin ediyorum ama. Biraz daha yerliye dönecek gibi. İlk 11 için en azından 3-4 garanti yerliyi düşündüğünü düşünüyorum. Bu yüzden de Sivasspor'lu Emre Kılınç ve Mert Yandaş isimlerini uzun uzun konuşacağız. Burada Sivasspor'un seçeceği yol önemli. Ya Ocak ayında para kazanacak, ya da ligdeki durumlarını düşünerek sezon sonuna kadar bu isimleri tutacak. Her şatta, Galatasaray bu isimlere bir şekilde talip olacak ve bence Mert Yandaş'la anlaşacak da. Emre Kılınç ihtimali de hiç az değil.

Sol bek hamlesi de olmazsa olmaz görülüyordur. Leipzig'li Marcelo Saracchi için kiralama teklifi yaptığımız söyleniyordu. Bir yer de Ricardo Rodriguez'i yazıyordu. Ya da oluşacak bonservis geliri kaynaklı bir scout hamlesi gelir. Euro 2020 düşünülerek, takımlarında forma giyemeyen bazı Avrupalılar kiralama adına direkt olarak gündem olur. O pozisyon adına daha birçok aday yazılır çizilir ama kesin olan bir sol bek transferi olacağıdır. Nagatomo'yla orası yürümez, Emre Taşdemir'i de tek başına bırakamazsınız.

Çok yazılıp çizilse de forvet transferi de beklemiyorum. 4-3-3 devam edecektir ve Falcao, Babel, Adem Büyük üçlüsü sezonu kurtarır. Diagne'nin dahi dönme ihtimali konuşulur ama yeni bir forvet transferi yapmak bence lüks. Ancak Babel'in sürpriz satışı olursa bu konuşulur diyelim. Ocak ayındaki değişim ayağında forvet işi son olarak konuşulur.

Stoper için de mutlaka bir hamle gelir ve o isim de yerli olur. Kaan Ayhan için çok yazdım, imkansız bir iş o. Roma'lı Mert Çetin gündeme gelecektir. Şu sıralar pek fazla forma şansı bulamıyor ve Euro 2020'de yerini kaybetmemek adına da oynayabileceği bir takıma gitmesi sağlıklı olur. Gençlerbirliği forması giyerken de yazıyordum, bu adamı kaçırmamak lazımdı. Mert Çetin / Marcao tandemi de fazlasıyla işimizi görecektir.

Satış konusunda da gündem Belhanda / Feghouli olur. Belhanda'nın gidişini garanti görmekle birlikte, Feghouli için de olası ayrılık sürpriz olmaz. Seri / Nzonzi çıkışları da olası, Luyindama ve Andone'nin sözleşmeleri dondurulur derken yabancı hakkı da açılıyor. Yerli temeli de kurulmaya çalışılır derken, beklenen satışlar gerçekleşirse iyi bir değişim yaşanabilir. Tabii bu işin sonunda yaz aylarında ne konuşuruz, yeniden aynı döngüye mi gireriz göreceğiz.

Muslera
Linnes M.Çetin Marcao xxxxx
Lemia Ö.Bayram M.Yandaş
E.Kılınç Falcao Onyekuru

11 beklentim de bu, en azından düşünülen. Sol bek için x yazmam ismi tahmin edemediğimden dolayı. Bu da daha tempolu, hareketli ve mücadele edecek kadroyu beraberinde getirir. Hatta Kayserispor'daki sözleşme fesihlerini düşünürsek, Mensah ve Bilal Başaçıklıoğlu gibi isimler de serbest kalırsa direkt olarak gündem olurlar. Mesela Mensah'ı şu orta saha rotasyonuna katabilirsek iyi bir dinamizm yakalanır. Daha geri dönecek Emre Akbaba'sı da var.

13 yorum:

  1. Sadece oyuncu olarak degil teknik kadroda da değişim gerekiyor. Hoca yardımcılarını değiştirmeli artık hasan şaş ve ümit davala ile olmayacak bu belli. Ayrıca kondisyon anlaminda da takımın ciddi eksikleri var maclarda nerdeyse hiç koşmadan oynayan takım 60 65. Dk dan sonra çöküyor ve sakatlık ta çok fazla. Iyi bir kondisyoner de aramak gerekiyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştirmeli ama değiştirmiyor. Modern futbol çok değişti.

      Sil
  2. transfer konusu hocanın 4.dönemdeki en büyük sorunu az önce 22 Aralık 2017 deki imza törenini izledim hoca orada linnesi işaret ederek mecbur kalmadıkça sol ayaklı oyuncuyu sol bekte oynatırım diyordu ve transferde ilk önceliği sol beke veriyordu ve cengiz yönetimi ilk transfer döneminde sol beke yutoyu alıp takımdaki en dinamik oyuncu ndiayeyi satarak fire veriyordu taa o günde bu kadroyu beğenmediğini; kağıt üstünde iyi bir kadro var ama sonuçta futbol pratikler oyunudur;sözleriyle dile getiriyordu eksikler tamamlanmazken iyi şeyler de yitrp gidiyordu gomisin satılması alternatifli kadro kurulamaması ve en büyük sorun gomis varken de forvet transferi isteyen imparator erenle eli kolu bağlı kalıyordu koca bir yaz sezonu ve üstüne 6 ay geçmesine rağmen transferin son gününde diagne ve mitroglu gibi hem kötü hem de maliyetli oyuncular alıp üstüne yine takımın en iyilerinden garry ve ozanı satarak sınıfta kalıyordu iyi oyuncuların yerinin dolmaması ve alınan geçici oyuncular sebebiyle son 1,5 yılda galatasaray oyun olarak çok çok geriledi değişim baştan aşağı olmalı yardımcı hocalar ye değişmeli ya da takviye yapılmalı sportif direktör alınmalı(sadece oyuncu bulup almak için değil gitmesi istenilen oyunculara iyi fiyata satabileceği kulüplerde bulmak için) ve gerekirse taktik analizci değişmeli set oyunları duran top hücum/savunma için profesyoneller tutulmalı,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yılları o günlerde konuştuk, bugüne bir faydası yok :)

      Sil
  3. Fatih Hoca için bir kere daha yeniden doğmak mümkün mü bilmiyorum? İçindeki inanılmaz hırs ve rekabet duygusu sanırım ölene kadar olacağı için bir şekilde gerekli isteği ve azmi besleyecek bir kaynak var.
    Zira, son 6 aydır çizdiği görüntü; tam anlamıyla teknik adam olarak iflas etmiş Lucescu ve Denizli gibi saçma sapan açıklamar yapan, gerçeklikten uzak beyanatlar veren, sürekli FFP'den, Futbolcularından, yedek futbolcularından, dış odaklardan şundan bundan şikayet eden huysuz ihtiyar profili çiziyor. Bu durum, herkesi sahada oynanan berbat futboldan bile daha çok üzüyor. Çünkü hepimiz umudumuzu yitirdik. Birbiri ile tutmayan açıklamalar, belli bir plandan uzak savruk plansız oyun, taktik hiçbir ilerleme olmaması derin bir karamsarlığa itiyor.
    Transfer bence Galatasaray'ın esas meselesi değildir. 2017 Aralık'da geldiğinde kimse alınmadı. Üstelik orta sahanın dinamosu N'diaye gitmişti. Ama kısa dönemde sahaya önce umut sonra da çözüm koydu. Büyük maçların şamar oğlanı GS herkesi tokatlayıp bileğinin hakkı ile şampiyon olmayı başardı. Ha keza geçen sezonda berbat bir ilk yarı yaşamıştık. Cezalar, bitmek bilmeyen sakatlıklar, forvetsizlik, formsuz oyuncular vs...İkinci yarıda yeni bir planla geriden gelip yine işi bitirdi.
    Fatih Hoca nedendir bilinmez berbat bir yaz dönemi geçirmiş. Kendisi ve doğal olarak takımda sıfır odaklanma ile hiç çalışmadılar. Fizik güç, kondüsyon yok. Taktik planlama yok. Oyun bina etme yok. Alınan onca oyuncunun ne amaçla alındığı belli değil. Kenar yönetim teknik edip desen zaten yok.
    Hoca bence ekiple başlamalı. Adam gibi yardımcılar, adam gibi bir sportif direktör, transferde becerili eldekileri de iyi pazarlayacak uzun vadeli plan yapabilecek biri. Gerçekten yükünü hafifletecek kişilerle çalışmalı.
    Transfer bence sonra gelir. Bugün benim de nefret ettiğim geldiği güne lanet ettiğim geldiğinden beri küfrettiğim belanda biile aklı selim bir ortamda fayda verebilir. Nitekim geçen sene ikinci yarıda katkısı oldu. Ha 10 milyon € param olsa Belanda'yı alır mıyım asla. ama mesele o değil.
    Özetle iş liderde yani tepedeki adamda bitiyor. Detaylarda boğulmaya gerek yok, Liderde. Lider'in tekrar olayın içine kanalize olması lazım. öznel veya nesnel hangi sebeple odağın dışına çıktıysa geri dönmesi lazım. dönmezse ne mi olur? gider abi, gitmek zorunda kalır.
    ama biz bunu istemiyoruz. Mesele bu sezon için şampiyon olmak değildir. Mesele geleceğe yönelik doğru adımların atıldığı, üstünden her sene şampiyon olmak mecburiyetinin kalktığı ve geleceği inşa eden Fatih Hoca'nın sahalara döndüğünü görmek. Aynı ferguson gibi veya Popoviç gibi. Bu adamların da şampiyon olamadıkları onca sezon var ama her defasında kabuk değiştirip tazelenmeyi başardıkları için uzun yıllar ayakta kaldılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz isimler böyle, mümkün olan her an sahada kalmak istiyorlar. Hoca ne düşünür bilmiyorum, ısrarla Ocak diyor.

      Sil
  4. Bu yazdığın ilk 11 gs seviyesinde değil. belki şu an ki takıma göre ligde daha fazla iş yapabilir ama kesinlikle vasat bi takım. şöyle söyleyeyim bu 11'i olan galatasaray, bi şampiyonlar ligi grubundan çıkabilir mi ? hatta en kolay grup bile olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkabilir, neden çıkmasın. Çok yüksek maliyetli takımlar ne getirdi, en fazla yine şampiyon oluyorsun.

      Sil
  5. Sene sonu sözleşmesi biten oyuncuya şimdiden bonservis verip almaya çalışmak tam bir panik anı transferi olur. Gerek yok bence öyle yapmak yerine sene sonuna kadar içimizden halletmeye çalışmak daha mantıklı. Ayrıca takım sürekli değişiyor bu da ciddi manada sorun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panik değil aslında, şimdiden iş bitirmek ve biraz da günü kurtarmak. Maliyet de mühim tabii.

      Sil
  6. Belhanda, Mariano, Nagatomo kesin gidecek bence.Luyindama ve Andone'nin sözleşmeleri dondurulacak.Seri veya Nzonzi'den biri de kesin gider.6 hakkımız oluşur böylece.Linnes, Onyekuru ve sol bek ile 3 hak kalır.Orta sahaya 2 merkez veya bir merkez bir ofansif orta saha oyuncusu alınır.Son hak bence forvet için kullanılır ve eğer Feghouli de giderse yerine genç bir scout transferi yaparız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo kalabilir diye düşünüyorum, orada çok emin değilim.

      Sil
    2. Yani bu kadar rezalet performanstan sonra kalırsa gelecek adına hiç umudum kalmaz.Nasıl olur nasıl yapılır bilmiyorum ama devre arasında köklü bir değişim şart ve hocaya bakılınca da bu değişim olacak gibi duruyor

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir