26 Aralık 2019 Perşembe

Juan Fernando Quintero & Galatasaray, önce satışları mı konuşsak?


Yaratıcı bir futbolcu eksikliği bence de var. Orta sahada ağırlıklı olarak hücum yetenekleri ile öne çıkacak, ince işleri yapacak, takımı yönlendirecek ve kilit açabilecek bir isim gerekiyor. Bu yönde bir gündem de var gibi. Yaz aylarında Banega konuşuluyordu mesela, transfer edilse farkı büyük olurmuş. Ocak ayında da ilk etapta konuşulan isimler oldukça iddialı.

Alex Teixeira ve Quintero'dan birinin transfer edilmek istendiği yazılıyor. Alex Teixeira'yı transfer etmek maddi açıdan zor. Çin'de 3 milyon avro'luk maaş kotası konulsa da, öncesinde transfer edilmiş isimleri kapsamıyor. Yine de 1 yıllık sözleşmesi kaldı ve bugünden önünü görmek isteyebilir. Bu durumda da bonservis gibi bir sorun çıkar ki Çin piyasasında menajer söylemiyle iş yapılmaz. Alan konusu sıcak.

Quintero da zor bir transfer. Gallardo'nun takımda tutmak isteyeceğini ve bu transfere kolay izin vermeyeceğini düşünüyorum. Önemli ve uzun bir sakatlıktan döndü. Son zamanlarda da yeni yeni şans bulmaya başladı ve kenardan da gelse her maçta süre alıyor. Sakatlık etkisini atlatmasıyla birlikte ilk 11'deki yerini de alabilir. 26 yaşında ve sözleşmesini 2019 Ocak ayında uzattı. Bu transferde de ciddi bir maliyet konuşulur.

Porto günlerinde çok ciddi bir potansiyeldi. Avrupa futboluna damga vuracak yeteneklerden biri olacak denilirken potansiyelini karşılayamadı. Rennes'e kiralık olarak gittiği dönemde de düşüşteydi, hatta o düşüş Kolombiya'ya dönüşünü de sağladı. River Plate ise yeniden toparlandığı döneme denk geliyor. Gallardo'nun River Plate'sinde geri döndü ve eski potansiyelinden kesitler sunuyor. Son dönemde yaşadığı ciddi ve uzun sakatlık onu biraz geriye atsa da geri döndü.

Bu transferin gerçekleşmesinin tek yolu var. O da ciddi satışlar yapabilmek. Belhanda ve Feghouli gibi isimlerden önemli bonservis geliri elde etmek gerekiyor ki Quintero gibi ihtimalleri konuşalım. Avrupa'ya geri dönmek isteyebilir, maaş konusunda burada mutlaka fazlasını kazanır ama bonservis durumu problem. Önce satışları görelim, sonra bu ihtimali konuşuruz.

Galatasaray'ın aradığı profilde bir 10 numara. Oldukça hareketli, teknik ve pas özelliği yüksek, sağ kanatta da kullanabileceğiniz bir isim. Topla oldukça seri bir futbolcu, hareketliliği takımın dinamizmine büyük artı sağlar. Tabii bu tarz bir hamlede 4-3-3 düzeni tarih olur, eğer Quintero sağ kanatta düşünülmüyorsa. Orta sahadaki yaratıcı eksikliği adına düşünülüyor bence. 4-2-3-1'in 10 numarası olarak da katkısı büyük olur. Falcao'nun varlığının da etkisiyle.

4 yorum:

  1. Zor ve harcanacak para alınacak katkı oraninda bakarsak o enerjiyi harcamaya değmez. Feghouli düz ayaklı da olsa sağ kanatta oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar da Quintero 26 yaşında ve 10 numara özelliği daha ön planda. Düşünülebilir o kadar olmazsa olmaz olmasa da.

      Sil
  2. Kiralanabilir eski potansiyeli yok ya tutarsa transferi pek hırslı bir adam değildir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir