30 Aralık 2019 Pazartesi

Ne ara Talisca'ya geldik bilmiyorum


Galatasaray'ın gençleşmeye ve kadrosunu güçlendirmek adına transferlere ihtiyacı var. Saracchi, Onyekuru ya da Sekidika gibi futbolcular hem takımı gençleştirecek, hem de hızını arttıracak. İlk 11 için, bu isimlere ek olarak bir de stoper bekliyorum. Sonrasında gerçekleşmesi muhtemel transferler ise sürpriz ayrılıklara ve elde edilen bonservis gelirlerine göre değişecek.

10 numara transferi de çok konuşuluyor. Bahsi geçen futbolcular da oldukça iddialı. Alex Texeira, Quintero derken Talisca'ya ne ara geldik bilmiyorum. Tek bildiğim, 3 ismin de maliyetinin yüksek olacağı. Böyle bir lüksümüz var mı onu bilmiyorum. Hatta bazılarına ihtimal dahi vermiyorum. Gerekliliklerini dahi tartışırım.

Bazen en önemli transfer "kendi imkanlarından bulduğun" isimler. Lig ve Türkiye Kupası'nda devam ediyoruz. Bu mücadeleler adına da 10 numara pozisyonunda gerekli rotasyona sahip olduğumuzu düşünüyorum. Taylan Antalyalı'dan eminim ki herkes keyif aldı. Emre Akbaba da geri dönüyor, Feghouli de o pozisyonda oynayabilir.

Klasik bir 10 numaramız da yok aslında. Son dönemde biraz daha 4-4-2 oynuyoruz. Falcao'nun yanındaki isim de serbest rolde. Babel yapamadı mesela, Taylan Antalyalı ise iyi performans verdi. Emre Akbaba da Alanyaspor'da bu pozisyonda oynuyordu. Forvet özellikli bir 10 numara. Feghouli de var derken, bu pozisyon için transfer yapmak bana lüks geliyor.

En iyi ihtimalde dahi Belhanda için kazandığınız bonservisi bütünüyle bahsettiğimiz isimlere vermek zorundasınız. Oysa o paraya 2-3 tane geleceğe dönük isim almak mümkün. Bu pozisyonda da alternatifler varken ciddi maliyetlere girmeyi gerekli görmüyorum. Ffp'de artı sağlamak, kar elde etmek bu değil.

Üstüne bir de yaz döneminde Mert Hakan Yandaş'ı bekliyoruz. Alternatifleri görüyor musunuz? Her şey etiket olmamalı, bundan sıyrılmalıyız. Etiketin acı sonucunu sezon başında gördük. Bizim biraz daha maliyetleri düşürmeye ve geleceğe dönük hamleler yapmaya ihtiyacımız var. Şu tempo, mücadele, hareketlilik düşmesin.

8 yorum:

  1. Belhanda sonrası Emre Akbaba'ya 10 numara verilir mi acaba ağabey, güzel olmaz mı 🙈😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numarayı kimin giydiğiyle artık ilgilenmiyorum :)

      Sil
  2. Cok gereksiz ve maliyetli bir transfer haberi daha. Bence 10 numara transferine hic gerek yok. Tam Emre, Taylan ve Mert Hakan'in parlayacagi bir formasyona donduk. Bu 3'lu yeterli rotasyon olur. Talisca demek defansif zafiyet demek. 4-4-2'nin en onemli isi forvetlerin baslattigi pres olur genelde. Falcao ve Taylan bu isi iyi yaptilar. Emre ve Mert Hakan da iyi yaparlar. Talisca bir de Babel'lik yaparsa kurtulamayiz adamdan.

    Su asamada en onemli transferler bek ve kanat transferleri. Bonservis bulabilirsek de stoper,orta saha ve forvete birer scout transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca'nın futbolculuğuna ve kalitesine lafım yok ama bu tarz maliyetlere soğuk bakıyorum artık.

      Sil
    2. Kalitesine benim de lafim yok ama, Cin'e genc yasta giden her oyuncuya on yargim var. Bu oyuncular Avrupa'ya donunce hic tutmuyorlar, bu konudaki belki de tek istisna Witsel. Ozellikle yuksek maasli adamin maasi odenmezse sorun yaratiyor.

      Sil
    3. Para düşünmüştür, doğal. Oscar da gitti, kim kalitesini inkar edebilir ki.

      Sil
  3. Falcao ile birlikte çok iyi olabilirler ama o paralara çıkmamız imkansız nerdeyse

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir