25 Aralık 2019 Çarşamba

Marcelo Saracchi & Galatasaray, doğru kiralama yöntemi tam olarak bu


Kiralık futbolcularla alakalı yorumum net. Ffp kapsamında bu tarz hamlelerin şart olmasını bilmekle birlikte, kiralayacağın isimler genç ve aç isimler olmalı. Burada gelişim göstereceğine inanan, büyüyecek futbolcular seçilmeli. Denayer ve Onyekuru'yla da bu anlamda iyi bir sınav vermiştik. Devamını getirmemiz gerekiyordu.

Lemina'yı da "aç futbolcu" kapsamına alabiliriz. O da  26 yaşında gerçi, gelişim kapsamına alabiliriz. Bu tarz kiralamalardan boş isim çıktığına pek denk gelmiyoruz. Kısa vadeli katkı oluyor, ağızlarda tat bırakıp gidiyorlar ama ffp sarmalında da futbolcu satamadığın ortamda mecbur kalıyorsun. "Geliştirici kulüp" olarak x takımları inandırdığında da hamle yapman daha kolay oluyor.

Marcelo Saracchi ismi de Galatasaray'a yazılmış ve kiralamak istediğimiz söyleniyor. Leipzig forması giymekte ve henüz 21 yaşında. Bu sezon sadece 6 maçı var ve 1 golü bulunuyor. Leipzig onu River Plate'den 12 milyon avro'ya almıştı. Beklenti duyulan bir isim olsa da 2 yılda henüz istenilen yere gelemedi. Şu an önü tıkalı, haliyle de kiralık durumu oldukça olası.

İyi bir hücum beki diye düşünüyorum. Hızlı, teknik özellikli ve oynadığı kanadı sürükleyebilecek, hücumu güçlendirebilecek bir isim. Emre Taşdemir'le dahi çehreyi değiştirebiliyoruz. Temposu büyük iş görüyor ve kanadını bir şekilde sürüklüyor. Nagatomo adına ise ne kadar savunmada iyi dense de, hücum kısmı problem. Sağ ayaklı olması da apayrı bir sorun.

Saracchi'yle de Emre Taşdemir'le yaptığınız işin çok daha fazlasını yapabilirsin. Oyunu genişletir, atletizm ve hız katar, orayı sürükler. Önüne Onyekuru'yu da yazınca sol tarafta hız kozu da beraberinde gelmiş olur. Sol bek transferi önemli, takımın en önemli sorunlarından biri. Sağ bek için Linnes dönecek gibi bir durum var ama soldaki sorun büyük.

Orta kalitemiz de düşük mesela. Nagatomo / Mariano ikilisi bu anlamda yok gibi bir şey. Ömer Bayram'ın varlığıyla sol tarafı biraz olsun idare edebiliyorduk. Merkezden tıkanıyoruz, iş kanatlara bakınca da orayı açamadık işte. Beklerin değişimiyle birlikte Galatasaray'ın oyunu da ister istemez gelişecektir.

09.12.2019 tarihli yazı..

8 yorum:

  1. Devre arasında bu kadar çok takımdan oyuncu yollama ve takıma oyuncu katma işlemini nasıl becerebileceğiz merakla bekliyorum :) Linnes, Onyekuru ve Diagne kes,nlikle kadroya dahil edilmeli ve Mariano ile Belhanda kesin gönderilecek diye anluyorum ama üçüncü kurban kim olacak onu da ayrıca merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. İyi oyuncu gibi görünüyor. FM de şimdiye kadar nasıl denk gelmedim hayret :))

    YanıtlaSil
  3. genç oyuncu için verilecek yüksek maaş dengesini bozabilir.buna dikkat etmek lazım.

    çoğu genç oyuncu kiralıkta olsa euro milyoneri oluyor kısa sürede.
    leipzig de aldığı yıllık ücret en fazla 200 bin avrodur.bu oyuncuların maddi hedeflerini bitirmiyorlar genelde leipzig gibi kulüpler.bonservise yüksek para vermeleri problem olmuyor.ama oyuncuya yüksek maaş verdiği maddi hedefler bitiyor.

    misal saracci ye 1,5 yıllık 2 milyon avro net maaş verirsen sıkıntı olur.sırf yaşı genç diye hedefleri var olmuyor.aynı zamanda maddi hedefleride olacak aga.

    bu arada leipzig in yaş ortalama 30 olan bir takıma genç oyuncusunu kiralayacağını hiç sanmıyorum.ya oyuncudan gelecek adına umudu kesmiş olabilirler.yada kiralama ücreti olarak 1-2 milyon avro cebe indirme peşindedirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 800 bin avro ücreti var, neyden bahsediyorsun :) Leipzig'den aldığı rakam 1.6 milyon avro, yarım maaşını vereceksin Ocak için. Bilmeden yazmayın, rica ediyorum. Leipzig gençleri topluyor da bak bakalım bir de maliyetlerine. Çok zengin, paranın ucu olmayan bir takım. Felsefe ile hareket ediyorlar sadece ama rakamlar gayet yüksek.

      Sil
    2. maaş bilgilerini nerden aldın bilemiyorum.ama kariyersiz ve genç oyuncu için bu rakkamları vermeleri ihtimal dahilinde görünmüyor.
      leipzig zengin olabilir ama maaş konusunda bonkör olmaları mühendislik açısından mantıklı değildir.

      Sil
    3. Of of of ki ne of, bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır mı :)

      Kariyersiz dediğin adamın o genç yaşlarda River Plate'de iyi bir kariyeri var. Konuşulan, beklenen, BİLİNEN bir potansiyeldi. Alex Telles de bize gelirken böyle bir kariyeri vardı, 1.5 aldı. Bilgiyle yorum yaparsak mutlu olacağım, tek ricam bu olabilir. Leipzig'de aldığı ücret 1.6 milyon avro (vergisini bilmem), bizden yarım sezonda alacağı rakam 800 bin avro.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir