24 Aralık 2019 Salı

O parayı bugün gör, 2. değil 4. kaleci bile olursun


Sinan Bolat'ın son açıklaması çok ilgimi çekti. Kalecilikte iddialı olduğu günlerdeki kariyeri Belçika'da geçen, bugünlerde de tecrübe kontenjanından Milli Takım'da 3. kalecilik yapan bir isim. Galatasaray'da da 2014 / 2015 sezonunu kiralık olarak geçirmişti. Yediği jenerik gollerle akıllara kazındı. 30 - 35 metreden yediği gollerle anımsanır.

2 iyi maçı var aslında. Kırılma anlarıydı hatta. Şampiyonluk yolundaki Gençlerbirliği maçı gibi. 1-0 kazanmıştık ve Muslera'nın sarı kart cezasında o oynamıştı. Gol yiyecek diye ödüm kopsa da çok iş düşmemişti. Bir de Türkiye Kupası finali var. Fena iş çıkarmadı o gün ama yine bir kalecilik destanı yazamayız. Genel itibarıyla diğer yedek kaleciler gibi o da hayal kırıklığı oldu.

Şu açıklama komik yalnız;

"Her şeye açığım. Bir kaç ay içinde başka bir kulübe transfer olabilirim ama kesinlikle Galatasaray'a gidip 2. kaleci olmayacağım."

Yine yazıyorum, zirvesi Belçika'nın orta sıra takımları. Türkiye'deki bu kaleci bolluğunda da göz ardı edilmesi doğal olacaktır. Neye açık mesela, daha iyi nereye gidebilir? Altay Bayındır, Karius gibi isimleri mi kesecek? Muslera'yı geçtim, herhangi bir kalecinin dahi Galatasaray'a gelmesi durumunda kaderi en iyi ihtimalle 2. kaleci olmaktır.

Galatasaray'a transfer olduğu dönem, o günlerde Beşiktaş'ın 1. kalecisi olan Tolga Zengin'den daha fazla kazanıyordu. 1.3 milyon avro maaş, 20 bin avro da maç başı ücreti vardı. Galatasaray'ın yedek kalecisine ödediği maaşa bakar mısınız? Sonra da bu kulüp niye battı ve paralar nereye gitti deriz. Şu paralara bakında zaten, yapılmış olan açıklama komik geliyor.

Şu parayı ömründe bir daha bulsun, 2. değil 4. kaleci dahi olur. Galatasaray'a duacı olacağına hala o günleri bir hata olarak nitelendiriyor. Yine olsa yine gelir, bu paraya kim hayır diyebiliriz. Yedek kalecisin, 1.3 milyon avro kazanacaksın. Bugün Belçika Ligi'nde aldığı ücret taş çatlasın 300 bin avro'yu geçmiyordur.

6 yorum:

  1. Carrasso gibi unlu ve bilinen yillardir ust duzey ligde ilk 11 oynamis bir isime bile Sinan Bolat'in yarisi kadar maas verdik.. Ve hak ettigi kadar oynatmadik. Sinan Bolat kendini sansli gørsun bence bøyle bir sans Eline gectigi icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Okan Kocuk ne kadar alıyor mesela, doğru olan bu yani.

      Sil
  2. Muslera olağanüstü oynarken ne yapsa şansı yoktu... Ki ikinci kaleci olmayı kabullenerek gelmişti zaten bugün böyle boş konuşmanın manası yok. Galatasaray'da Muslera varsa birinci kaleci odur. Neuer de gelse ikinci kaleci olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoktu da, dediğin gibi böyle boş bir açıklama o kadar komik ki :)

      Sil
  3. Kendi bakış açımızla bakmak yanlış. Eğer bu adam parayı düşünseydi çok daha önceden Türkiye'ye gelirdi. Bu adamın derdi futbol oynamak. Bu tarz oyuncular zaten hayatlarını geçirecek parayı kazandı. Amaçları kalan kariyerlerinde iyi futbol sezonları geçirmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O teklif gelmemiş demek, yoksa takla atarak gelirdi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir