14 Aralık 2019 Cumartesi

Kağıt üzerinde rahat kazanmamız gereken ama kağıt üzerinde kalmayacak bir maç


Ligin ilk yarısını mümkün olan en iyi şekilde bitirmek zorundayız. Bunun da yolu ligde 3'de 3, Tuzlaspor karşısında da geri dönüş. Nzonzi'nin kadro dışı kalmasıyla da birlikte reaksiyon oluştu. Değişimin diğer ayağı da kamp dönemine girerken olur. Ne denli değişeceğimizi bilmesem de, çok önemli isimlerle yollar ayrılacaktır. 

Önümüze bakmak durumundayız. Ligin ilk yarısını tüm hatlarıyla büyük bir hayal kırıklığı olarak nitelendirmek mümkün. Avrupa defteri kapandı, mecburen lige bakıyoruz. Orada da şampiyon olmak hedef olacak. 3'de 3'le de ligin ilk yarısını tamamlanırsa önümüz açılacaktır. Büyük bir fikstür avantajı var çünkü.

Ankaragücü maçı da ilk ayak. Söz konusu Galatasaray olursa rakibi asla küçümseyemeyiz. Hücum fakiriyiz çünkü. Kimin stadında oynadığımız ya da rakibin kim olduğunun önemi yok. Origill'in çıkıp, bize zor anlar yaşatmayacağının garantisi yok çünkü. Gün sonunda yine Muslera'yı konuşabiliriz. Haliyle de iyi futboldan öte kazanmaya odaklıyım.

Sakatların dönmüş olması avantaj. Babel, Feghouli ve Adem Büyük oynayabilecek duruma geldi. Bu maçta da 11 başlamalarını bekliyorum. Falcao'yu da iyiden iyiye işin içine sokacağız derken hücumda elimiz güçlendi. Organizasyon olmasa da bireysel kalitemiz arttı diyebiliriz. Kağıt üzerinde rahat kazanmamız gereken ama kağıt üzerinde kalmayacak bir maç.

Muslera
Şener E.Bayram Marcao E.Taşdemir
Lemina Belhanda Ömer
Feghouli Babel Adem

Falcao'nun bu maçta da kenardan geleceğini düşünüyorum. Beklediğim 11 de bu şekilde. Babel forvete geçer, Adem Büyük de solda oynar. Seri'nin de üzerinin çizildiğini düşünüyorum, Belhanda'ya yine 11 yolu göründü. Savunmadaki bu değişim de oldukça olası, özellikle beklerde. Sürprizim de Emin Bayram olsun.

Tam maçı çünkü. Takım içindeki stoper krizini de bu şekilde kazanım haline getirebiliriz. Tuzlaspor karşısında iyiydi, Ankaragücü karşısında da devamını getirelim. Donk'un orada oynamasının bir artısı olmayacak çünkü. Genç futbolcuyu kazanmak ve ısrar etmek adına iyi bir fırsat. Şu 11'e bakınca da orta sahası ve bekleriyle oldukça tempolu, hareketli bir yapı.

7 yorum:

  1. Normalde farklı kazanmamız gerek ama ben tek golle 3 puan almaya razıyım. Yeter ki devreye kayıpsız girip devre arası nokta atışı transferler yapıp ayağa kalkalım, geçen seneki gibi ligin ikinci yarısında yenilmezlik serisi yakalayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 3 de 3 'ü bir şekilde, 1-0'larla da olsa almaya razıyım :)

      Sil
  2. ligde hücum istatistikleri en kötü olan 2 takım... vah gaassarayım vah

    YanıtlaSil
  3. Emin'i orda görmek herkesi çok mutlu eder, keşke olsa. Ama fatih terim artık başka bir insan olduğu için buna ihtimal vermiyorum.
    Beni en çok Belanda denen .... 'nın oynama ihtimalı. Dişlerimi gıcırdata gıcırtada günleri saya saya defolup gideceği o günü bekliyorum. Mecburen katlancağız.
    bari minimum zarar vereceği kanatta olsa. Orta sahada olduğu sürece maçı tamamlamam şansı yok. taraftarın böylesine sinirli, hatta Fatih Hoca'ya dahi dolduğu ortamda 1 rezilce yapacağı hata onu bitirir. Sol veya sağ kanada atar umarım.
    Benim gönlümden geçen Falcao'nun ilk 11'de başladığı ve partnerinin Adem olduğu bir 11.
    belki 4-4-2 olabilir.
    sol da belanda sağda fegholi ortada ömer ve lemina
    ilerde falcao adem şeklinde.
    Babel'i de aynı şekilde kesinlikle ama kesinlikle görmek dahi istemiyorum. Eşşek yüküyle para alıp takıma el freni olanlardan.
    Daha fazla kelle alınması lazım.
    seri, belanda, selçuk, donk, babel, mariano, nagatomo, emre, jimmy, feggouli ...

    bu son derece kötü oluşturulmuş, aşırı pahalı, yavaş, işe yaramaz kadronun derhal dağıtılması şart. Gs taraftarının önüne genç, aç, diri, koşan ve basan 27 yaş altı oyunculardan kurulu az maaş alan çocukları koymalısınız.
    umarım ocak ve yaz döneminde safralarımızdan kurtuluruz. 70 milyon euro maaş ödüyoruz, max olması gereken bunun yarısı belki daha da azı.

    YanıtlaSil
  4. Sol stoper solak stoper evet teknik ama kötü stoper. Güçsüz ve hataya çok müsait. Her sey dört dörtlük ya tek eksik teknik sol stoper. Aslında Muslera nın da ayağı iyi değil satıp ayağı iyi bir kaleci alalım varsın maç kurtarmasın ayağı iyi olsun o önemli kaleci de değil mi? Marcao abartıldığı gibi iyi bir stoper değil evet solak ve tekniği iyi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir