11 Aralık 2019 Çarşamba

Performans odaklı gittim ve yazdığım isimleri de 4-2-3-1'e uydurmaya çalıştım


2020'e girmemize günler kala, klişe olsa da konuşulması gereken güzel konuyu konuşma vaktidir. Son 10 yılın kadroları yazılıyor, biz de işe Galatasaray açısından bakalım. Twitter'da son 10 yılın en iyi Galatasaray 11'ini sordum ve birçok cevap geldi. Günler devam ettikçe, yine son 10 yıl üzerine sormaya devam edeceğim. Bugün en iyi 11'i konuşuyoruz.

Önce kendi 11'imi paylaşayım ve pozisyonlar üzerinden diğer adayları konuşayım;

Muslera 
Eboue Ujfalusi H.Balta Riera
Melo Selçuk
Feghouli Sneijder Onyekuru
Burak

Performans odaklı gittim ve yazdığım isimleri de 4-2-3-1'e uydurmaya çalıştım. Şu forvet de hak ediyor diyerek onu kanata atmak istemedim. Hangi futbolcu, hangi pozisyonda iyi iş yaptı üzerinden düşünerek böyle 11 yaptım. Yaptığım 11'de de tartışılmayacak noktalar olduğu gibi, tartışılır çok isim de var.

Muslera'yı elbette tartışmıyoruz, hatta bu takımın kaptanı da o. Stoper ikilisinde Ujfalusi de tartışmasız. Son 10 yılın bana göre en iyi stoperimiz. Yakındaki isim ise tartışılır. Hakan Balta'nın sol stoperdeki etkisini ve 2014 / 2015 sezonu şampiyonluğunu düşünerek yazdım. Luyindama diyen de çok mesela, bence de hakkıdır. Beğenmeyeni çok olsa bile, Semih Kaya'nın da ciddi aday olduğunu düşünüyorum.

Sağ bekte ise Eboue'nin de rakipsiz olduğunu söyleyebilirim. Mariano'nun ilk sezonu iyi gibi olsa da, Eboue'nin oynadığı ilk 2 sezondaki etkisi çok yüksekti. Sol bekte ise Telles yazanlar çoktu. Performans olarak beklenileni verdiğini düşünmüyorum. Riera ise, 2012 / 2013 sezonu şampiyonluğunda sol bek olarak farklı bir seviyedeydi. Üstelik Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere.

Orta sahada Selçuk İnan / Melo ikilisini de hiç tartışmaya gerek yok. Sadece Galatasaray'ın değil, Türk futbolunun da unutulmaz ikilileri arasında. 4-3-3 gibi formasyon kuranlar adına ise, o araya yazılabilecek orta saha pek yok. Lemina'yı beğeniyorum, sezon bittiğinde bu rotasyon adına ciddi aday olacaktır.

Sneijder'in yerini de tartışmam, bu kadronun kesin olarak 10 numarasıdır. Sağ tarafta Feghouli'yi düşündüm. Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta bambaşka bir seviyedeydi ve o şampiyonluğun da 1 numaralı ismi. Podolski'yi yazanlar da çok olmuş, bu yoruma katılırım. Yine de Podolski'yi ağırlıklı olarak forvette kullandık, kanatlar için düşünmedim. Solda ise tercihim Onyekuru. Bruma ve Garry Rodrigues gibi iyi isimler olsa da Onyekuru o seviye ve katkıyı başka yere çekti. Engin Baytar'ı da yabana atmak istemem bu arada, çok konuşulmuyor nedense.

Forvet ise şu kadroda en çok zorlandığım pozisyon. Burak Yılmaz ve Gomis arasında kaldım ben. Her ikisi de oynadığı dönemde rakipsiz şekilde ilerledi. Drogba gibi iddialı bir ismi yazmama nedenim ise performans odaklı bakmam. Kabul edelim ki Burak Yılmaz da Gomis de, hatta Elmander de Drogba'nın önünde. İstikrar açısından bakmak gerekiyor. Gomis'e kıyamayıp çift forvetli bir düzen de kurabilirdim ama forveti kanata atmayı doğru bulmadım.

9 yorum:

  1. En iyi kadro bir yana 2010'lu yıllarda 5 kez ile en çok Galatasaray şampiyon oldu. 2020'li yıllarda da bunun devam etmesi dileği ile.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadronun bonuslari:
    Elmander
    Gomis
    Drogba
    Podolski
    Semih Kaya (ilk yillari)
    Hamit Altintop

    Simdi Hamit neden diye soran arkadaslar olabilir. 4 sezonun 2'sinde yoktu. Ama oldugu o 2 sezonda da takim sampiyonluk gørdu. Hamit'in bunda profesyonelce calisip isini yapmasinin katkisi fazla. Takim icindeki akli da. Ilk 11'i hak etmiyor tabi. Ama anilmasi gereken bir isim bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılacak isimler var, ben böyle bir 11 çıkardım. Podolski hariç her isme de katılıyorum.

      Sil
  3. onyekuru tek sezon oynadi. hatta ağırlıklı olarak ligin ikinci yarısında iş gördü. tek sezonu baz alınirsa bence son 10 yıldaki en iyi sol açık performansı bruma'nın son sezonuydu. takım o sezon çok kötüydü ama bruma tüm sezon resital sundu. gol-asist sayısı onyekuru ya da garry'den az değildir istatistik olarak bakarsak. ayrica da maç içindeki etkinliği ile resital yapan bi oyuncuydu. çalım atmada avrupa zirvesini zorluyordu. sol da bruma sağda da keita'nin verdiği tadı, başka oyuncularda görmedim. takım o sezonu 4. bitirdi diye almadiysan, bruma hazretlerine ayıp etmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli için de elimde yarım sezon var ama çok çılgın performanslar. Kiminin 1, hatta 2 sezonuna denk.

      Sil
  4. Tek sezonluk etkisiyle sol kanatta Yasin Öztekin'de olabilirdi belki ama Onyekuru'ya da saygı duyarım

    YanıtlaSil
  5. 3 oyuncu saysam 1'i 16-17 sezonu bruma olurdu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir