9 Aralık 2019 Pazartesi

Mourinho'nun lider futbolcularla alakalı söylemi çok hoşuma gitti


Mourinho'nun liderl futbolcularla alakalı söylemi çok hoşuma gitti. Söylemi de ister istemez Galatasaray'a bağladım. Sorun yaşadığımız konulardan biri çünkü. Takımda çok önemli isimler olsa da, "şu lider" diyebileceğimiz futbolcu sayısı bana göre 1. Bu da çok dillenmese bile takım içinde problem olabiliyor. Fatih Hoca'nın varlığına rağmen hem de.

"Çoğu kez kaptan lider değildir. Lider olmayan kaptanlarım vardı. Javier Zanetti ve John Terry, liderlerdi ve bu liderlere sahip olduğunuzda daha iyi bir menejer oluyorsunuz. Liderlere sahip olduğunuzda, takımınız bir adım öndedir."

Mesela Roma'da, "lider olan Totti değil de De Rossi" derler. Galatasaray'da da lider Muslera gibi görünse de o vasıfları taşımadığını düşünüyorum. Karakterle alakalı tabii bu, kimse kimseyi suçlayamaz. Galatasaray'daki kaptanlık durumu da biraz kıdeme bakıyor gibi. Kim daha uzun süre forma giydiyse kaptan o.

Selçuk İnan da lider değil, en iyi döneminde dahi olmadı. Yıllardır kaptanlık yapmasına rağmen ipleri eline aldığı gün sayısı azdır. Sahada isyan eden, takımı da isyana sürükleyen futbolculardan bahsediyorum. Ujfalusi bir örnek. Galatasaray'a gelir gelmez o vasfını göstermişti ve liderliğinin önemi çok büyüktü.

Mevcut takım içerisinde lider olabilir diyeceğim tek isim Falcao. Onu da henüz saha içinde göremediğimiz için bunu yansıtamadı. İlk Kasımpaşa maçını hatırlıyorum da, maça çıkarken dahi herkesi kenetlemiş ve ateşlemeye çalışmıştı. Monaco'da da yıllarca bunu yaptı, Kolombiya Milli Takım'ında da.

Çok konuşulmaz ama Fernando da liderdi. Nzonzi'de bu yok mesela, o daha kendi halinde. Fernando ise takım içinde bu konuda öne çıkar ve herkesi ateşlerdi. Bu tarz isimlere ihtiyaç duyuyoruz. Böyle 2-3 isim daha bulabilsek çoğu sorun çözülecektir. General çok, asker az diyoruz da, generallerin yönetme özelliği pek yok.

4 yorum:

  1. Sadece yüreğini koyarak oynaması yetmez lider futbolcu işler kötü gittiğinde sahada ayakta kalıp takımı toparlayabilendir ya da takım lakayt oynamaya başladığında onları uyaran... Bizim takimda yok sanirim hiç bunlardan.

    YanıtlaSil
  2. Şu an takımda lider oyuncu olarak sadece Falcao var dediğin gibi.Devre arası transfer diyoruz da lider özellikli biri de alınmalı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao da o liderlik açığını tek başına doldurur, yeter ki sahada olsun :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir