12 Aralık 2019 Perşembe

PSG 5-0 Galatasaray, iflasın neyini konuşalım ki


İflası mı konuşalım, maçla alakalı ne yorum yapacağız? İflas işte, Şampiyonlar Ligi'nde tükendik. Şampiyonlar Ligi'nin net şekilde en kötü takımıyız ve yapılan bunca yatırım boşa. Eğer ligde başarmak için bu hamleler geliyorsa yazık o paralara. Ffp demeyin, transfer edilen isimlerin kalitesi ve ödenen yıllık ücretler ortada. İş bonservis bedelleri değil yani.

Grup kurası çekildiğinde, PSG ve Real Madrid'in ardından 3. olmayı hedeflemek doğal hedef. Yine de şu görüntü çok ağır olmadı mı? Herhangi bir mücadeleden bahsedemiyoruz, varlık dahi gösteremedik. PSG de, Real Madrid de idman temposunda rahat oynuyor ve top çeviriyor. Yürüyerek de 5-6 gol atıyorlar. Biz ise bitse de gitsek, daha fazla fark yemesek diye dua ediyoruz.

PSG deplasmanına çıkan 11 ya da oyuncu değişiklikleriyle alakalı yorum yapmıyorum. Eldeki malzeme bu, en azından kalan diyelim. Öğleden sonra U19 maçı oynamış Yunus Akgün ve Erencan Yardımcı yer doldurmak amacıyla kulübedeler. Dolayısıyla da hamle şansın yok. Zaten maça da "bir an önce bitsin" düşüncesiyle çıkınca yapacak pek de bir şey kalmıyor.

İlk yarıdaki o 30 dakikalık görüntü tamamen PSG'nin maçla alakalı düşüncesiyle alakalı. Çok kasmadılar, oldukça rahattılar ve sabırla Galatasaray'ın hatasını beklediler. Savunma arkasına birini sarkıtıp gol yiyeceğimiz de bağıra bağıra geliyordu zaten. 1-0 geldikten sonra da iflas başladı ve yürüme temposuyla iş 5-0'a kadar geldi.

Gerçekten de bu seviyenin takımı değiliz. Topu her aldığında ve dikine gitmeye çalışan Ömer Bayram'da değil sorun. Seri / Nzonzi temelli konuşmak gerekiyor. Benim de hatam var, isimlere takılıp, böyle futbolculardan katkı alınamaması teknik adama yazar dedim. Bu isimlerin transferi elbette teknik heyete yazacaktır ama katkı ve isyan yok.

Seri de yürüme temposunda. Ön alanda koşu gösteren futbolcuyu iyi görse de o koşuyu gösteren kimse yok. Bunun dışında ise savunma yok, sertlik göstermiyor, rakibini 3 adım kovalamıyor. Nzonzi ise burayı sallamıyor gibi. Kafasına gitmeyi koymuş, burnu bir karış havada, mücadeleyle de hiç alakası yok. Stoperlerin arasına girmiş ve bekliyor.

Emre Mor'la gol arıyoruz, bu takımın kalitesi bu. Haliyle de şu maç üzerine ne konuşacağız. Real Madrid deplasmanının bir benzeri. Şampiyonlar Ligi artık bitsin diye dualar ettik, gerekli suçlamaları dinledik ve Ocak ayını bekliyoruz. Ocak ayında da ne değişecek inanın bilmiyorum. Belhanda çıkıyor ve 1.5 yıl daha buradayım diyor.

16 yorum:

  1. bitmişiz ölmüşüz yokuz sıfırız. böyle kötü gs görmedim. ama daha acısı şu. ilk 11 komple değişse de umudum yok. bu takım iyi idman bile yapmıyor. çok belli. 19 yaşında 3 tane fişek gibi adam alsak 4 hafta sonra koşamaz hale gelirler! idmanlar hafif ve yetersiz belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynanan futbol anlamında görmedim..

      Sil
  2. Çoğu oyuncuyu kaybetmiş hoca.lemina,musli,Ömer,marcao gibi oyuncular sadece ayakta kalanlar diğerleri baya sallamiyor,tabi bunda hocanın da suçu var,her seferinde oyuncuları suclamanin sonucu bu oluyor,zaten çok sakat var +bitik,karakter yoksunu sozde yildizlar+bir türlü hazır hale gelemeyen oyuncular+kafası tamamen Ocak da olan motivasyonunu kaybetmiş bir teknik adam=ligin en kotu takımı,fikstür bir nebze rahat gibi ama Ankaragücünden bile kötü bir hücum takımı olduğumuz için o maç bile acaba dedirtiyor maalesef..elimde olsa mariano,nzonzi,seri,belhandayi bir an.once göndermek olur,hatta feg bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her futbolcu aynı değil, hoca ise herkesi aynı istiyor. Olmayınca da gitsin, yenisi gelsin.

      Sil
    2. Evet herkesi 96-00 dönemi gibi asker zannediyor ama öyle değil oyuncu karakterleri değişti artık ve özellikle bu takım oldukça karaktersiz,ne yapacak hiç bilmiyorum,Mert Hakan,emre kilinc gibi aç,genç oyuncular alması lazım,Taylan gibi oyuncuları kazanması ama pek niyeti yok gibi,u-19 da ki çocuklar reale 4 attı,PSG ye karşı 22 sut falan attı ama kaybettiler,bu çocuklara da şans vermeli artik

      Sil
    3. Asker futbolcu alacak o zaman, kadroyu bu yönde kurgulayacak.

      Sil
  3. Lemina, Bayram, Falcao disinda mucadele eden rakip kovalayan yok. Yazik. Nzonzi'nin opisyonu kulanilmaz. Saha icinde liderimiz de yok. Emre Beløzoglu'yu, Felipe Melo'yu, Lorik Cana'yi yaslari ne olursa olsun alirdim su takimi gørunce. Hem kendileri mucadele eder. Hemde Mucadele etmeyene kizip korkuturlardi. Ben artik Atalay'i, Efecan' i ve Emin'i gørmek istiyorum Lemina, Bayram, Falcao yanina. Øzelikle Ocak ayina kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyonu geç, Ocak ayında gider diye bekliyorum.

      Sil
  4. sezon başı kağıt üzerinde çok iyi ve harika bi takım olduk filan dedik ama şimdi geldiğimiz noktaya bak. utanç duyulacak bi takim. aslında yeni de değil. 4-5 senedir avrupa'da 3-4 maç hariç tablo rezalet.
    nerde o eski avrupa fatihi !
    şampiyon kulüpler kupasında yarı final oynayan takım...
    hocanın 1. ve 3. dönemi...
    2000-01 sezonu ve özellikle de bi sonraki sezon o lucescu'lu mütevazı ama rakiplerin korkulu rüyası olan galatasaray gibi galatasaray...
    o kimliğimizi kaybettik işte. bu gidişle de kolay kolay avrupa fatih'ini göremeyeceğiz maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da en büyük tehlike. Galatasaray'ın Avrupa kimliğini kaybetmesi. Bizi farklı kılan buydu çünkü.

      Sil
  5. aslında başladıgımız yere geri döndük kuralar çekilirken 4 sıradaydık yine aynı yerde bitirdik, icardi. neymer, mbappe, sahada cavani draxler,veratti vs yedekte olan bir takıma yenilmek hatta birkaç gol yemek çok yadırganmaz belki lakin. mücadele etmeyen ,kaptırdıgı topun arkasından yalandan öylesine koşan gamsız ruhsuz şu ana kadar hiçbir şekilde takıma aidiyet duymayan oyuncu grubu ile alınan bu sonuçlar üzücü yüzkızartıcı desem yüzü birkaç kişi hariç kızaracak olanda yok maç sonlarında görüyoruz. cl oynayan bir oyuncu herşeyi bir kenara bırakalım sahada duracagı yeri bile kestiremiyorsa söz biter. hepimiz biliyoruz ffp cezaları sayısal olarakta kadro darlıgı yaratacaktı peki niye dogru planlanmadı niye cl lig kupa 33 yaşındaki oyuncular üzerinden planlandı burak bey siz kendinize kızmayın transferler yapılırken hepimiz aynı ruh halindeydik şöyle iyi oyuncular böyle iyi oyuncular aldık diye sevindik isimleri üzerinden, sonra ne oldu kış geldi bir baktık dolapta hiç palto yok atkı yok sadece tsört ve gömlek var şimdi haliyle üşüyor düşünüyoruz.. bizde artık ezeli rakibimize benzedik yaz transferleri ile övünme oysa son birkaç sene hariç ihtiyaçımız olanı alırdık buda bizi onlardan farklı kılar hedefe ulaştırırdı. sanırım bir çok insan eleştirilmeyi pek sevmez ama başlayalım taraftarımız popülist davranmayacak oyuncular konusunda transfer döneminde, yönetim şirin gözükmeyecek trübüne oynamayacak zaten maddi durum ortada , teknik kadro gerçekten hangi bölgeye hangi tarz ve genç karakterli oyuncuya ihtiyaç var diyerek planlayacak elbette arada yanılacak ama bütünde degil..yoksa günlük çözümler üzerinden santraforum santrafor degil, stoperim stoper degil diye konuşmak zorunda kalırsın yada mahalle yanarken saçını tarayan misali oyunculara katlanırsın . günün sonunda önce kendimizden başlayarak biz popülist davranan taraftar, iki sezondur bir oyun planı oyuncu planı üretemeyen teknik kadro ve yönetim olarak bu durumun önemli sorumlularıyız hep birlikte genlerimize, kuruluş amacımıza geri dönmek bayragı yine yukarıda taşımak için özeleştiri zamanı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Slavia Prag hocasının açıklamaları var, onları paylaşacağım bir yazıda. Konuyu özetleyecek.

      Sil
  6. Önce şu ait olduğumuz yerdeyiz romantikligini birakalim,şunu kabul edelim 6 sene önce Juventus maçı ile Gs final yapmistir,artık Avrupa fatihi falan değiliz,bir an once adam gibi yapılanmaya gitmek gerekiyor,ligin dandikliginden dolayı iki senedir şampiyon oluyor bu takim o yüzden gerçekler hep halı altına supuruldu, gecen sene avcı hediye etti şampiyonluğu sayılır mesela,artık kiralik, ve yaşlı,bitik yıldızlar değil 96-00 dönemi gibi genç ve aç oyunculardan kurulu bir takım olmalıyız,takım Daha kosamiyor ki hangi taktiği konuşalım burada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün kötüyüz ama dünü inkar edemeyiz. Tabii o dünün bugüne bir faydası yok.

      Sil
  7. Bazı oyuncular net sabote ediyor.Bazılarının ise kalitesi yetmiyor.Maçta oynayan veya sonradan giren 4 futbolcuyu bu iki seçenek dışına çıkarırım ki bunlardan ikisi zaten uzun sakatlıklardan yeni dönüp maç ritmi yakalamaları adına oyuna giren Falcao ve Şener.Diğer 2 isim de Muslera ve Lemina. Bu dörtlü dışındaki bazı oyuncular takımı sabote etti, bazılarının da kalitesi bu seviyenin çok altında.Yenilmek mesele değil zaten kimse çıkıp da PSG deplasmanında zor da olsa kazanırız demedi ama bu kabullenmişlik insanın canını sıkıyor.Üstelik PSG antrenman havasında geçirdi bu maçı.Saydığım 4 futbolcu dışındakiler hiç utandı mı acaba?Ben utandıklarını dahi düşünmüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edenler de niye o konuma gelmiş, araştırmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir