15 Aralık 2019 Pazar

Scout ekibi ne iş yapar, bir iş yapmıyorlarsa da yıllardır neden orada tutulur?


Her maç sonunda olduğu gibi hocanın uzun uzun açıklamaları var ama geleceğe dönük alınabilen bir ışık olduğunu sanmıyorum. Üstelik transfer kaynaklı da çok talihiz açıklamalar izliyoruz. "Yeni gelen oyuncuların eski takımlarında ne durumda olduğunu bilmiyorduk" söyleminin talihsizliğine bakar mısınız? Biz mi bilecektik ne durumda olduklarını.

Scout ekibi ne iş yapar? Bir iş yapmıyorlarsa da yıllardır neden orada tutuluyorlar. Hoca bu açıklamasıyla onları taca atıyor çünkü, ibreyi oraya döndürüyor. Onu da geçtim, aldığımız çoğu ismi tanıyoruz, bildiğimiz futbolcular. Nzonzi, Seri, Lemina, Andone gibi futbolcular tanınmıyor mu? Marcao / Luyindama gibi isimleri tanımazsın, biz ise yaz aylarında gayet iddialı futbolcular aldık?

Yine de araştırır, karakter analizi yaparsınız. Sonuçta sen onay verdin ve geldiler. Sezon başında bir oyun planı düşündün, o doğrultuda isimler aldın. Sonrasında ise o oyunun olmayacağını görünce yine eskiye dönmek istedin ve çoğu isim taca çıktı. Şimdi de "bilmiyorduk" diyorsun, bu kadar basit olmamalı. Seri ve Nzonzi ikilisinin yıllık maliyeti 7 milyon avro'ları buluyor.

Nzonzi'nin kadro dışı kalması doğru bu arada. "Nzonzi kararını keşke daha önce alsaydık. Fazla sabrettik" diye söyledi hoca da. Büyük bir gamsızlık yaptığı, kabul edilemez. Lakin daha önce de böyle bir şey oldu, neden şu anı bekliyoruz. Ya da Ocak ayı neden diyoruz, gidecekler isimleri bugünden kızağa çekelim. Ocak ayında gideceğini bilen futbolcudan bugün ne bekliyorsun ki?

3 kaptan aynı anda basına konuşuyor, bu olağanüstü bir durumdur. Fatih Hoca da bir şeyleri ima etmiş olabilir. Yine gelecek adına mesajlar verse de bu görüşe kimsenin inanmadığını düşünüyorum. Ocak bir şey değiştirmez, ortada futbol bile yok. Ayrıca nasıl değişeceksin ki, elinde imkan bile yok. Hocanın sorumluluğu kendisinde araması ve bir karar vermesi gerekiyor. Bu süreç önce kendisine, sonra da Galatasaray'a zarar vermekte.

21 yorum:

  1. Hoca tüm sorumluluk ve hata bende diyor ve peşinden mazeretleri sıralıyor. Sahada görünen köy zaten kılavuz istemiyor. Hocanın öncelikle kendi yaptığı hataları üstü kapalı gecistirip diğer bahaneleri sıralaması yerine, bu hataları detaylandirmasi gerekir. Gerekir ki bunlari duzeltebilsin tabiki laf olsun beri gelsin diyerek olmuyor. Nerde yapıldı bu hatalar, öncelikle sağlam bir oyun planı kesinlikle olusturamadi. Kafasındaki pas oyununu söylemiyorum o oyunu oynayabilmek için 22 tane first class futbolcuya ihtiyaç var. Bunları alamayacagini en iyi kendi biliyor ve söylüyor.ikincisi takımı oluştururken geçen sene baslatacagi gençleşme hamlesini devam ettirmemesi ve sürekli 30 yaş üzeri oyunculara yönelmesi ek olarak bazı futbolcularda gereksiz ısrarı. Hepsinden önemlisi takımı iyi calistirmamasi bunun en net örneği şampiyonlar liginin en az koşan takımı olduğumuzdan geçiyor.Burada da futbolcularda kabahat bulamıyorum bu oyuncuları seçip oynatan kendisi ise her oyuncu gerektiği kadar koşacak mücadele edecek ve ayakta kalacakti ama bunun da bahanesini buldu sezon başı kampında eksiktik vs. Sanki milli takıma oyuncu gönderen tek takimmisiz gibi... Son olarak berbat bir kadro planlaması önceki sezonlarda tutan bir planımız vardı onu da etkiledi. Rodriguez ve onyekuru ile devam eden hızlı hücum planımız ilk golü bulana kadar yine çok zorlaniyorduk ama sonrası işi kolay cozuyorduk tabi yine iç saha maçları için geçerliydi bu durum. Bu sene iç sahadaki maçlarıni bile koparamamizin nedenlerinden biri. Tüm bunlar Ocak ayında tabiki düzeltilemez. Zaten kendisi de yaptığı hatalarda ısrarı sürdüreceği aşikar. Başka bir hoca bu takımı ayağa kaldıramaz gerçeği bir kenarda dursun, tek umut Fatih hocanın gerçeği görüp kabullenmesi den geçiyor ama bu ışığı ne söylemlerinde ne eylemlerinde göremediğimiz için umutsuz bir vakayiz ve zor günler devam edecek gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorumluluk bende dese bile değişiklik yok, kendisiyle çelişen tarzda hamleler yapmaya devam ediyor. Her maç sonu da yorumlar aynı, değişen bir şey olmadı ki.

      Sil
  2. Hoca ne yapmalı o zaman ağabey, istifa mı etmeli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmemeli de oturup düşünmeli, ben nerede hata yapıyorum diye.

      Sil
  3. Skot olmaya gerek yok super lig ve alt ligdeki gol ve asist sayılarında ilk 3-5e girenleri toplayacaksın her transfer döneminde,özellikle genc olanları,bu kadar basit.dünyanın her yerinde bu böyle.tabi onları aldıgında oynatacaksında,klübede tutmayacaksın

    YanıtlaSil
  4. Herkes sorumluluk ben de diyor da bir şey yapan yok. Her şey aynı devam ediyor. Biraz daha enerji istiyoruz sahada başka bir şey değil aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok tabii, herkes suçu üstüne alarak aslında suçu üzerinden atıyor.

      Sil
  5. Hoca hikaye anlatıyor her maç sonrası işin ilginci bu hikayeye inanan da var. Sosyal medyaya bakiyorumda hocayı yedirmeyizler bilmem neler havada uçuşuyor. Derdimiz hocayı yemek degil hocanın yaptıklarını da yapabilme potansiyelini de iyi biliyoruz o yüzden söylüyoruz ya zaten hoca bu nedir? Bu takımın hali nedir? Birşeyler yap artık diye. O ise hâlâ hikaye anlatma derdinde. Anlaması gereken şey şu. Hikaye anlatmanın zamanı bitti artık iş eylem zamanı. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Nzonzi yi seri yi kadro dışı bırakmakla olmuyor sadece. Belhanda yı feghouli yi mariano yu da bırakmak zorundasın. Gençler yetiştirmek zorundasın. Ozan kabakbtan başka kim cıktı çoook uzun zamandır bir söyleyin? Hic mi ikinci üçüncü bir adam yok koskoca altyapıda? Yoksa gönder onları da gitsin olabilecek olanları bul inlara emek harca. Yardımcıların bir halta yaramıyor gönder onlarıda gitsin. Scout ekibinden şikâyetciysen gönder onları da gitsin. Yeter artık gerçekten taraftarı kaybediyorsun tribünü kaybediyorsun. Millet selçuk girerken statdan cıktı gitti ya yine mi bu adam diye. Görmüyor mu bunları? Görmüyorsa vahim görüyor da birşey yapmıyorsa daha da vahim. Hoca kendi çöküşünü sonunu hazırlıyor. Ya gerçekten çok radikal kararlar alacak ya kendinide takımı da bitirecek. Bugün dese ki ben hepsini kadro dışı bıraktım genç takimla ocak ayına kadar oynayacağım tüm tribünler alkışlar yeminle. Saha da ruhsuz belhanda yı mariano yu feghouli 'yi selçuk u babel i görmektense genç çocukları görmek pekçok kişiyi daha mutlu eder. Yenilsek te mücadele görürüz en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın toparlanmasını herkes gibi ben de bekliyorum. İstifa derdim asla yok, toparlanacaksa çünkü ondan iyisini bulamayız.

      Sil
  6. 23 yaşında kendi halimde futbolu seven sıradan bir insanım. Sezona başlarken çevremde ki çılgınlar gibi bekleyen Galatasaraylı arkadaşlarıma dediklerim aynen şunlardı; kurdukları takım çok ağır, herkes ayağına top isteyen oyuncular. Hareketli oyuna uyum sağlayacak isim yok, arkaya sarkan isim yok. Bu kadro kendi arasında orta saha da birbirine topu alıp vermekten başka hiçbir şey yapamaz dedim. Bunu ben bile görebilirken Hoca dahil bu işten büyük paralar kazanan isimlerin görmemesi gerçekten skandaldır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu denendi ama günümüzde bu kadar hareketsiz kalarak oynayabilmen imkansız.

      Sil
  7. fb ve bjk 3 puan kaybetti. bu hafta 3 puan almış olsaydık, ibre tamamen bize dönmüş olurdu. dünkü maç aklıma geldikçe kafami duvarlara vurasim geliyor. oyuncular ve teknik heyet de benim gibi şu an kahroluyorlarsa bu takım toparlanir, yok eğer bişey hissetmiyorlarsa hepimize geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakipleri hala yanlış yerde arıyoruz. Beşiktaş ya da Fenerbahçe'nin asıl rakipler olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  8. Konuştukça batıyor deyimi sanırım FT için söylenmiş olmalı. Bunca hezimetten rezaletten sonra 1 dakka çıkıp özür dileriz, söyleyecek sözümüz yok deyip gitse daha anlamlı olurdu. Her maç sonunda uzun uzun anlatıyor ama dedikleri sadece zırvadan ve saçmalıktan ibaret olmaya başladı. Hocam devir 1990'lar değil, bir dediğin diğer ile çelişiyor. Bütün Galatasaray kamuoyu senden bu açık ve seçik başarısızlığın gerçek nedenlerini eğmeden bükmeden açıklamanı bekliyor. Ama senin yaptığınsa sürekli bahane mazeret üretmek başka hiçbir şey değil.
    Mesela imkanlar el vermezse Ocak'ta da transfer yapamayabiliriz dedi ilk defa. Adama günaydın derler. Aylarsa Ocak'ı bekliyoruz dedin durdun. Herkes dedi ki; satmadan nasıl alacaksın? Ayrıca kimi, kaça satabileceksin?
    Hayal alemlerinde. Gerçeklikle bağlarını tamamen yitirmiş, etrafına topladığı dalkavuklar sürüsü de maşallah veriyor gazı. Taraftarın büyük bir kısmında da hala aynı hamasi ve arabesk söylemler. Kardeşim biz demiyoruz ki istifa etsin veya gitsin. Ama en azından biz şurda şurda hata yaptık, şunları düşündük ama olmadı. Şuralarda yanlış işler yapıldı gibisinden bir şeyler de!!! Hata bende diyor! Racon keser gibi. Ama hata nesi sende? orası meçhul.
    Biz gerçekten çok ama çok sıkıldık bu işten. Gençler bilmeyebilir 25 yıldır aynı terane. Kendine de bize de yazık ediyor. Dün takım yangın yeri, millet senden bir açıklama bekliyor, çözüm bekliyor sen hala Ali koç'a, TFF'ye laf çakma peşindesin. Kardeşim amacın nedir? Galatasaray senin gündemde kalman için bir araç mıdır? Bedava mı yapıyorsun bu işi. Çıkıp söyle, 6 aydır idman yapmadık, taktik idman diye bir şey yok, zaten takım istediğim gibi değil, FFP şöyle yönetim beceriksiz bende de istek yok. Eğer buysa daha fazla bizi oyalama nolur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 yıldır aynı terane lafına katılmam, tarihinin en başarılı teknik adamından bahsederken. Hoca eleştirilir, sert de eleştirilir ama biraz seviyeyi korumak gerekir bence. Ne olursa olsun karşıdaki isim Fatih Terim.

      Sil
  9. Hoca önce bahane üretmiyorum diyip bahane üretiyor.Sonra tüm sorumluluk bende diyip hemen ardından futbolcuları falan eleştiriyor.Yardımcıları hiç mi hocam bak sürekli kendinle çelişiyorsun falan demiyor veya basın danışmanı bunu göremiyor mu?Ortada zaten futbol yok üstüne hocanın garip açıklamaları da insanları tamamen soğutuyor.Bi dahaki iç saha maçına 15 bin kişi falan anca gider bu gidişle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcılar kötü, her şey kötü. Çağın gerisinde hareket ediyoruz.

      Sil
  10. PSV TD De Jong: "Bruma ile yolları ayıracağız. Şekil anlamında nasıl olur bilemem ama planlarımızda yok."

    Nasıl olur abi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter'da yazdım. 4-4-2 devam eder, Bruma sol kanatta, Onyekuru da forvette. Benim kafama oturdu. Daha detaylıca yazarım, onun altında yorumlarız.

      Sil
  11. Onayı veren Terim. Kiralık olarak isimli oyuncu almayı ve içlerinden en kariyerlisini kendi seçti. Bin kere yazdık Nzonzi statik adamdır Elneny daha iyi olur diye. Seri sanıldığı kadar savaşçı değil diye.

    Scout un suçu yok bence. Her zaman 4 4 lük ribery gibi adam öneremez. Ekşi artı her transferde olur kağıt üstünde isimli adamları terim hasan ve ümit seçti herhalde. Ama asıl sorun hücum planı yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir