3 Aralık 2019 Salı

Ligin ilk yarısının bitmesine 4 hafta kala da her an her şey değişebilir


Şartlar ne olursa olsun zirveden kopmak mümkün değil. Puanlar birbirine çok yakın ve hala şartların eşit olduğunu söyleyebiliriz. Ligin ilk yarısının bitmesine 4 hafta kala da her an her şey değişebilir. Özellikle de Galatasaray'ın kalan 4 maçının 3'ü İstanbul'da. 12 puanın mümkün olduğunu düşünüyorum. O 12 puan alınırsa da ligin ilk yarısı biterken bana göre "hala" şampiyonluğun en büyük favorisi olacağız.

Sivasspor 27 puanla lider, Başakşehir 25 puanla 2., Beşiktaş ise 23 puanla 3. durumda. Üç takımın da ortak özelliği son haftalardaki çıkışları. Sivasspor bunu iyi futbolla da süsledi ve keyif veriyorlar. Tabii onlar açısından Mert Yandaş ve Emre Kılınç'ın bitecek sözleşmeleri önemli bir konu. Ocak ayındaki stratejileri bu futbolculara göre değişecek.

Başakşehir de oyun olarak yükseliyor. Abdullah Avcı dönemine göre farkları da hücumdaki kalite ve coşkuları. Yabana atmamak gerekiyor, ciddi favoriler. Beşiktaş da son haftalarda yükselişe geçti ve seri yakaladı. Abdullah Avcı, ipleri eline aldı. Takım da amansız pas oyunundan, daha tempolu ve dikine oynamaya çalışan bir yapıya büründü. Haliyle de sonuç alıyorlar.

5. Alanyaspor'un istikrarı biraz sarsıldı. Ligin ilk haftalarındaki havaları kalmadı gibi. 6. sırada da Fenerbahçe var ve onların da istikrarı çok kötü. İyi durumda gibi gösterilmek istenseler de dengeli olduklarını düşünmüyorum. 7. Yeni Malatyaspor'un da ilk haftalardaki coşkusu yok gibi. Yine de ciddi bir rakip, asla hafife almamak gerekiyor.

8. sırada da biz varız ve liderin 7 puan gerisindeyiz. Lider Sivasspor'u da rahat sayılabilecek bir maçta yenmiştik. Buradan bakınca ciddi bir galibiyet almışız, o gün pek anlamamıştım. Kalan 4 haftada 12 puanı alabilirsek eminim ki liderin 7 puan gerisinde olmayacağız ve bu bant en fazla 3-4 puana gelecek. Potaya girdiğimizde de Galatasaray'ın şampiyonluk modunu açmasını bekleyeceğiz.

Geçen sezon da bu haftalarda aynı şeyi konuşuyorduk. Bu kafayla devam ettiğimiz sürece de gelecek sezonda da pek bir şey değişmez. Galatasaray da oyun olarak biraz daha ivme kazanmaya ve coşkuyu hatırlamaya başladı. Ocak ayında da beklenen hamleler geldiğinde en azından ezberimizi hatırlayacağız. Doğru oyunu geç de olsa bulmaya çalışıyoruz. Keşke biraz da hücum organizasyonu oluşturabilsek.

14 yorum:

  1. Şampiyonluk reçetesi şudur: Önümüzdeki 5 maçın 4'ü içeride. Buradan en kötü 12 puan çıkarıp devre arası adam akıllı sağ-sol bek ve 10 numara transfer etmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göztepe'yi de yenmeli, seri gerekiyor. 10 numaraya gerek yok bence.

      Sil
  2. kadıköy'e 9 maç var. hocanın 3. dönemi ilk sezonu 9 maçlık bi galibiyet serisi vardı. hatta hemen hemen aynı haftalardayiz. öyle bi seri yakalarsak o maça 'şampi' olarak gideriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum. gaza gelmek değil bu. fikstür ortada. 9 maç 27 puan kesinlikle imkansız değil. yeter ki biraz olsun top oynayalım.

      Sil
    2. bu takım mı 9'da 9 yapacak ? :)

      Sil
    3. Aynen öyle, bu takım 9'da 9 yapacak.

      Sil
  3. 10 diyenlere katılmıyorum 12 puan almalıyız. göztepe möztepe dinlemem. deplasmanda birilerini yeneceksin bir zahmet. fb bile yeniyordu az kaldı. bu 4 maç seri olmalı hedef 12 puan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, Göztepe deplasmanından da çıkmalıyız.

      Sil
  4. En az gol yiyen takımız bu çok iyi tabiki, lakin en az gol atan takımlardan biriyiz üsteki 7 takım bizden 14/12/10 vs.fazla gol atmış. bu gol atma kabızlıgını giderdigimizde dilediginiz bekledigimiz yere tırmanacagız elbette şu ana kadar oynanan kupa maçlarında bile göreceli güçte rakiplerine kolay goller buldular bir hayli rotasyonlu kadrolarıyla süper lig takımları yani bir şekilde çalışmışlar gol yolları için bu haftaki rakibimiz alanyaspor da az gol yiyen bir takım ama son maçlar da biraz fazla pozisyon vermeye başladılar bulduğumuz pozisyonları bu maçta kesin değerlendireceğiz 2 gol bulacagımıza inanıyorum. Bir yerden baslama maçı olacak oyun, moral ,yeniden özgüven, trübün dönüşü ve sonrası için.. size katılıyorum ilk yarı sonunda en fazla 3/4 puan puan kalacak üsteki takımla yeterki yeni telafisi zor sakatlıklar olmasın .birde inşallah yarın tuzla maçında bir iki genç oyuncudan "agbi bu çoçukta iş var valla" diye bahsederek maçtan çıkarsak çok güzel olur degilmi..iyi düşünelim herşey iyi olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az gol yememiz de iyi savunmadan değil, fazlasıyla Muslera'dan kaynaklı. Pozisyon da veriyoruz yoksa.

      Sil
  5. İkinci yarıdan umitli konuşabilmek için tek çare 4 maçta en az 3 galibiyet.

    YanıtlaSil
  6. Ligde 3 4 maç üst üste kazanan takım bir anda zirveye çıkabiliyor ve şu an fırsat elimize geçti.Şu fikstürde 4'te 4 yapmayacağız da ne zaman yapacağız?3 maçı evinde oynuyorsun deplasmanda Göztepe maçı var çık al hepsini sonra Ocak mı dersin transfer mi istiyorum dersin ne dersen de

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir