24 Aralık 2019 Salı

Lig şampiyonluğu yarışında daha düşük maliyetler de yarışıyor


Fotoğrafı gördüğümde yazmadan geçmek istemedim. Malum 2010 - 2011 sezonundan sadece 2 yıl sonra gelinen nokta. Fatih Terim'in 3. Galatasaray dönemini başlatmasıyla sadece 2 yıl içinde çehre değişmiş ve yeniden Şampiyonlar Ligi takımı olmayı başarmıştık. Şampiyonlar Ligi'ne adım atar atmaz çeyrek final gördük ve Real Madrid karşısında yaptıklarımız ortadaydı.

Hocanın 4. Galatasaray döneminde ise süreç değişik. Şartlar da değişti gerçi, bu dönem çok farklı. Çok kötü, hatta izlediğimiz en kötü sezonlardan birindeyiz dediğimiz dönemde şampiyonluk potasının içindeyiz. Bir yandan da ligin dibi şampiyonluk potasıyla aynı puan farkında. O dönem işler böyle yürümezdi, seriyi yakalayan giderdi. Bugün seri dahi yakalanmıyor.

Şampiyonlar Ligi noktasında düşünceliyim asıl. Galatasaray'ın gerçek kimliği Avrupa üzerinde. Biz ise son yıllarda Avrupa'da neredeyse varlık gösteremiyoruz. PSG ve Real Madrid gibi takımlar karşısında şansımız olmadığını ben de biliyorum ama 5 gol yemeyi başarı sayacak kadar da düşmemek gerekiyordu. Şartlar, açılan makaslar ne olursa olsun.

Porto, Lokomotiv Moskova ve Schalke 04'lü grupta da forvetsizliğin esiri olmuştuk. Kötü kadro planlaması yani. Orada yönetimin de payı vardı, Gomis süreci malum. Çıkılabilecek bir gruptu ve iyi deplasman performansları da vardı. Club Brugge'nin altında kalmak ise kabul edilemez nokta. Çoğu maçta bitse de gitsek, fark yemesek diye düşünmek. 

Ffp deniyor da, aynı Beşiktaş aynı ffp'yle 2 iyi Şampiyonlar Ligi sezonu yaşamadı mı? Transferde ipin ucunu kaçırma kaynaklı sorun yaşadılar, Cenk Tosun'un satışını değerlendiremediler ama performanslar oldukça iyiydi. Ffp'nin biraz da günü kurtarmak olduğu doğru olsa da biz bu süreci iddialı isimlerle geçirdik. Nzonzi, Seri ve Babel gibi transferler yapabiliyorsun. Demek ki iddian var. İddian yoksa böyle isimlere gerek yok zaten, lig şampiyonluğu yarışında daha düşük maliyetler de yarışıyor.

Yine bir Ocak ayına geliyoruz. Değişim parolamız, ilk etapta bahsi geçen isimler de yine yüksek profil. Lig şampiyonluğu hedef bu sefer, Avrupa defteri de kapandı. Ligi nasıl bitirdiğimizi göreceğiz ya da şampiyon olsak dahi yazın neler konuşacağız? Umarım iyi bir Ocak süreci geçer ve biraz daha geleceğe dönük atabileceğimiz hamleler izleriz.

10 yorum:

  1. Feg ve falcao dışında ki yüksek maaslilari göndermek lazım,onyekuru sol kanada,linnes sağ beke,orta sahaya da ofansif bir 8-10 alabilirsek mert hakan da olabilir ama Sivas sene sonuna kadar tutmak ister bence,bu arada feg 10 a geçip bir genç sağ kanat da alınabilir,takıma teknik değil fizik kalite katacak oyuncular lazım kısaca eğer bunu yapabilirsek istenilen oyunu görebiliriz 2.yari,hayalim şu 11:mus-linnes-donk-marcao-yuto omer-lemina-mert hakan onyekuru-falcao-feg sol bek de alınsa güzel olabilirdi ama yinede yutoyu her türlü tutarım takimda,şampiyonluk yarısina devam edersek yuto savunmasıyla yine farklılık yaratır,seri gider herhalde ama o da bence tempolu orta saha da pasor yönüyle iş yapabilirdi,örnek Rize maçı,lemina Ömer'in yanında iyi iş çıkarmıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Anlamsız maaşlar var ve böyle lükslerimiz olmamalı.

      Sil
  2. Bu resim üzerine 2 sene önce de yazı yazmıştın. Tabi içeriği daha farklı https://www.sportifcumleler.com/2017/12/bakn-su-fotograf-cok-onemli.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün farklı bir konuydu, bugün farklı. Yarın daha da farklı :)

      Sil
  3. hoca tweeti attı iş bitti. fikstüre bakın. gayet uygun.
    kadıköy e kadar hepsini kazanacağız.
    sokağa çıkıp millete racon kesicem çok gaza geldim :D

    YanıtlaSil
  4. burak bey biliyorum bu başlık olmamalı yazdıklarım için ama buradan yazmak istedim geçen göztepe maçı sonrası tercihler.oyun. sonuç nedeniyle çok üzüldüm maç başlıgı altında birşeyler yazdım sonunda hoşçakalın dedim nedeni birdaha birşey yazmamaktı uzun bir süre, tabiki nedeni siz degilsiniz o anki kararımdı üstelik yaşım geregi böyle çok şeyler yaşadım gördüm takım üzerinden, kapalı trübünde gerçekten yarısından daha az yer kapladıgımız derbiler iuzun yıllar gelmeyen şampiyonluklar daha çok hüzünle tanıştık ama kemik yılmayan bir nesil olduk buda büyük bir çıkarım dersti o dönemleri yaşayan bizler için bu deneyimlere ragmen o maç sonu hani sıtkım sıyrıldı denir ya işte o halde yazdım evet siz ,ben birçok galatasaraylı hocayı eleştiriyoruz kızıyoruz gönül koyuyoruz bilinen nedenlerle hakkımız olarak kendisini tanıdıgımız için niçin hocam niçin bu inat , bu isteksizlik diyoruz çok daha iyilerini daha zor şartlarda yaptıgını bildigimiz için belki..lakiiiinnnn bu akşam üstü tv da son dakika fatih terim kurula sevkedildi haberini görünceye dek şımarık bir burjuva eline geçirdigi kurullarla aklınca hocayla hesaplaşıyor. o halde gün birleşme günüdür bu ayrıca vicdan ve ahlakende sorumlulugumuzdur hoca direnme ateşini yaktıgına göre yanlız bırakmamalıyız ...zorlu center şampiyonluk kazandırır planını boşa çıkarmak için sahada ,trübünde, yazarken çizerken zorlu zamanlarda gücümüzü hatırlatma vakti..ahmet arif şiiri gibi...bunlar engerekler bunlar çıyanlardır bunlar aşımıza ekmegimize göz koyanlardır tanı bunları tanıda büyü...iyilikle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım da zaten, şu an kenetlenme zamanı ve hoca da ateşi yaktı. Ayrıca yorumlarınız kıymetli, asla bırakmayın.

      Sil
  5. 2011 yılındaki kadronun kalitesi belliydi oyuncular iyi değildi. Bu sene oyuncular iyi ama kadro mühendisliği kötü. Bir de yerliler bir şekilde mücadele ediyordu. Mustafa Sarp filan beğenilmese de çok kolsarlar mücadele ederlerdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değildi tabii ki, o yüzden şu ana kadar geçen sezona en kötüsü diyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir